loading...
جدیدترین های اینترنت
مدیر بازدید : 157 چهارشنبه 12 خرداد 1395 نظرات (0)

قمرهای مشتری چه خصوصیاتی دارند؟



مشتری (Jupiter) توسط رومیان نامگذاری شد که نام خود را از پادشاه خدایان گرفته است. علاوه بر اینکه بزرگترین سیاره در منظومه شمسی ما می باشد - با داشتن جرمی حدود دو و نیم برابر جرم ترکیبی تمام سیارات دیگر - دارای بیشترین قمر در بین سیاره های خورشیدی است. تا کنون، ۶۷ قمرحول این غول گازی کشف شده و حتی ممکن است بیشتر از این هم باشد.

کشف قمرهای مشتری, مشتری و قمرهای بزرگش

نمایشی از سیاره ی مشتری و قمرهای گالیله ای


قمرهای مشتری آنقدر متعدد و گوناگون هستند که آنها را به چندین گروه تقسیم می کنیم. اول، بزرگترین قمرها که با نام گالیله ای و یا گروه اصلی شناخته می شوند. همراه با گروه کوچکتر داخلی، آنها قمرهای منظم مشتری را تشکیل می دهند. فراتر از آنها، قمرهای نامنظم بسیاری وجود دارد که همراه با حلقه های آن دور این سیاره می چرخند. چیزهایی که ما در مورد آنها می دانیم در اینجا آمده است…

کشف و نامگذاری
با استفاده از یک تلسکوپ با طراحی خود که بزرگنمایی ۲۰ X را ایجاد می کرد، گالیلئو گالیله قادر به اولین مشاهدات از اجرام آسمانی بود که با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نبودند. در سال ۱۶۱۰، او اولین کشف ثبت شده از قمرهای مدار مشتری را ایجاد کرد که بعدها به قمرهای گالیله ای شناخته شد. در آن زمان، او تنها سه جرم را مشاهده کرد که به اعتقادش می بایست ستارگان ثابت می بودند. با این حال، بین ماه های ژانویه و مارس ۱۶۱۰، او مشاهده آنها را ادامه داد و به جسم چهارمی نیز اشاره کرد.

در آن زمان، او متوجه شد که این چهار جسم مانند ستارگان ثابت رفتار نمی کنند و در واقع اجرامی هستند که به دور مشتری می چرخیدند. این کشفیات اهمیت استفاده از تلسکوپ برای مشاهده ی اجرام آسمانی که قبلا دیده نشده بودند را ثابت کرد. مهمتر از آن، با نشان دادن اینکه دیگر سیارات به غیر از زمین سیستم مداری و قمری خود را دارند، گالیله ضربه ی قابل توجهی به مدل بطلمیوسی جهان وارد کرد که به طور گسترده تا آن زمان پذیرفته شده بود.

 

خصوصیات قمرهای مشتری,قمرهای سیاره مشتری

تصویری از گالیلئو گالیله که توسط گوستو ساسترمانز در سال ۱۶۳۶ کشیده شد


به دنبال حمایت از دوک بزرگ توسکانی، کوزیمو د مدیچی، گالیله در ابتدا به دنبال مجوز برای نامگذاری قمرها به نام “CosmicaSidera” بود. به پیشنهاد کوزیمو، گالیله نام را برای احترام به خانواده مدیچی به MediceaSidera،  تغییر داد. این کشف در SidereusNuncius ، اعلام شد که در ونیز و در ماه مارس سال ۱۶۱۰ منتشر شد. با این حال، ستاره شناس آلمانی سیمون ماریوس به طور مستقل این قمرها را همزمان با گالیله کشف کرده بود.

به دستور یوهانس کپلر، او آن قمرها را دوستداران زئوس(معادل یونانی ژوپیتر) نام نهاد. در رساله خود با عنوان Mundus Jovialis ( “جهان مشتری”، منتشر شده در سال ۱۶۱۴) او آنها را آیو، اروپا، گانیمد و کالیستو نام نهاد. گالیله صبورانه حاضر به استفاده از نام ماریوس نشد و به جای آن طرح شماره گذاری را اختراع کرد که در کنار نام های قمرها هنوز هم استفاده می شود. بر اساس این طرح، قمرها بر اساس نزدیکی آنها به سیاره ی مادر خود اعدادی اختصاص می یافتند و با افزایش فاصله این عدد افزایش می یافت. از این رو، قمر آیو، اروپا، گانیمد و کالیستو به ترتیب به مشتری I، II، III و IV نام گذاری شد.

 

نزدیکترین قمر به مشتری, شناخت قمرهای مشتری

نقاشی مشتری که گذر سایه های قمر و لکۀ سرخ رنگ قرمز بزرگ را نشان می دهد


نقاشی مشتری که در ۱ نوامبر سال ۱۸۸۰ توسط هنرمند و منجم فرانسوی اتین تروولو کشیده شده که گذر سایه های قمر و لکۀ سرخ رنگ قرمز بزرگ را نشان می دهد.

بعد از اینکه گالیله اولین کشف ثبت شده از گروه اصلی را ایجاد کرد، برای تقریبا سه قرن هیچ قمر اضافی کشف نشد – نه تا زمانی که ای ای بارنارد، قمر آمالتیا را در سال ۱۸۹۲ مشاهده کرد. در واقع، این کشف تا قرن ۲۰ ام نبود و با کمک عکاسی تلسکوپی و دیگر بهبودهای صورت گرفته، بسیاری از قمرهای مشتری کشف شدند. قمرهای هیمالیا در سال ۱۹۰۴، الارا در سال ۱۹۰۵ ، پاسیفائه در سال ۱۹۰۸، سینوپ در سال ۱۹۱۴، لیسیتئا و کارم در سال ۱۹۳۸، آنانکی در سال ۱۹۵۱ و لدا در سال ۱۹۷۴ کشف شدند. زمانی که کاوشگر فضایی ویجر در سال ۱۹۷۹ به نزدیکی مشتری رسید، ۱۳ قمر کشف شده بود، در حالی که ویجر خودش سه قمر دیگر با نام های متیس، آدرستیا و تبه را کشف کرد.

بین اکتبر ۱۹۹۹ و فوریه سال ۲۰۰۳، محققان با استفاده از آشکارسازهای زمینی حساس ۳۴ قمر دیگر را پیدا و نامگذاری کردند که اکثر آنها توسط تیم “اسکات اس شپرد و دیوید سی جویت” کشف شد. از سال ۲۰۰۳ تا کنون، ۱۶ قمر دیگر کشف شده، اما هموز نامگذاری نشدند که تعداد کل قمرهای شناخته شده مشتری را به تعداد ۶۷ می رسانند.

هر چند اقمار گالیله، مدت کوتاهی پس از کشف آنها در سال ۱۶۱۰ نامگذاری شدند؛ نام های آیو، اروپا، گانیمد و کالیستو تا قرن ۲۰ استفاده نمی شدند. آمالتیا (با نام مستعار ژوپیتر V) نامگذاری نشد تا اینکه یک کنوانسیون غیر رسمی در سال ۱۸۹۲ صورت گرفت و نامی بود که برای اولین بار ستاره شناس فرانسوی، کامیل فلاماریون استفاده کرد.

 

میدان گرانشی مشتری,تعداد قمرهای مشتری

مشتری و قمرهای بزرگش


قمرهای دیگر، در اکثر ادبیات نجومی، به سادگی با اعداد لاتین خود (به عنوان مثال مشتری IX) تا دهه ی ۱۹۷۰ نشاندار شدند. این طرح در سال ۱۹۷۵ آغاز شد زمانی که گروه ضربت اتحادیه بین المللی نجوم (IAU) برای نامگذاری منظومه شمسی بیرونی نام هایی را روی قمرهای V-XIII دادند، در نتیجه برای هر قمری که در آینده کشف شد، باعث ایجاد یک فرایند نامگذاری رسمی شدند. این عمل برای نام گذاری قمرهای تازه کشف شده دوستداران مشتری و علاقه مندان خدای ژوپیتر(زئوس) بود؛ و از سال ۲۰۰۴، همچنین از نام های فرزندان آنها نیز استفاده می شد.

قمرهای منظم
قمرهای منظم مشتری به این خاطر نامگذاری شدند که مدارهای سیاره ای دارند – یعنی آنها در همان جهت چرخش سیاره خود می چرخند. این مدارها تقریبا دایره ای هستند و کمی به پایین تمایل دارند، بدین معنی که نزدیک به خط استوای مشتری می چرخند. از این تعداد، قمرهای گالیله ای (با نام مستعار گروه اصلی) بزرگترین و شناخته شده ترین هستند.

اینها قمرهای بزرگ مشتری هستند، آنها تقریبا ۹۹٫۹۹۹٪ از جرم کل در مدار اطراف مشتری را در بر می گیرند و بین ۴۰۰۰۰۰۰ و ۲،۰۰۰،۰۰۰ کیلومتر از این سیاره را می چرخند. آنها همچنین با شعاعی بزرگتر از سیارات کوتوله در میان بزرگترین اجرام در منظومه شمسی به غیر از خورشید و هشت سیاره، هستند. آنها عبارتند از آیو، اروپا، گانیمد و کالیستو و همه توسط گالیله کشف شدند و به افتخار او نامگذاری شدند. نام این قمرها که از دوستداران زئوس در اساطیر یونانی مشتق شده، به زودی پس از کشف گالیله توسط سیمون ماریوس ۱۶۱۰ نامگذاری شدند. از این رو، قمر درونی آیو از نام یک کشیش هرا گرفته شده که عاشق زئوس بود.

 

مشتری و قمرهای بزرگش, کشف گالیله

دید کلی از قمر مشتری “آیو” که فضاپیمای گالیله ناسا ثبت کرده است


آیو با قطر ۳۶۴۲ کیلومتر، چهارمین قمر بزرگ در منظومه شمسی است. با بیش از ۴۰۰ آتشفشان فعال، از نظر زمین شناسی بیشترین فعالیت را در منظومه شمسی دارد. سطح آن با بیش از ۱۰۰ ها کوه پر شده که برخی از آنها از قله اورست زمین بلندتر هستند. بر خلاف بسیاری از قمرها در قسمت بیرونی منظومه شمسی (که با یخ پوشیده شده) آیو عمدتا از سنگ سیلیکات تشکیل شده که حول یک هسته آهنی یا آهن سولفید مذاب کشیده شده است. آیو جو بسیار نازکی دارد که عمدتا از دی اکسید گوگرد(SO2) ایجاد شده است.

دومین قمر گالیله ای اروپاست که نام خود را از اشراف زاده فنیقی افسانه ای گرفته است که توسط زئوس استقبال شد و ملکه ی کرت شد. با ۳۱۲۱٫۶ کیلومتر قطر، کوچکترین قمر گالیله ای است و کمی کوچکتر از ماه ِ زمین است. سطح اروپا متشکل از یک لایه آب حول گوشته است که تصور می شود ۱۰۰ کیلومتر ضخامت داشته باشد. بخش بالایی یخ جامد است، در حالی که اعتقاد بر این است پایین آن آب مایع باشد که با توجه به انرژی گرمایی و فرایندهای جزر و مدی گرم شده می شود. اگر درست باشد، پس ممکن است که حیات فرازمینی بتواند در این اقیانوس زیرسطحی وجود داشته باشد، شاید نزدیک یک سری از منافذ هیدروترمال در اعماق اقیانوس.

 

قمرهای سیاره مشتری,کشف قمرهای مشتری

تصویر ویرایش شده جدید از “اروپا” قمر یخ زده مشتری که از داده های فضاپیمای گالیله


تصویر بالا ویرایش شده جدید از “اروپا” قمر یخ زده مشتری که از داده های فضاپیمای گالیله در اواخر دهه ۹۰ بدست آمده است.

سطح اروپا نیز یکی از مسطح ترین سطوح در منظومه شمسی است، واقعیتی که از ایده آب مایع موجود در زیر سطح پشتیبانی می کند. اینکه این قمر در سطح خود بدون دهانه است به سطح جوان و فعال بودنش از نظر تکتونیکی آن نسبت داده می شود. اروپا در درجه اول از سنگ سیلیکات ساخته شده است و به احتمال زیاد یک هسته آهنی و یک فضای شکننده دارد که عمدتا از اکسیژن تشکیل شده است.

قمر بعدی گانیمد است. با ۵۲۶۲٫۴ کیلومتر قطر، گانیمد بزرگترین قمر در منظومه شمسی است. در حالی که بزرگتر از سیاره عطارد است، اما در حقیقت جهانی یخ زده است، بدین معنی که تنها نیمی از جرم عطارد را دارد. همچنین تنها قمر شناخته شده در منظومه شمسی است که میدان مغناطیسی دارد و به احتمال زیاد از طریق جریان همرفت در داخلش هسته ی آهن مذاب ایجاد شده است.

 

ساختار قمرهای مشتری, نزدیکترین قمر به مشتری

دید با رنگ طبیعی از قمر گانیمد که فضاپیمای گالیله ثبت کرده است


گانیمد در درجه اول از سنگ سیلیکات و یخ آب تشکیل شده و به نظر می آید اقیانوسی از آب شور نزدیک به ۲۰۰ کیلومتر زیر سطح گانیمد وجود داشته باشد – هر چند اروپا محتمل ترین نامزد برای این موضوع باقی مانده است. گانیمد دارای تعداد زیادی دهانه است که بسیاری از آنها از یخ پوشیده شده و دارای اکسیژن نازک است که شامل O، O2، و احتمالا O3(ازن) و برخی از هیدروژن ِ اتمی میباشد.

کالیستو چهارمین و دورترین قمر گالیله ای است. با ۴۸۲۰٫۶ کیلومتر قطر، دومین قمر بزرگ گالیله ای و سومین قمر بزرگ در منظومه شمسی است. کالیستو نام خود را از دختر کینگ آرکادیان، لیکائون و همراه شکارچی الهه آرتمیس گرفته است. متشکل از مقدار تقریبا برابری سنگ و یخ است، کم چگال ترین قمرهای گالیله ای بوده و تحقیقات نشان می دهد که کالیستو نیز ممکن است اقیانوس داخلی با عمقی بیش از ۱۰۰ کیلومتر در زیر سطحش داشته باشد.

 

شناخت قمرهای مشتری,میدان گرانشی مشتری

تصویری از قمر کالیستو


همچنین کالیستو یکی از قمرهایی در منظومه شمسی است که با دهانه های حجیمی پوشانده شده است- بزرگترین آن ۳۰۰۰ کیلومتر گستردگی دارد که توسط اتمسفر بسیار نازکی متشکل از دی اکسید کربن و احتمالا مولکول اکسیژن احاطه شده است. مدت طولانی است که کالیستو مناسب ترین مکان برای پایگاه انسانی در اکتشاف آینده سیستم مشتری در نظر گرفته شده، زیرا از تابش شدید مشتری دورتر است.

گروه داخلی (یا گروه آمالتیا) شامل چهار قمر کوچک هستند که قطری کمتر از ۲۰۰ کیلومتر دارند و در شعاعی کمتر از ۲۰۰،۰۰۰ کیلومتر می چرخند و انحراف مداری کمتر از نیم درجه دارند. این گروه شامل قمرهای متیس، آدرستیا، آمالتیا و تبه می باشد. همراه با تعدادی از قمرهای درونی که هنوز دیده نشده اند، این قمرها دوباره سیستم حلقه ای مات مشتری را تشکیل می دهند- متیس و آدرستیا به تشکیل حلقه اصلی مشتری کمک می کند، در حالی که آمالتیا و تبه حلقه بیرونی کم نور خود را حفظ می کنند.

متیس نزدیک ترین قمر به مشتری در فاصله ۱۲۸۰۰۰ کیلومتری آن قرار دارد. تقریبا ۴۰ کیلومتر قطر دارد، از نظر گرانشی-قفل شده است و شکل بسیار نامتقارنی دارد(یکی از قطرها تقریبا دو برابر قطر کوچکتر است). متیس زمان گذر کاوشگر فضایی ویجر ۱ در سال ۱۹۷۹ کشف شد و در سال ۱۹۸۳ به نام اولین همسر زئوس نامگذاری شد. دومین قمر نزدیک آدرستیا است که حدود ۱۲۹۰۰۰ کیلومتر از مشتری فاصله دارد و ۲۰ کیلومتر قطرش میباشد. همچنین با نام مشتری XV شناخته می شود، آمالتیا بر اساس فاصله دومین و کوچکترین قمر از چهار قمر داخلی مشتری است. فضاپیمای ویجر ۲ از این قمر در طول یک پرواز در سال ۱۹۷۹ عکس گرفت.

 

میدان گرانشی مشتری,قمرهای سیاره مشتری

طرحی از سیستم حلقه ای مشتری که چهار جزء اصلی را نشان می دهد


تصویر بالا طرحی از سیستم حلقه ای مشتری که چهار جزء اصلی را نشان می دهد- برای سادگی کار، متیس و آدراستئا به صورت مدار اشتراکی تصویر شده اند.

آمالتیا، همچنین به مشتری V شناخته می شود، این قمر از نظر فاصله از تا مشتری سومین قمر است. در تاریخ ۹ سپتامبر ۱۸۹۲، توسط ادوارد امرسون بارنارد کشف شد و به نام حوری اساطیر یونانی نامیده شد. تصور می شود که از یخ آب متخلخل با مقادیر ناشناخته از مواد دیگر تشکیل شده است. ویژگی های سطح آن شامل دهانه بزرگ و پشته است.

تبه (با نام مستعار مشتری چهاردهم) چهارمین و آخرین قمر درونی مشتری است. شکل نامنظم و رنگ قرمز دارد و تصور می شود مانند آمالتیا از یخ آب متخلخل با مقادیر ناشناخته از مواد دیگر تشکیل شده است. ویژگی های سطح آن نیز شامل دهانه های بزرگ و کوههای بلند می باشد- که برخی از آنها قابل مقایسه با اندازه ماه است.

قمرهای نامنظم
قمرهای نامنظم آنهایی هستند که بطور قابل ملاحظه ای کوچکتر هستند و مدارهای دورتر و غیر عادی تری از قمرهای منظم دارند. این قمرها به خانواده هایی تقسیم بندی می شوند که دارای شباهت مداری و ترکیبی هستند. اعتقاد بر این است که حداقل تا حدی در نتیجه ی برخورد، توسط سیارک هایی تشکیل شده اند که توسط میدان گرانشی مشتری گیر افتادند.

 

تعداد قمرهای مشتری,خصوصیات قمرهای مشتری

عکس آمالتئا، توسط کاوشگر فضایی گالیله گرفته شد


آنها به خانواده هایی گروه بندی می شوند که نام بزرگترین عضو خود را می گیرند. به عنوان مثال، گروه هیمالیا از هیمالیا نامیده شده است – قمری با میانگین شعاع ۸۵ کیلومتر، و پنجمین قمر در مدار مشتری است. اعتقاد بر این است که هیمالیا زمانی سیارکی بوده که توسط گرانش مشتری گیر افتاده است که پس از آن قمرهای لدا، لیسیتئا و الارا ایجاد شدند. این قمرها همه چرخش های سیاره ای دارند، بدین معنی که در همان جهت چرخش مشتری می چرخند.

گروه کارم، نام خود را از قمری به همین نام گرفته است. با شعاع متوسط ۲۳ کیلومتر، کارم بزرگترین عضو خانواده از قمرهای مشتری است که مدار و ظاهر (یکنواخت قرمز) مشابه دارد و بنابراین تصور می شود که منشاء مشترکی دارد. قمرهای این خانواده همه عقب گرد می چرخند، بدین معنی که مشتری در جهت مخالف چرخش آن می چرخد.

گروه آنانکی از بزرگترین قمر خود نام گرفته است که دارای شعاع متوسط ۱۴ کیلومتر است. اعتقاد بر این است که آنانکی یک سیارک بوده که توسط گرانش مشتری گیر افتاده و پس از آن در طی یک برخورد به قطعاتی تقسیم شد. آن قطعات ۱۵ قمر دیگر در گروه آنانکی را تشکیل دادند که تمامی آنها عقب گرد می چرخند و خاکستری رنگ هستند.

 

کشف قمرهای مشتری, مشتری و قمرهای بزرگش

این تصویر کمربند اصلی سیارکی با نام تمیس که بین مریخ و مشتری واقع شده را نشان می دهد


گروه پاسیفائه گروه بسیار متنوعی است که طیف رنگ آن از قرمز تا خاکستری رنگ است - و این امکان را که از برخوردهای متعددی ایجاد شده تقویت می کند. پیسافائه از روی همین نام گرفته شد که دارای شعاع متوسط ۳۰ کیلومتر است، این قمرها عقب گرد هستند و همچنین تصور می شود در نتیجه ی سیارکی باشد که توسط مشتری گیر افتاده و در اثر یک سری برخوردها تکه تکه شده است. همچنین چند قمر نامنظم که در خانواده خاصی قرار نمی گیرند نیز وجود دارد. این قمرها شامل تمیستو و کارپو هستند، درونی ترین و بیرونی ترین قمر نامنظم که هر دوی آنها جلوگرد می چرخند. S / 2003 J 12 و S / 2011 J 1 درونی ترین قمرهای عقب گرد هستند، در حالی که S / 2003 J 2 خارجی ترین قمری مشتری است.

ساختار و ترکیب
به عنوان یک قاعده، چگالی متوسط قمرهای مشتری با فاصله آنها از سیاره کاهش می یابد. کالیستو، کم چگالترین در بین چهار قمر است که دارای چگالی متوسطی بین یخ و سنگ بوده، در حالی که آیو دارای چگالی است که نشان می دهد از سنگ و آهن ساخته شده است. همچنین کالیستو دارای سطح یخی پر گودالی است، و طریقه چرخش آن نشان می دهد که چگالی آن یکسان توزیع شده است. این نشان می دهد که کالیستو هسته سنگی یا فلزی ندارد، اما متشکل از یک مخلوط همگن یخ و سنگ می باشد.

در مقابل چرخش سه قمر درونی، تمایزی بین هسته ماده چگال (مانند سیلیکات، سنگ و فلزات) و گوشته مواد سبک تر (آب یخ) را نشان می دهد. فاصله از مشتری نیز با تغییرات قابل توجهی در ساختار سطح قمرهای آن وفق دارد. گانیمد جنبش تکتونیکی گذشته از سطح یخ را نشان می دهد، که بدان معنی است لایه های زیر سطحی تحت ذوب جزئی در هر چند وقت هستند. اروپا جنبش دینامیک دارد و این طبیعت، پوستۀ یخی نازک تری را نشان می دهد. در نهایت، آیو، قمر درونی، دارای سطح گوگردی، آتشفشان فعال بوده و هیچ نشانه ای از یخ ندارد.

 

خصوصیات قمرهای مشتری,قمرهای سیاره مشتری

ویژگی های سطحی چهار قمر بزرگ مشتری با سطوح مختلف زوم شده در هر ردیف


تمام این شواهد نشان می دهد که نزدیکترین قمر به مشتری، داخل آن داغتر است -با مدل هایی که سطح گرمایش جزر و مدی را در نسبت معکوس با مجذور فاصله آنها از این سیاره نشان می دهد. به گفته ی محققان همه اقمار مشتری ممکن است زمانی ترکیب داخلی ِ شبیه به ترکیب کنونی کالیستو را داشتند، در حالی که بقیه در طول زمان و در نتیجه گرمایش جزر و مدی ناشی از میدان گرانشی مشتری تغییر یافتند.

این بدان معنی است که برای همه اقمار مشتری، به جز کالیستو، یخ داخلی ذوب شده است و اجازه می دهد سنگ و آهن به داخل نفوذ کند و آب سطح را بپوشاند. در گانیمد، پوسته یخ ضخیم و جامد تشکیل می شود در حالی که در اروپا پوسته گرم تر و نازک تری که به راحتی شکسته می شود تشکیل می شود. در آیو، نزدیک ترین سیاره به مشتری، حرارت به قدری شدید است که تمام سنگ ها ذوب شده و آب به فضا می رود. مشتری، یک غول گازی با ابعاد بسیار بزرگ، نامش را از پادشاه پانتئون روم گرفته است. چه نیکوست که چنین سیاره ای قمرهای بسیاری دارد که دور آن می چرخد. با توجه به فرآیند کشف آن و مدت زمان توجه ما، تعجب آور نخواهد بود اگر قمرهای بیشتری در انتظار کشف شدن در اطراف مشتری وجود داشته باشند. ۶۷ قمر و شاید بیشتر…!

 

 

 

جدیدترین سایت , مطالب تفریحی

ساختمان سازها , صنعت ساختمان , سایت ساختمان

بازگشت به صفحه اصلی وبلاگ

قمرهای مشتری چه خصوصیاتی دارند؟



مشتری (Jupiter) توسط رومیان نامگذاری شد که نام خود را از پادشاه خدایان گرفته است. علاوه بر اینکه بزرگترین سیاره در منظومه شمسی ما می باشد - با داشتن جرمی حدود دو و نیم برابر جرم ترکیبی تمام سیارات دیگر - دارای بیشترین قمر در بین سیاره های خورشیدی است. تا کنون، ۶۷ قمرحول این غول گازی کشف شده و حتی ممکن است بیشتر از این هم باشد.

کشف قمرهای مشتری, مشتری و قمرهای بزرگش

نمایشی از سیاره ی مشتری و قمرهای گالیله ای


قمرهای مشتری آنقدر متعدد و گوناگون هستند که آنها را به چندین گروه تقسیم می کنیم. اول، بزرگترین قمرها که با نام گالیله ای و یا گروه اصلی شناخته می شوند. همراه با گروه کوچکتر داخلی، آنها قمرهای منظم مشتری را تشکیل می دهند. فراتر از آنها، قمرهای نامنظم بسیاری وجود دارد که همراه با حلقه های آن دور این سیاره می چرخند. چیزهایی که ما در مورد آنها می دانیم در اینجا آمده است…

کشف و نامگذاری
با استفاده از یک تلسکوپ با طراحی خود که بزرگنمایی ۲۰ X را ایجاد می کرد، گالیلئو گالیله قادر به اولین مشاهدات از اجرام آسمانی بود که با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نبودند. در سال ۱۶۱۰، او اولین کشف ثبت شده از قمرهای مدار مشتری را ایجاد کرد که بعدها به قمرهای گالیله ای شناخته شد. در آن زمان، او تنها سه جرم را مشاهده کرد که به اعتقادش می بایست ستارگان ثابت می بودند. با این حال، بین ماه های ژانویه و مارس ۱۶۱۰، او مشاهده آنها را ادامه داد و به جسم چهارمی نیز اشاره کرد.

در آن زمان، او متوجه شد که این چهار جسم مانند ستارگان ثابت رفتار نمی کنند و در واقع اجرامی هستند که به دور مشتری می چرخیدند. این کشفیات اهمیت استفاده از تلسکوپ برای مشاهده ی اجرام آسمانی که قبلا دیده نشده بودند را ثابت کرد. مهمتر از آن، با نشان دادن اینکه دیگر سیارات به غیر از زمین سیستم مداری و قمری خود را دارند، گالیله ضربه ی قابل توجهی به مدل بطلمیوسی جهان وارد کرد که به طور گسترده تا آن زمان پذیرفته شده بود.

 

خصوصیات قمرهای مشتری,قمرهای سیاره مشتری

تصویری از گالیلئو گالیله که توسط گوستو ساسترمانز در سال ۱۶۳۶ کشیده شد


به دنبال حمایت از دوک بزرگ توسکانی، کوزیمو د مدیچی، گالیله در ابتدا به دنبال مجوز برای نامگذاری قمرها به نام “CosmicaSidera” بود. به پیشنهاد کوزیمو، گالیله نام را برای احترام به خانواده مدیچی به MediceaSidera،  تغییر داد. این کشف در SidereusNuncius ، اعلام شد که در ونیز و در ماه مارس سال ۱۶۱۰ منتشر شد. با این حال، ستاره شناس آلمانی سیمون ماریوس به طور مستقل این قمرها را همزمان با گالیله کشف کرده بود.

به دستور یوهانس کپلر، او آن قمرها را دوستداران زئوس(معادل یونانی ژوپیتر) نام نهاد. در رساله خود با عنوان Mundus Jovialis ( “جهان مشتری”، منتشر شده در سال ۱۶۱۴) او آنها را آیو، اروپا، گانیمد و کالیستو نام نهاد. گالیله صبورانه حاضر به استفاده از نام ماریوس نشد و به جای آن طرح شماره گذاری را اختراع کرد که در کنار نام های قمرها هنوز هم استفاده می شود. بر اساس این طرح، قمرها بر اساس نزدیکی آنها به سیاره ی مادر خود اعدادی اختصاص می یافتند و با افزایش فاصله این عدد افزایش می یافت. از این رو، قمر آیو، اروپا، گانیمد و کالیستو به ترتیب به مشتری I، II، III و IV نام گذاری شد.

 

نزدیکترین قمر به مشتری, شناخت قمرهای مشتری

نقاشی مشتری که گذر سایه های قمر و لکۀ سرخ رنگ قرمز بزرگ را نشان می دهد


نقاشی مشتری که در ۱ نوامبر سال ۱۸۸۰ توسط هنرمند و منجم فرانسوی اتین تروولو کشیده شده که گذر سایه های قمر و لکۀ سرخ رنگ قرمز بزرگ را نشان می دهد.

بعد از اینکه گالیله اولین کشف ثبت شده از گروه اصلی را ایجاد کرد، برای تقریبا سه قرن هیچ قمر اضافی کشف نشد – نه تا زمانی که ای ای بارنارد، قمر آمالتیا را در سال ۱۸۹۲ مشاهده کرد. در واقع، این کشف تا قرن ۲۰ ام نبود و با کمک عکاسی تلسکوپی و دیگر بهبودهای صورت گرفته، بسیاری از قمرهای مشتری کشف شدند. قمرهای هیمالیا در سال ۱۹۰۴، الارا در سال ۱۹۰۵ ، پاسیفائه در سال ۱۹۰۸، سینوپ در سال ۱۹۱۴، لیسیتئا و کارم در سال ۱۹۳۸، آنانکی در سال ۱۹۵۱ و لدا در سال ۱۹۷۴ کشف شدند. زمانی که کاوشگر فضایی ویجر در سال ۱۹۷۹ به نزدیکی مشتری رسید، ۱۳ قمر کشف شده بود، در حالی که ویجر خودش سه قمر دیگر با نام های متیس، آدرستیا و تبه را کشف کرد.

بین اکتبر ۱۹۹۹ و فوریه سال ۲۰۰۳، محققان با استفاده از آشکارسازهای زمینی حساس ۳۴ قمر دیگر را پیدا و نامگذاری کردند که اکثر آنها توسط تیم “اسکات اس شپرد و دیوید سی جویت” کشف شد. از سال ۲۰۰۳ تا کنون، ۱۶ قمر دیگر کشف شده، اما هموز نامگذاری نشدند که تعداد کل قمرهای شناخته شده مشتری را به تعداد ۶۷ می رسانند.

هر چند اقمار گالیله، مدت کوتاهی پس از کشف آنها در سال ۱۶۱۰ نامگذاری شدند؛ نام های آیو، اروپا، گانیمد و کالیستو تا قرن ۲۰ استفاده نمی شدند. آمالتیا (با نام مستعار ژوپیتر V) نامگذاری نشد تا اینکه یک کنوانسیون غیر رسمی در سال ۱۸۹۲ صورت گرفت و نامی بود که برای اولین بار ستاره شناس فرانسوی، کامیل فلاماریون استفاده کرد.

 

میدان گرانشی مشتری,تعداد قمرهای مشتری

مشتری و قمرهای بزرگش


قمرهای دیگر، در اکثر ادبیات نجومی، به سادگی با اعداد لاتین خود (به عنوان مثال مشتری IX) تا دهه ی ۱۹۷۰ نشاندار شدند. این طرح در سال ۱۹۷۵ آغاز شد زمانی که گروه ضربت اتحادیه بین المللی نجوم (IAU) برای نامگذاری منظومه شمسی بیرونی نام هایی را روی قمرهای V-XIII دادند، در نتیجه برای هر قمری که در آینده کشف شد، باعث ایجاد یک فرایند نامگذاری رسمی شدند. این عمل برای نام گذاری قمرهای تازه کشف شده دوستداران مشتری و علاقه مندان خدای ژوپیتر(زئوس) بود؛ و از سال ۲۰۰۴، همچنین از نام های فرزندان آنها نیز استفاده می شد.

قمرهای منظم
قمرهای منظم مشتری به این خاطر نامگذاری شدند که مدارهای سیاره ای دارند – یعنی آنها در همان جهت چرخش سیاره خود می چرخند. این مدارها تقریبا دایره ای هستند و کمی به پایین تمایل دارند، بدین معنی که نزدیک به خط استوای مشتری می چرخند. از این تعداد، قمرهای گالیله ای (با نام مستعار گروه اصلی) بزرگترین و شناخته شده ترین هستند.

اینها قمرهای بزرگ مشتری هستند، آنها تقریبا ۹۹٫۹۹۹٪ از جرم کل در مدار اطراف مشتری را در بر می گیرند و بین ۴۰۰۰۰۰۰ و ۲،۰۰۰،۰۰۰ کیلومتر از این سیاره را می چرخند. آنها همچنین با شعاعی بزرگتر از سیارات کوتوله در میان بزرگترین اجرام در منظومه شمسی به غیر از خورشید و هشت سیاره، هستند. آنها عبارتند از آیو، اروپا، گانیمد و کالیستو و همه توسط گالیله کشف شدند و به افتخار او نامگذاری شدند. نام این قمرها که از دوستداران زئوس در اساطیر یونانی مشتق شده، به زودی پس از کشف گالیله توسط سیمون ماریوس ۱۶۱۰ نامگذاری شدند. از این رو، قمر درونی آیو از نام یک کشیش هرا گرفته شده که عاشق زئوس بود.

 

مشتری و قمرهای بزرگش, کشف گالیله

دید کلی از قمر مشتری “آیو” که فضاپیمای گالیله ناسا ثبت کرده است


آیو با قطر ۳۶۴۲ کیلومتر، چهارمین قمر بزرگ در منظومه شمسی است. با بیش از ۴۰۰ آتشفشان فعال، از نظر زمین شناسی بیشترین فعالیت را در منظومه شمسی دارد. سطح آن با بیش از ۱۰۰ ها کوه پر شده که برخی از آنها از قله اورست زمین بلندتر هستند. بر خلاف بسیاری از قمرها در قسمت بیرونی منظومه شمسی (که با یخ پوشیده شده) آیو عمدتا از سنگ سیلیکات تشکیل شده که حول یک هسته آهنی یا آهن سولفید مذاب کشیده شده است. آیو جو بسیار نازکی دارد که عمدتا از دی اکسید گوگرد(SO2) ایجاد شده است.

دومین قمر گالیله ای اروپاست که نام خود را از اشراف زاده فنیقی افسانه ای گرفته است که توسط زئوس استقبال شد و ملکه ی کرت شد. با ۳۱۲۱٫۶ کیلومتر قطر، کوچکترین قمر گالیله ای است و کمی کوچکتر از ماه ِ زمین است. سطح اروپا متشکل از یک لایه آب حول گوشته است که تصور می شود ۱۰۰ کیلومتر ضخامت داشته باشد. بخش بالایی یخ جامد است، در حالی که اعتقاد بر این است پایین آن آب مایع باشد که با توجه به انرژی گرمایی و فرایندهای جزر و مدی گرم شده می شود. اگر درست باشد، پس ممکن است که حیات فرازمینی بتواند در این اقیانوس زیرسطحی وجود داشته باشد، شاید نزدیک یک سری از منافذ هیدروترمال در اعماق اقیانوس.

 

قمرهای سیاره مشتری,کشف قمرهای مشتری

تصویر ویرایش شده جدید از “اروپا” قمر یخ زده مشتری که از داده های فضاپیمای گالیله


تصویر بالا ویرایش شده جدید از “اروپا” قمر یخ زده مشتری که از داده های فضاپیمای گالیله در اواخر دهه ۹۰ بدست آمده است.

سطح اروپا نیز یکی از مسطح ترین سطوح در منظومه شمسی است، واقعیتی که از ایده آب مایع موجود در زیر سطح پشتیبانی می کند. اینکه این قمر در سطح خود بدون دهانه است به سطح جوان و فعال بودنش از نظر تکتونیکی آن نسبت داده می شود. اروپا در درجه اول از سنگ سیلیکات ساخته شده است و به احتمال زیاد یک هسته آهنی و یک فضای شکننده دارد که عمدتا از اکسیژن تشکیل شده است.

قمر بعدی گانیمد است. با ۵۲۶۲٫۴ کیلومتر قطر، گانیمد بزرگترین قمر در منظومه شمسی است. در حالی که بزرگتر از سیاره عطارد است، اما در حقیقت جهانی یخ زده است، بدین معنی که تنها نیمی از جرم عطارد را دارد. همچنین تنها قمر شناخته شده در منظومه شمسی است که میدان مغناطیسی دارد و به احتمال زیاد از طریق جریان همرفت در داخلش هسته ی آهن مذاب ایجاد شده است.

 

ساختار قمرهای مشتری, نزدیکترین قمر به مشتری

دید با رنگ طبیعی از قمر گانیمد که فضاپیمای گالیله ثبت کرده است


گانیمد در درجه اول از سنگ سیلیکات و یخ آب تشکیل شده و به نظر می آید اقیانوسی از آب شور نزدیک به ۲۰۰ کیلومتر زیر سطح گانیمد وجود داشته باشد – هر چند اروپا محتمل ترین نامزد برای این موضوع باقی مانده است. گانیمد دارای تعداد زیادی دهانه است که بسیاری از آنها از یخ پوشیده شده و دارای اکسیژن نازک است که شامل O، O2، و احتمالا O3(ازن) و برخی از هیدروژن ِ اتمی میباشد.

کالیستو چهارمین و دورترین قمر گالیله ای است. با ۴۸۲۰٫۶ کیلومتر قطر، دومین قمر بزرگ گالیله ای و سومین قمر بزرگ در منظومه شمسی است. کالیستو نام خود را از دختر کینگ آرکادیان، لیکائون و همراه شکارچی الهه آرتمیس گرفته است. متشکل از مقدار تقریبا برابری سنگ و یخ است، کم چگال ترین قمرهای گالیله ای بوده و تحقیقات نشان می دهد که کالیستو نیز ممکن است اقیانوس داخلی با عمقی بیش از ۱۰۰ کیلومتر در زیر سطحش داشته باشد.

 

شناخت قمرهای مشتری,میدان گرانشی مشتری

تصویری از قمر کالیستو


همچنین کالیستو یکی از قمرهایی در منظومه شمسی است که با دهانه های حجیمی پوشانده شده است- بزرگترین آن ۳۰۰۰ کیلومتر گستردگی دارد که توسط اتمسفر بسیار نازکی متشکل از دی اکسید کربن و احتمالا مولکول اکسیژن احاطه شده است. مدت طولانی است که کالیستو مناسب ترین مکان برای پایگاه انسانی در اکتشاف آینده سیستم مشتری در نظر گرفته شده، زیرا از تابش شدید مشتری دورتر است.

گروه داخلی (یا گروه آمالتیا) شامل چهار قمر کوچک هستند که قطری کمتر از ۲۰۰ کیلومتر دارند و در شعاعی کمتر از ۲۰۰،۰۰۰ کیلومتر می چرخند و انحراف مداری کمتر از نیم درجه دارند. این گروه شامل قمرهای متیس، آدرستیا، آمالتیا و تبه می باشد. همراه با تعدادی از قمرهای درونی که هنوز دیده نشده اند، این قمرها دوباره سیستم حلقه ای مات مشتری را تشکیل می دهند- متیس و آدرستیا به تشکیل حلقه اصلی مشتری کمک می کند، در حالی که آمالتیا و تبه حلقه بیرونی کم نور خود را حفظ می کنند.

متیس نزدیک ترین قمر به مشتری در فاصله ۱۲۸۰۰۰ کیلومتری آن قرار دارد. تقریبا ۴۰ کیلومتر قطر دارد، از نظر گرانشی-قفل شده است و شکل بسیار نامتقارنی دارد(یکی از قطرها تقریبا دو برابر قطر کوچکتر است). متیس زمان گذر کاوشگر فضایی ویجر ۱ در سال ۱۹۷۹ کشف شد و در سال ۱۹۸۳ به نام اولین همسر زئوس نامگذاری شد. دومین قمر نزدیک آدرستیا است که حدود ۱۲۹۰۰۰ کیلومتر از مشتری فاصله دارد و ۲۰ کیلومتر قطرش میباشد. همچنین با نام مشتری XV شناخته می شود، آمالتیا بر اساس فاصله دومین و کوچکترین قمر از چهار قمر داخلی مشتری است. فضاپیمای ویجر ۲ از این قمر در طول یک پرواز در سال ۱۹۷۹ عکس گرفت.

 

میدان گرانشی مشتری,قمرهای سیاره مشتری

طرحی از سیستم حلقه ای مشتری که چهار جزء اصلی را نشان می دهد


تصویر بالا طرحی از سیستم حلقه ای مشتری که چهار جزء اصلی را نشان می دهد- برای سادگی کار، متیس و آدراستئا به صورت مدار اشتراکی تصویر شده اند.

آمالتیا، همچنین به مشتری V شناخته می شود، این قمر از نظر فاصله از تا مشتری سومین قمر است. در تاریخ ۹ سپتامبر ۱۸۹۲، توسط ادوارد امرسون بارنارد کشف شد و به نام حوری اساطیر یونانی نامیده شد. تصور می شود که از یخ آب متخلخل با مقادیر ناشناخته از مواد دیگر تشکیل شده است. ویژگی های سطح آن شامل دهانه بزرگ و پشته است.

تبه (با نام مستعار مشتری چهاردهم) چهارمین و آخرین قمر درونی مشتری است. شکل نامنظم و رنگ قرمز دارد و تصور می شود مانند آمالتیا از یخ آب متخلخل با مقادیر ناشناخته از مواد دیگر تشکیل شده است. ویژگی های سطح آن نیز شامل دهانه های بزرگ و کوههای بلند می باشد- که برخی از آنها قابل مقایسه با اندازه ماه است.

قمرهای نامنظم
قمرهای نامنظم آنهایی هستند که بطور قابل ملاحظه ای کوچکتر هستند و مدارهای دورتر و غیر عادی تری از قمرهای منظم دارند. این قمرها به خانواده هایی تقسیم بندی می شوند که دارای شباهت مداری و ترکیبی هستند. اعتقاد بر این است که حداقل تا حدی در نتیجه ی برخورد، توسط سیارک هایی تشکیل شده اند که توسط میدان گرانشی مشتری گیر افتادند.

 

تعداد قمرهای مشتری,خصوصیات قمرهای مشتری

عکس آمالتئا، توسط کاوشگر فضایی گالیله گرفته شد


آنها به خانواده هایی گروه بندی می شوند که نام بزرگترین عضو خود را می گیرند. به عنوان مثال، گروه هیمالیا از هیمالیا نامیده شده است – قمری با میانگین شعاع ۸۵ کیلومتر، و پنجمین قمر در مدار مشتری است. اعتقاد بر این است که هیمالیا زمانی سیارکی بوده که توسط گرانش مشتری گیر افتاده است که پس از آن قمرهای لدا، لیسیتئا و الارا ایجاد شدند. این قمرها همه چرخش های سیاره ای دارند، بدین معنی که در همان جهت چرخش مشتری می چرخند.

گروه کارم، نام خود را از قمری به همین نام گرفته است. با شعاع متوسط ۲۳ کیلومتر، کارم بزرگترین عضو خانواده از قمرهای مشتری است که مدار و ظاهر (یکنواخت قرمز) مشابه دارد و بنابراین تصور می شود که منشاء مشترکی دارد. قمرهای این خانواده همه عقب گرد می چرخند، بدین معنی که مشتری در جهت مخالف چرخش آن می چرخد.

گروه آنانکی از بزرگترین قمر خود نام گرفته است که دارای شعاع متوسط ۱۴ کیلومتر است. اعتقاد بر این است که آنانکی یک سیارک بوده که توسط گرانش مشتری گیر افتاده و پس از آن در طی یک برخورد به قطعاتی تقسیم شد. آن قطعات ۱۵ قمر دیگر در گروه آنانکی را تشکیل دادند که تمامی آنها عقب گرد می چرخند و خاکستری رنگ هستند.

 

کشف قمرهای مشتری, مشتری و قمرهای بزرگش

این تصویر کمربند اصلی سیارکی با نام تمیس که بین مریخ و مشتری واقع شده را نشان می دهد


گروه پاسیفائه گروه بسیار متنوعی است که طیف رنگ آن از قرمز تا خاکستری رنگ است - و این امکان را که از برخوردهای متعددی ایجاد شده تقویت می کند. پیسافائه از روی همین نام گرفته شد که دارای شعاع متوسط ۳۰ کیلومتر است، این قمرها عقب گرد هستند و همچنین تصور می شود در نتیجه ی سیارکی باشد که توسط مشتری گیر افتاده و در اثر یک سری برخوردها تکه تکه شده است. همچنین چند قمر نامنظم که در خانواده خاصی قرار نمی گیرند نیز وجود دارد. این قمرها شامل تمیستو و کارپو هستند، درونی ترین و بیرونی ترین قمر نامنظم که هر دوی آنها جلوگرد می چرخند. S / 2003 J 12 و S / 2011 J 1 درونی ترین قمرهای عقب گرد هستند، در حالی که S / 2003 J 2 خارجی ترین قمری مشتری است.

ساختار و ترکیب
به عنوان یک قاعده، چگالی متوسط قمرهای مشتری با فاصله آنها از سیاره کاهش می یابد. کالیستو، کم چگالترین در بین چهار قمر است که دارای چگالی متوسطی بین یخ و سنگ بوده، در حالی که آیو دارای چگالی است که نشان می دهد از سنگ و آهن ساخته شده است. همچنین کالیستو دارای سطح یخی پر گودالی است، و طریقه چرخش آن نشان می دهد که چگالی آن یکسان توزیع شده است. این نشان می دهد که کالیستو هسته سنگی یا فلزی ندارد، اما متشکل از یک مخلوط همگن یخ و سنگ می باشد.

در مقابل چرخش سه قمر درونی، تمایزی بین هسته ماده چگال (مانند سیلیکات، سنگ و فلزات) و گوشته مواد سبک تر (آب یخ) را نشان می دهد. فاصله از مشتری نیز با تغییرات قابل توجهی در ساختار سطح قمرهای آن وفق دارد. گانیمد جنبش تکتونیکی گذشته از سطح یخ را نشان می دهد، که بدان معنی است لایه های زیر سطحی تحت ذوب جزئی در هر چند وقت هستند. اروپا جنبش دینامیک دارد و این طبیعت، پوستۀ یخی نازک تری را نشان می دهد. در نهایت، آیو، قمر درونی، دارای سطح گوگردی، آتشفشان فعال بوده و هیچ نشانه ای از یخ ندارد.

 

خصوصیات قمرهای مشتری,قمرهای سیاره مشتری

ویژگی های سطحی چهار قمر بزرگ مشتری با سطوح مختلف زوم شده در هر ردیف


تمام این شواهد نشان می دهد که نزدیکترین قمر به مشتری، داخل آن داغتر است -با مدل هایی که سطح گرمایش جزر و مدی را در نسبت معکوس با مجذور فاصله آنها از این سیاره نشان می دهد. به گفته ی محققان همه اقمار مشتری ممکن است زمانی ترکیب داخلی ِ شبیه به ترکیب کنونی کالیستو را داشتند، در حالی که بقیه در طول زمان و در نتیجه گرمایش جزر و مدی ناشی از میدان گرانشی مشتری تغییر یافتند.

این بدان معنی است که برای همه اقمار مشتری، به جز کالیستو، یخ داخلی ذوب شده است و اجازه می دهد سنگ و آهن به داخل نفوذ کند و آب سطح را بپوشاند. در گانیمد، پوسته یخ ضخیم و جامد تشکیل می شود در حالی که در اروپا پوسته گرم تر و نازک تری که به راحتی شکسته می شود تشکیل می شود. در آیو، نزدیک ترین سیاره به مشتری، حرارت به قدری شدید است که تمام سنگ ها ذوب شده و آب به فضا می رود. مشتری، یک غول گازی با ابعاد بسیار بزرگ، نامش را از پادشاه پانتئون روم گرفته است. چه نیکوست که چنین سیاره ای قمرهای بسیاری دارد که دور آن می چرخد. با توجه به فرآیند کشف آن و مدت زمان توجه ما، تعجب آور نخواهد بود اگر قمرهای بیشتری در انتظار کشف شدن در اطراف مشتری وجود داشته باشند. ۶۷ قمر و شاید بیشتر…!

 

 

 

جدیدترین سایت , مطالب تفریحی

ساختمان سازها , صنعت ساختمان , سایت ساختمان

بازگشت به صفحه اصلی وبلاگ

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


Google
تقریباً ۲۴۸٬۰۰۰ نتیجه (۰٫۵۹ ثانیه)
اگر امکان دارد آن را به فارسی ایمیل کنید
قمرهای مشتری چه خصوصیاتی دارند؟ | Big Bang
bigbangpage.com/?p=49924
۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ ه‍.ش. - بیگ بنگ: مشتری(Jupiter) توسط رومیان نامگذاری شد که نام خود را از پادشاه خدایان گرفته است. علاوه بر اینکه بزرگترین سیاره در منظومه شمسی ما می ...
قمرهای مشتری چه خصوصیاتی دارند؟ | آی تی اس ان
www.itsn.ir/?p=38256
۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ ه‍.ش. - قمرهای مشتری چه خصوصیاتی دارند؟ کد خبر :38256. بیگ بنگ: مشتری(Jupiter) توسط رومیان نامگذاری شد که نام خود را از پادشاه خدایان گرفته است.
تصاویر برای قمرهای مشتری چه خصوصیاتی دارند؟گزارش تصاویر
نتیجه تصویری برای قمرهای مشتری چه خصوصیاتی دارند؟
نتیجه تصویری برای قمرهای مشتری چه خصوصیاتی دارند؟
نتیجه تصویری برای قمرهای مشتری چه خصوصیاتی دارند؟
نتیجه تصویری برای قمرهای مشتری چه خصوصیاتی دارند؟
نتیجه تصویری برای قمرهای مشتری چه خصوصیاتی دارند؟
تصاویر بیشتر برای قمرهای مشتری چه خصوصیاتی دارند؟
اخبار و مقالات علمی:قمرهای مشتری چه خصوصیاتی دارند؟ | مجله ...
kahlek.ir/index.php/news1219625
۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ ه‍.ش. - بزرگترین که نام ای یا اصلی می همراه گروه داخلی، قمرهای مشتری تشکیل دهند. از قمرهای بسیاری دارد همراه حلقه آن این می چیزهایی ما مورد می در آمده کشف ...
قمرهاي مشتري چه خصوصياتي دارند؟ - خبر ایرونی
iruni.ir/news/956518
قمرهاي مشتري چه خصوصياتي دارند؟ بيگ بنگ/ مشتري(Jupiter) توسط روميان نامگذاري شد که نام خود را از پادشاه خدايان گرفته است. علاوه بر اينکه بزرگترين سياره در ...
قمرهای مشتری چه خصوصیاتی دارند؟ | سردبیر
sardabir.me/node/199830
بیگ بنگ: مشتری(Jupiter) توسط رومیان نامگذاری شد که نام خود را از پادشاه خدایان گرفته است. علاوه بر اینکه بزرگترین سیاره در منظومه شمسی ما می باشد- با داشتن ...
بزرگترین قمر مشتری - لینک گردی
farsinow.ir/news/بزرگترین-قمر-مشتری
سلام نام من آقای مشتری است و بزرگترین سیاره ی منظومه شمسی هستم.از نظر فاصله از خورشید پنجمین ... 161. قمرهای مشتری چه خصوصیاتی دارند؟ | Big Bang. دید کلی از ...
: سیاره مشتری - دانشنامه رشد
daneshnameh.roshd.ir › علوم طبیعت › فیزیک › نجوم و اختر فیزیک › کیهان شناسی
مدار مشتری حول خورشید ، خروج از مرکز کمی دارد (0.0484) و تنها به اندازه 1.31 درجه نسبت به دایرةالبروج .... قمرهای گروه دوم که گالیله ای نام دارند هم اندازه ماه زمین هستند.
مشتری (سیاره) - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
https://fa.wikipedia.org/wiki/مشتری_(سیاره)
رفتن به ۸ قمرها‏ - این چهار ماهک را قمرهای گالیله‌ای می‌نامند زیرا ستاره‌شناس ایتالیایی گالیله ... بسیار زیاد گوگرد جامد که در سطح سیاره انباشته شده حکایت دارد.
سیارات منظومه شمسی
spacezr.blogfa.com/
این سیاره ها هر کدام خصوصیات منحصر به فردی دارند که به راحتی نمی توان از کنار ... مشتری(عربی) یا برجیس(فارسی)، پرجرم ترین سیاره منظومه شمسی ما با چهار قمر با.
سیاره مشتری - Scientific Information
metsokat.persianblog.ir/tag/سیاره_مشتری
کارشناسان اعتقاد دارند که مشتری و قمر یو بوسیله یک کمان الکتریکی بسیار ... به طور کلی اطلاعات اندکی از خصوصیات این لکه در اختیار دانشمندان قرار دارد و حتی ...
قمرهای مشتری چه خصوصیاتی دارند - ویندوز - bazar-man.ir
windows.bazar-man.ir/قمرهای-مشتری-چه-خصوصیاتی-دارند.html
۳ روز پیش - خصوصیات قمرهای مشتری,قمرهای سیاره مشتری کشف قمرهای مشتری مشتری و قمرهای بزرگش,کشف ...
قمرهای سیاره ی مشتری
hitit.mahak.xyz/+قمرهای+سیاره+ی+مشتری/
قمرهای مشتری چه خصوصیاتی دارند؟ مشتری (سیاره) - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد فهرست قمرهای مشتری - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد سیاره مشتری - daneshnameh.roshd.ir ...
آخرین خبر | قمرهای مشتری چه خصوصیاتی دارند؟
akharinkhabar.com/Pages/News.aspx?id=2687915
۳ خرداد ۱۳۹۵ ه‍.ش. - بیگ بنگ/ مشتری(Jupiter) توسط رومیان نامگذاری شد که نام خود را از پادشاه خدایان گرفته است. علاوه بر اینکه بزرگترین سیاره در منظومه شمسی ما می ...
قمرهای مشتری چه خصوصیاتی دارند؟ - انجمن تهران پاتوق
www.forums.tehranpatogh021.ir/Thread-قمرهای-مشتری-چه-خصوصیاتی-دارند؟
۴ خرداد ۱۳۹۵ ه‍.ش. - دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید. دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر ...
هر سیاره منظومه شمسی چند قمر دارد، نام آنها چیست و هركدام چه ... - ...
www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=78685&consultationid=205545
هر سیاره منظومه شمسی چند قمر دارد، نام آنها چیست و هركدام چه جنس و خصوصیتی دارند؟ -. پاسخ ... 1ـ ماه، Moon ب) قمرهای مریخ : 1ـ Phobos 2ـ Deimos ج) قمرهای مشتری : 1ـ Io
قمرهای مشتری چه خصوصیاتی دارند؟ | پرتال جامع جوانان
pfuj.org/?tag=قمرهای-مشتری-چه-خصوصیاتی-دارند؟
۲ خرداد ۱۳۹۵ ه‍.ش. - خانه / بایگانی برچسب: قمرهای مشتری چه خصوصیاتی دارند؟ ... مشتری (Jupiter) توسط رومیان نامگذاری شد که نام خود را از پادشاه خدایان گرفته است.
خصوصیات ستاره ها - رابطه شخصیت با گروه خونی و تاریخ ...
robabnaz6.persianblog.ir/tag/خصوصیات_ستاره_ها
7- ستاره قمر(ماه یا لونا). ۱-ستاره مشتری: مشتری ستاره اخلاقیات، عشق خالص و قضاوت همراه با شفقت است و عامل ارتقا دهنده و خیر رسانی محسوب می گردد. فرد دارای اخلاق ... این فرد روحیه ای شاد، رفتاری صمیمی و احساسات سالم دارد و براحتی ان را بروز می دهد.
یکی از اقمار مشتری ذوب شده - انجمن نجوم افغانستان
www.kabulsky.com/?lang=af&pageID=32&nid=135
تصویر درون دو قمر بیرونی مشتری یعنی گانیمد و کالیستو نشان میدهد که هر دو در ... منظومه شمسی که خصوصیات عمده مشابه با هم دارند این قدر از هم متفاوت دیده میشوند.
ساعات و روزهای سعد و نحس - تمرینات معماری
tamrinatmemari.persianblog.ir/post/18/
۱۹ مهر ۱۳۹۰ ه‍.ش. - قمر. سعد اصغر. سه شنبه. مریخ. نحس اصغر. چهار شنبه. عطارد. سعد اصغر ... کدام به سیاره ای تعلق دارند و در نتیجه خصوصیات مختلفی که بر اساس علم ...
علم نجوم - همه چیز درباره ی مشتری ...
nojooom.blogfa.com/post-7.aspx
مشتري گوي غول پيکري از مخلوط گاز و مايع است و احتمالا مقداري سطح جامد دارد. ... ۱۶۰۰ از تلسکوپ براي مشاهده استفاده نموده‌اند اين خصوصيات تغييرات چنداني نداده‌اند. ... چهار قمر از بزرگترين قمرهاي مشتري به ترتيب فاصله از اين سياره عبارتند از: آيو، ...
آیا روی قمرهای مشتری حیات وجود دارد؟ احتمالا Juice به این سوال ...
www.zoomit.ir/2015/9/16/24105/life-on-jupiter-moons-juice/
۲۸ شهریور ۱۳۹۴ ه‍.ش. - حیات در قمرهای مشتری موضعی ایست که دانشمندان به تازگی بر روی آن تمرکز ... خود در مورد سیارات با خصوصیات شبیه به زمین را با جدیت ادامه می‌دهند.
اشنایی با ویژگی های سیارات منظومه شمسی - هوش فرازمینی
hoshefarazamini.persianblog.ir/post/411/
۳ خرداد ۱۳۹۳ ه‍.ش. - مریخ ، سیاره سرخ فام منظومه شمسی ، نصف زمین قطر دارد و مساحت سطح آن برابر با مساحت خشکیهای روی زمین است. مریخ دو قمر کوچک دارد که نام‌های خود ...
سعد و نحس ایام از دیدگاه اسلام و نجوم احکامی (2) - انجمن نجوم ...
nazerin90.blogfa.com/post-22.aspx
ساعات مختلف هر کدام به سیاره ای تعلق دارند و در نتیجه خصوصیات مختلفی که ... قمر. زحل. جمعه. زهره. مرّیخ. قمر. زحل. مشتری. شمس. شرف الشمس در سال 24 ساعت است: ...
کهکشان ها
www.hadi130.blogfa.com/
15 قمر اورانوس تا کنون کشف شده‌اند که به موازات استوای سیاره و در جهت چرخش سایره .... مشتری حداقل 16 قمر دیگر دارد و ممکن است، تعداد قمرهای آن بیشتر هم باشد ولی به .... بنابر گفته اين محققان ، خصوصياتي همچون اندازه و حجم اين مرکز و ارتباط آن با ...
تكليف 22 بهمن ماه - وبلاگ آموزشي كلاس چهارم - ساخت وبلاگ
f-hosaini.birblog.ir/post-282787.html
۲۰ بهمن ۱۳۹۴ ه‍.ش. - 9- خورشيد چه خصوصياتي دارد ؟ 1- اين جرم ... قمرها اجرام آسماني هستند كه به دور سيارات مي چرخند . آن ها از خود نور ... عطارد - زهره - زمين - مريخ - مشتري - زحل - اورانوس - نپتون. 15- سياره ي تير يا عطارد چه خصوصياتي دارد ؟ نزديك ترين ...
بهترین‌ها برای بهترین‌ها - سیاره مشتری
hiwa66.blogfa.com/post-167.aspx
بهترین‌ها برای بهترین‌ها - سیاره مشتری - ارائه انواع نرم افزار و بازی‌های کامپیوتر و ... ۱۶۰۰ از تلسکوپ برای مشاهده استفاده نموده‌اند این خصوصیات تغییرات چندانی نداشته‌اند. ... مشتری حداقل دارای ۶۳ قمر است ، که ۱۶ قمر آن قطری بیش از ۱۰ کیلومتر دارند.
نام قمرهای سیاره مشتری - دیوآنلاین
www.divi.ir/نام-قمرهای-سیاره-مشتری/
۱۰ اردیبهشت ۱۳۸۷ ه‍.ش. - قمرهای مشتری چه خصوصیاتی دارند؟ خصوصیات قمرهای مشتری,قمرهای سیاره مشتری کشف قمرهای مشتری مشتری و قمرهای بزرگش,کشف ...بیشتر.
چه فرقی بین صورت‌های فلکی و برج‌ها وجود دارد؟ - پرسش و پاسخ
qa.canot.ir/چه-فرقی-بین-صورت‌های-فلکی-و-برج‌ها-وجو/
... هر شخصی خورشید در کدام صورت فلکی قرار داشته است، خصوصیاتی را برای او بیان ... به این حرکت، حرکت تقدیمی می‌گویند زمین هم حرکت تقدیمی‌ دارد اما انسان‌ها در طول ... و کره ماه در برج میزان و سیاره مریخ در برج عقرب و سیاره عطارد در برج میزان و … ... می گفتند می بایست بگویند زمانی که قمر در صورت فلکی میزان هست (عقرب هزاران ...
تفاوت‌های گانیمد و کالیستو؛ دو قمر بزرگ مشتری - همشهری
hamshahrionline.ir/details/101054
۱۹ بهمن ۱۳۸۸ ه‍.ش. - گانیمد و کالیستو، دو قمر بزرگ مشتری اندازه یکسانی دارند و از ... بعضی از اجرام منظومه شمسی با خصوصیات حجمی مشابه، تفاوت‌های ظاهری اساسی دارند.
وبلاگ کاملا علمی - منظومه شمسی
professorone.mihanblog.com/extrapage/37
به این کره ها قمر می گویند که قمر زمین ، ماه نام دارد .بین سیاره منظومه شمسی فقط دو سیاره زهره و عطارد ، قمر ندارند. مشتری. اطلاعاتی مربوط به مشتری تعداد قمر ... بزرگترین قمر زحل (تایتان )نام دارد و از سیاره تیر (عطارد )بزرگ تر است. اورانوس. اطلاعات مربوط به اورانوس .... انسان های موفق چه خصوصیاتی دارند · فلزی كه آرامش می‌دهد · چطور همسر ...
شناخت ساعات و روزهای سعد و نحس - دانلود نرم افزار
mehrdaddownload.persianblog.ir/post/60/
۲۷ آذر ۱۳۸۷ ه‍.ش. - ... میکنید که ساعات مختلف هر کدام به سیاره ای تعلق دارند و در نتیجه خصوصیات مختلفی که بر اساس ... پنج شنبه, شمس, زهره, عطارد, قمر, زحل, مشتری.
قمرهای گالیله ای > مرکز علوم و ستاره شناسی تهران
www.sactehran.ir/Default.aspx?tabid=108&articleType=ArticleView&articleId...
چهار قمر مهم مشتری شامل آیو،اروپا،کالیستو و گانیمد می باشد &n. ..... دهد که چرا اجرام منظومه شمسی که خصوصیات عمده مشابه با هم دارند این قدر از هم متفاوت دیده میشوند.
نايب رئيس جامعه جراحان کشور: زيرميزي حق پزشک است! - ...
www.parset.com/.../154433_naib_rئis_jamaeh_jarahan_kshor_zirmizy_hagh_pazsha...
۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ ه‍.ش. - ضرب المثلی بسیار زیبا در میان ما ایرانیان رواج دارد که می گوید در پشت هر مرد موفق یک زن موفق ایستاده است. ... قمرهای مشتری چه خصوصیاتی دارند؟
شرف و هبوط ستارگان - فال ابجد.ورق.انبیا.حافظ .رنگ.گل.درخت ...
robabnaz5.persianblog.ir/tag/شرف_و_هبوط_ستارگان
ولی دیگر ستارگان چون دو خانه دارند؛ سنبله مر عطارد را موافق تر است از جوزا. ثور مر زهره را و حمل .... قمر-شمس و عطارد-هیچ ستاره او را دشمن نیست-زحل و مشتری و مریخ و زهره. دلالت ستارگان ..... فال ازدواج و خصوصیات فردی مرد متولد اردیبهشت(۱) » فال ازدواج و ...
اصطلاحات - به نام خدا
zmin.persianblog.ir/post/14/
۸ مرداد ۱۳۸۹ ه‍.ش. - ٣- مریخ. ۴- شمس. ۵- زهره. ۶- عطارد. ٧- قمر. و نگریستن آن ها یعنی ؛ قرار و وضعیت مداری ... حروف ویژه ای که دلالت بر یکی از اسماء و صفات خداوند تبارک و تعالی دارد ، به ترتیبی خاص بر روی عقیق زرد رنگ حک می ... خصوصیات هر سیاره :.
چرخش قمرهای مشتری Big Bang - جاوا
java.1klik.ir/چرخش-قمرهای-مشتری-Big-Bang.html
۵ روز پیش - قمرهای مشتری چه خصوصیاتی دارند ... Big Bang. خانه; دانش ... بنگ، قمرهای مشتری آنقدر متعدد و ... جنس قمرهای مشتری چرخش قمرهای .
آزمایش - مفاهيم
www.ngdir.ir/.../zaminshenasi-mafahim__amuzesh___Universe%20Cycle_Solar%20S...
زمين يك قمر دارد در حالي كه ساير سيارات يا قمري ندارند و يا چند قمر دارند. ... ساير اقمار ، بويژه اقمار مشتري وزحل به نظر داراي هسته هاي سنگي هستند اما بوسيله جو هاي ... 1ـ از بچه ها درباره نام و خصوصيات سيارات خاكي و گازي ( يا داخلي و خارجي ) بپرسيد .
مجله فضایی » کشف دو قمر جدید برای مشتری
www.spaceblog.ir/?p=339
۲۸ اسفند ۱۳۹۰ ه‍.ش. - اخترشناسان بر این عقیده اند که قمر هایی با این خصوصیات بیشتر باید ... طبقه بندی شده اند چرا که آنها به دور از مدار این سیاره سیر غیر عادی دارند .
چند فلک وجود دارد و تفاوت فلک و آسمان در چیست؟ - گنجینه ...
www.islamquest.net › خانه › گنجینه پاسخ‌ها › عرفان
نخستین فلک که بر عالم عناصر احاطه دارد، فلک اول یا فلک قمر نامیده شده؛ به این دلیل که در این ... که به ترتیب عبارتاند از: فلک زهره، فلک شمس، فلک مریخ، فلک مشتری و فلک زحل. ... با دقت در آیات قرآن در مورد سماء با خصوصیات ویژهای مواجه میشویم.
اسفند 1387 - تک ستاره - blogfa.com
www.skhalili.blogfa.com/8712.aspx
کیوان شباهت قابل توجهی با مشتری دارد، ولی کمی کوچک‌تر است و جرم آن کمتر از جرم ... اختر شناسان به تازگی قمر جدیدی از سیاره زحل را شناسایی کرده‌اند که بسیار .... ۱۶۰۰ از تلسکوپ برای مشاهده استفاده نموده‌اند این خصوصیات تغییرات چندانی نداده‌اند.
ایام قمر در عقرب91 - مرجع مقالات و اخبار روز ایران و جهان
www.rahta.com/q/ایام_قمر_در_عقرب91
قمرهاي مشتري چه خصوصياتي دارند؟ بيگ بنگ/ مشتري(Jupiter) توسط روميان نامگذاري شد که نام خود را از پادشاه خدايان گرفته است. علاوه بر اينکه بزرگترين سياره در ...
لیست وبلاگ ها - صفحه نخست
vesal.khschools.ir/?app=blogslist
هیچ کودکی نگران وعده بعدی غذایش نیست زیرا به مهربانی مادرش ایمان دارد. ... اعجوبۀ ستاره شناسی · آشنایی با تلسکوب وانواع آن · قمرهای مشتری چه خصوصیاتی دارند؟
آیو، جهنم یخ‌زده - خبرآنلاین
www.khabaronline.ir/(X(1)S(rrlpxiehfmeevrq2d5gbr14b))/detail/53562/.../astronomy
۲۰ فروردین ۱۳۸۹ ه‍.ش. - در چهارصدمین سالگرد کشف قمرهای دور مشتری، فضاپیماهای ساخته دست بشر ... خصوصیات عجیب و غریب خود، اغلب این والدین بی‌احساس را تحت‌الشعاع قرار می‌دهند. ... سطح آیو به واسطه وجود چشمه‌های جوشان صخره‌های مذاب، چهره‌ای لکه لکه دارد.
خصوصیات سیاره مشتری
yekaks.ir/news/خصوصیات-سیاره-مشتری
اندازه سیارات نسبت به خورشید و هینطور محل قرار گرفتن قمرهای سیارات منظومه شمسی. ... در کهکشان سیاره های متفاوتی وجود دارند که انسان ها به مرور هر کدام را کشف کرده ...
مرداد ۱۳۸۶ - کیهان شناسی - blogfa.com
glaxy70.blogfa.com/8605.aspx
بنابراین در بیشتر مواقع مریخ در نقطه مقابل زمین قرار دارد. ... در سال ۱۶۰۰ از تلسکوپ برای مشاهده استفاده نموده‌اند این خصوصیات تغییرات چندانی نداده‌اند. ... چهار ماهک از بزرگترین قمرهای مشتری به ترتیب فاصله از این سیاره عبارتند از: آیو، اروپا، ...
نیکترین ها|خبری،سرگرمی و تفریحی،جدید » مشارکت اتحادیه ...
niktarinha.ir/مشارکت-اتحادیه-خوابگاه-داران-با-دانشگ/
تاریخ انتشار : ۱۳۹۵/۰۳/۲. قمرهای مشتری چه خصوصیاتی دارند؟ تاریخ انتشار : ۱۳۹۵/۰۳/۲. یافتن لینک دانلود مستقیم هر فایلی از طریق گوگل. تاریخ انتشار : ۱۳۹۵/۰۳/۲ ...
دانستنی های علمی
moonnaz.com/دانستنی-های-علمی/
آیا می دانستید که گربه در گوشش 32 عضله دارد. ... آیا می دانستید که برج کج پیزا 293 پله و برج ایفل 1792 پله دارد. ... قمرهای مشتری چه خصوصیاتی دارند؟
مدخل برگزیده : حُروف، اَسْرار، یکی از علوم خفیه/ پرویز اذکائی
www.cgie.org.ir/fa/article/4453/
۲۳ مرداد ۱۳۹۲ ه‍.ش. - وی رساله‌ای دربارۀ معانی حروف هجاییِ آغاز سوره‌های قرآن دارد و در آن ارقام را ..... اشکال اوفاق آنها هم چنین است: خورشید، 6پهلو؛ ماه، 9پهلو؛ مریخ، 5پهلو؛ عطارد، 4پهلو؛ ... در هر نیمه از ماه نیمی از قمر رخ می‌نماید و آن نیم دیگر پنهان است، همانندی دارند. ..... دارد و در عین حال با ماهیات آنها پوشیده، و به خصوصیات آنها محتجب است (همو، 11-13).
فال و طالع بینی فالگو - اوقات سعد و نحس
falgoo.blogfa.com/post-773.aspx
قرار گرفتن ماه (قمر) در طالعِ آبان (عقرب) بدترين نوع نحسي است و اصطلاحِ قمر درعقرب ... هر کدام به سياره اي تعلق دارند و در نتيجه خصوصيات مختلفي که بر اساس علم نجوم ... مشتري : اين ساعت ساعتي نيکوست و مناسب است براي شروع کار و ديدار مريض ...

    1   
2
   
3
   
4
   
5
   
6
   
7
   
صفحهٔ بعدی
ناشناس - استفاده از موقعیت مکانی دقیق
 - بیشتر بدانید  
راهنما ارسال بازخورد حریم خصوصی شرایط

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 11485
  • کل نظرات : 143
  • افراد آنلاین : 147
  • تعداد اعضا : 43
  • آی پی امروز : 432
  • آی پی دیروز : 216
  • بازدید امروز : 1,674
  • باردید دیروز : 1,452
  • گوگل امروز : 11
  • گوگل دیروز : 29
  • بازدید هفته : 4,845
  • بازدید ماه : 4,845
  • بازدید سال : 382,456
  • بازدید کلی : 4,162,234