loading...
جدیدترین های اینترنت
مدیر بازدید : 309 جمعه 07 خرداد 1395 نظرات (0)
 

حسن شماعی زاده ، بیوگرافی حسن شماعی زاده آهنگساز و خواننده

 

حسن شماعی زاده

حسن شماعی‌زاده متولد ۱ آذر ۱۳۲۲ در اصفهان است. حسن شماعی زاده آهنگساز، خواننده، نوازنده و ترانه‌سرای موسیقی پاپ ایرانی است. بسیاری از آهنگ‌های موفق موسیقی پاپ ایرانی که توسط خوانندگان سرشناسی چونگوگوش، داریوش، ابی، معین، هایده، عارف و… اجرا شده، از ساخته‌های او بوده است. او پس از انقلاب ۱۳۵۷، به همراه خانواده‌اش به آمریکا مهاجرت کرد و از آن زمان در آنجا به آهنگ‌سازی و خوانندگی مشغول است.

حسن شماعی زاده

زندگی نامه حسن شماعی زاده

حسن شماعی‌زاده از ۱۳ سالگی در ارکستر یکی از تئاترهای اصفهان، به عنوان نوازنده کار هنری‌اش را آغاز کرد. فارغ‌التحصیل دبیرستان شهدای ادب اصفهان. در سال ۱۳۴۱ پس از پایان دوران دبیرستان برای پیشرفت در موسیقی به تهران آمد، و پس از مدتی کار در تئاتر، در سال ۱۳۴۵ وارد رادیو شد. او همزمان با ارکسترهای جاز، پاپ، جوانان، و هنر و مردم و با چند ارکستر اسپانیایی همکاری می‌نمود و در کلاب‌های شبانه و کاباره‌های تهران نیز به نوازندگی می‌پرداخت. او مدتی برای گروه معروف بلک کتز نیز ساکسیفون تنور می‌نواخت.[۲][۳]

آغاز آهنگسازی حسن شماعی زاده

حسن شماعی‌زاده در سال ۱۳۵۱ آهنگسازی را آغاز کرد. خود او دلیل اصلی روی آوردن به آهنگسازی را ناتوانی در ادامه نوازندگی می‌داند، که دلیل آن ابتلا به بیماری دیسک گردن در اثر فشار نوازندگی طولانی‌مدت سازهای سنگین برنجی (۱۵–۱۶ ساعت در روز) بود.[۳] اولین کارهای شماعی‌زاده در آهنگسازی «گریه» با صدای امیر رسایی، «حالا خیلی دیره» با صدای عارف و «نمی‌آد» با صدای گوگوش بودند که همگی با هم منتشر شدند.
حسن شماعی‌زاده پس از آغاز آهنگسازی توانست جایگاه ویژه‌ای میان آهنگسازان زمان خود پیدا کند و خوانندگان مشهوری مانند گوگوش، داریوش، ابی، ستار، فرهاد مهراد، عارف، مارتیک، رامش، نوش‌آفرین و معینکارهای موفقی با آهنگ‌های او عرضه کردند. از جملهٔ این کارها، می‌توان به مشهورترین آهنگ‌های گوگوش اشاره کرد. از دیگر ساخته‌های موفق شماعی‌زاده در این دوران می‌توان به ترانه «شکار» با صدای ابیاشاره کرد که توانست در سال ۱۳۵۴ در فستیوال موسیقی استامبول ترکیه مقام اول را در بین ۲۰۹ شرکت‌کننده کسب کند.

حسن شماعی زاده

آغاز خوانندگی حسن شماعی زاده

حسن شماعی‌زاده خوانندگی را از سال ۱۳۵۲ آغاز کرد. این اتفاق در برنامهٔ شوی زندهٔ چشمک در آخرین جمعهٔ مرداد ماه ۱۳۵۲ و به گفتهٔ خود شماعی‌زاده به درخواست مردم افتاد. در آن برنامه که گوگوش، اردلان سرفراز و واروژان نیز حضور داشتند، شماعی‌زاده ترانهٔ «مرداب» را با شعر اردلان سرفراز و تنظیم واروژان اجرا کرد.[۶] ترانه‌ای که تبدیل به یکی از پرطرفدارترین ترانه‌های زمان خود شد و حدود ۱۹۸ هزار صفحه از آن فروش رفت، که در نوع خود رکورد قابل توجهی بود.
خوانندگی او توجه‌ها را به خود جلب کرد و پس از مرداب، شماعی‌زاده ترانه‌های پرمخاطب دیگری را نیز ساخت و اجرا کرد که “اقاقی” با ترانه‌ای از شهیار قنبری یکی از آنهاست که در سال ۱۳۵۴ منتشر شد. در سال ۱۳۵۴ شماعی‌زاده در یک نظرسنجی از سوی مجلهٔ زن روز به عنوان بهترین خواننده مرد سال شناخته شد و در همان نظرسنجی با حدود ۵۰ هزار رأی بهترین آهنگساز سال شناخته شد.

حسن شماعی زاده

مثلث شماعی‌زاده، اردلان سرفراز، گوگوش

یکی از موفق‌ترین و اثرگذارترین گروه‌ها در موسیقی پاپ ایرانی مثلثی بود که در آن اردلان سرفراز ترانه می‌سرود، حسن شماعی‌زاده ملودی برای ترانه خلق می‌کرد و گوگوش این ترانه‌ها را می‌خواند. بعضی از این ترانه‌ها راواروژان تنظیم می‌کرد. در مجموع این مثلث در حدود ۳۰ ترانه منتشر کرده‌اند. «کولی»، «جاده»، «کیه کیه»، «دوراهی»، «کوه»، «بمون تا بمونم»، «غریب آشنا»، «مرداب»، «کویر» و «گنجشکای خونه» برخی از کارهای مشهور این سه نفر است.
شماعی‌زاده و سرفراز بدون گوگوش نیز کارهای موفقی با صدای خوانندگان دیگر منتشر کردند، که از جملهٔ مشهورترین آن می‌توان به «چشم من» و «دست‌های تو» با صدای داریوش، «بهانه» با صدای هایده و «پنجره» با صدای معین اشاره کرد.
وقوع انقلاب ۱۳۵۷ به همکاری این سه تن پایان بخشید. گوگوش در ایران ماند و سرفراز و شماعی‌زاده هرکدام به یک کشور مهاجرت کردند. هرچند شماعی‌زاده مدعی است با وجود این که ترانه‌های این مثلث ظرف مدت ۵ سال (از ۱۳۵۲ تا ۱۳۵۷) منتشر شد، ولی همگی مربوط به یک دورهٔ همکاری کوتاه یک سال و هشت‌ماهه هستند.[۷]
پس از انقلاب علی‌رغم این که چند اثر با موسیقی شماعی‌زاده روی ترانه‌های سرفراز منتشر شد، ولی همکاری این دو بعد از مدتی ادامه نیافت. به گفتهٔ سرفراز راه این دو پیش از انقلاب از هم جدا شده بود و با هم کار نمی‌کردند.[۸] با این حال شماعی‌زاده از ریشهٔ اختلاف احتمالی بین خود و اردلان سرفراز سخنی نگفته است و در مصاحبه با بهنود مکری در برنامهٔ شباهنگ از این که سرفراز دیگر با او ارتباط ندارد اظهار تأسف و شگفتی کرده است.

حسن شماعی زاده

 

سال‌های پس از انقلاب ۱۳۵۷ حسن شماعی زاده

در پی پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ در ایران، و در روز ۲۵ بهمن ۱۳۵۷ عده‌ای از متعصبین به خانهٔ شماعی‌زاده حمله کردند. با اطلاع‌رسانی یکی از همسایگان، شماعی‌زاده در خانه سرگرد ولیعهد پنهان می‌شود و فردای آن روز از ایران خارج می‌شود. او چهار ماه بعد مجدداً به ایران بازمی‌گردد و پس از گذراندن پنج ماه در ایران برای همیشه ایران را ترک می‌کند.

سال‌های دهه ۱۳۶۰ و ۱۳۷۰ حسن شماعی زاده

حسن شماعی‌زاده پس از رویدادهای انقلاب ۱۳۵۷ به آمریکا مهاجرت نمود و در شهر لس‌آنجلس ساکن شد. او در طی سال‌های دهه ۱۳۶۰ و ۱۳۷۰ یکی از پرکارترین هنرمندان موسیقی پاپ ایران بود و علاوه بر انتشار ۱۷ آلبوم به عنوان خواننده، برای خوانندگان ایرانی خارج‌نشین متعددی نیز آهنگسازی کرد و در معرفی برخی چهره‌های نسل دوم خوانندگان پاپ خارج از ایران نظیر منصور، امید، سوزان روشن و شیلا نقش ایفا کرد.
شماعی‌زاده در این دوران دیگر در یک سبک و فضا به ساختن و خواندن ترانه نپرداخت و سبک‌های گوناگون و گاه متضاد با سبک ساخته‌های قبل از انقلاب خود را آزمود. او بیش از گذشته به ساخت ترانه‌های شاد و ریتمیک پرداخت و در این حوزه ترانه‌هایی چون «بیشتر، بیشتر»، «خواستگاری»، «یه دختر دارم شاه نداره»، «تولد» و «عروسی» منتشر کرد. ترانه معروف «پریا» با صدای شهرام شب‌پره نیز در همین دوران ساخته شده است.

حسن شماعی زاده

 

همکاری با بابک صحرایی

حسن شماعی‌زاده و بابک صحرایی در طی سال‌های دههٔ ۱۳۸۰ همکاری‌های بسیاری با هم داشته‌اند که اوج این همکاری به قطعهٔ «هیاهو» مربوط می‌شود، که در زمستان سال ۱۳۹۰ با صدای شماعی‌زاده منتشر شد. از دیگر آثار مشترک حسن شماعی‌زاده و بابک صحرایی می‌توان به ترانه‌های «صخره»، «ممنونم»، «مهتاب ناز من»، «از کجا میای»، «تو چشای من نگا کن» و «آوازه‌خوان نه آواز» با صدای شماعی‌زاده، «جشن آینه» با صدای پویا، «تو رو می‌خوام» با صدای شیلا، «عشق طوفانی» و «آتیش‌بازی» با صدای سوزان روشن و «دلهره» با صدای سروش اشاره کرد.
حسن شماعی‌زاده در برنامه Greatest Hits در شبکهٔ تلویزیونی من و تو ۱ گفت که همیشه تعداد زیادی از آهنگ‌هایش به خاطر عدم توانایی ترانه‌سراها برای نوشتن ترانه مناسب به رویشان، به اجرا نرسیده‌اند، اما از زمانی که با بابک صحرایی همکاری می‌کند این مشکل برطرف شده و این ترانه‌سرا به بهترین شکل ممکن روی آهنگ‌هایش ترانه می‌نویسد.

حسن شماعی زاده

 

کم شدن همکاری با دیگر خوانندگان

شماعی‌زاده در سال ۲۰۰۶ اعلام کردکه دیگر برای کسی آهنگ نمی‌سازد و آهنگ‌هایش را تنها خودش می‌خواند، زیرا احساس می‌کند در آهنگسازی مورد سوء استفاده قرار گرفته و حقوقش پامال شده است و انگیزه‌ای برای آهنگسازی برای دیگران ندارد. هرچند در مصاحبه‌ای در سال ۲۰۱۲ با بهنود مکری در برنامه شباهنگ صدای آمریکا گفت: «ولی گوگوش فرق می‌کند».[۶] او یک سال بعد هم در گفتگو با بهنود مکری اعلام کرد که در حال کار کردن با خواننده جوانی به نام «پریسا» است که به زودی قرار است ترانه‌هایی با آهنگسازی شماعی‌زاده از وی منتشر شود.

ترانهٔ هیاهو و همکاری مجدد شماعی‌زاده و گوگوش

گوگوش در مصاحبه با مجله جوانان آمریکا می‌گوید که بعد از شنیدن ترانهٔ هیاهو آنقدر تحت تأثیر قرار می‌گیرد که از شماعی‌زاده می‌خواهد که اجازه دهد او نیز این قطعه را اجرا کند. شماعی‌زاده نیز با روی باز می‌پذیرد[۷] و گوگوش هیاهو را در استودیوی شماعی‌زاده می‌خواند. به این ترتیب بعد از ۳۴ سال دوباره حسن شماعی‌زاده و گوگوش در کنار همدیگر قرار می‌گیرند.[۹]
به دنبال این همکاری گوگوش چند ترانه در اختیار شماعی‌زاده قرار می‌دهد تا به روی آنها آهنگسازی کند، هرچند شماعی‌زاده این ترانه‌ها را در شأن خواننده‌ای در جایگاه گوگوش نمی‌دانست.[۶] اما پس از انتشار هیاهو، گوگوش در کنسرت‌های خود سخنانی به زبان آورد[۱۰] که از نظر شماعی‌زاده تمسخرآمیز و تحریف تاریخ بود و موجب دلخوری شماعی‌زاده شد. او در مصاحبه با برنامه شباهنگ صدای آمریکا ضمن تشریح این دلخوری و ریشه‌های آن، تأکید کرد که برنامه‌ای برای همکاری مجدد با گوگوش ندارد. با این حال شماعی‌زاده در همین مصاحبه سخنانی احساسی نیز در مورد گوگوش بیان کرد:

من گوگوش را عاشقانه دوست دارم. عشق من به گوگوش، عشق یک مرد به زن نیست. عشق حسن شماعی‌زاده [آهنگساز] به گوگوش خواننده است.

حسن شماعی زاده

سبک آهنگ‌های حسن شماعی زاده

حسن شماعی‌زاده به عنوان یک آهنگساز عقیده دارد:

هرگاه آهنگی را می‌نویسم، تلاش می‌کنم آهنگی بسازم که بر روی نسل جوان‌تر اثرگذار باشد. موسیقی باید جوان، شادی‌آفرین و امیدبخش باشد.[۴]

شماعی‌زاده پیش از ۱۳۵۷، بیشتر آهنگ‌هایی را ساخته است که بسته به روحیات و روزگار آن زمان بیشتر غمگین و از لحاظ موسیقایی گاهی بسیار شکوهمند و حماسی هستند. ترانه‌های «جاده» و «مرداب» نمونه‌هایی از این ترانه‌ها هستند. این غم پنهان در موسیقی‌های آن زمان شماعی‌زاده به تدریج با وقوع انقلاب ۱۳۵۷، مهاجرت شماعی‌زاده به آمریکا و جنگ ایران و عراق جای خود را به ترانه‌های شاد و ریتمیک مناسب برای مجالس رقص می‌دهد. خود شماعی‌زاده معتقد است که

زمان‌های مختلف چیزهای مختلفی ایجاب می‌کند. وقتی جامعه به ناراحتی می‌رود (مثل زمان جنگ) مردم به شادی بیشتری نیاز پیدا می‌کنند و نیاز دارند تا ناراحتی خود را با شادی‌های لحظه‌ای از بین ببرند.[۶]

او کم شدن ترانه‌های شاد و ریتمیک را در آثار اخیر خود ناشی از بالا رفتن سن و در اختیار نداشتن ترانهٔ مناسب عنوان کرده است:

برای ساخت آهنگ شاد اشعار باید روشن‌تر و واضح‌تر و صریح‌تر باشد. من در این سن نمی‌توانم به سراغ یک سری اشعار عاشقانهٔ باز بروم.[۷]

از سوی دیگر در برخی ساخته‌های شماعی‌زاده می‌توان رد موسیقی سنتی و دستگاهی ایرانی را نیز دید. چند ترانه که برای معین ساخته است، و به خصوص برخی کارهایی که خودش خوانده، مثل «غم غربت» از آلبوم فریاد رنگ یا «مرگ عشق» از آلبومگلای خیس، که این دو تنظیم‌هایی با سازهای سنتی موسیقی ایران دارند و به شکل آواز سنتی اجرا شدند، در این رده قرار می‌گیرند. در همین حال شماعی‌زاده گوشهٔ چشمی به موسیقی نواحی ایران هم داشته است، مثل آهنگ «عروسی» با تم و فضای موسیقی جنوبی یا آهنگ «کردستان» که تمی کردی دارد. شماعی‌زاده در میان آهنگ‌هایش حتی به آهنگ‌های موسوم به خراباتی و لاله‌زاری هم توجه داشته و می‌توان نمونه‌هایی از این ترانه‌ها را در آلبوم گلای خیس شنید.
علاوه بر انواع موسیقی ایرانی، در بعضی آهنگ‌های شماعی‌زاده می‌توان تم‌هایی از موسیقی اسپانیولی یا عربی را هم شنید. مثلاً در ترانه «پرستش» از آلبوم پرستش یا «گیتار» از آلبوم آوازه‌خوان نه آواز از تم‌های اسپانیولی استفاده کرده است. شماعی‌زاده از دیگر سبک‌های موسیقی از جمله تکنو و ترنس هم مناسب با زمان ساخت آهنگ‌های خود و جو موسیقایی زمان بهره برده است، که آهنگ‌های «دنیا» از آلبوم پرستش، «همسرم» از آلبوم دوشیزه‌خانم و «گل» از آلبوم آوازه‌خوان نه آوازنمونه‌هایی از این دست به شمار می‌روند.
شماعی‌زاده به هر دو شکل آهنگسازی روی ترانه و ساخت ملودی و سپس گذاشتن ترانه روی آن کار کرده است و گفته است اگر ترانه‌هایی که به دستش می‌رسند مناسب باشند، رویشان آهنگ می‌سازد، در غیر این صورت ابتدا ملودی می‌سازد و سپس رویش ترانه ساخته می‌شود.[۷] خود او معتقد است بیشتر کارهای موفقش را ابتدا آهنگسازی کرده و سپس ترانه‌سرا روی آن‌ها ترانه ساخته است. او همچنین برای آهنگسازی روی شعرِ سروده شده ارزش چندانی قائل نیست، زیرا معتقد است که ۵۰ درصد آن آهنگ را شاعر ساخته است.[۳] شماعی‌زاده معتقد است که در موسیقی ایران تمام عوامل در خدمت ارائه کلام‌اند، ولی او در ساخته‌هایش تلاش داشته است که این توجه به کلام باعث نشود تا موسیقی در درجهٔ دوم اهمیت قرار بگیرد.[۷]
شماعی‌زاده از میان آهنگ‌هایی که ساخته است، آهنگ «خونه» را به دلیل شکل ملودی و حرکت‌های آن بیش از بقیه دوست دارد.[۳] او از بین خواننده‌هایی که تا کنون با آنها کار کرده، بیش از همه با گوگوش راحت بوده و در کارهایی که در لس‌آنجلس منتشر شده از معین راضی بوده است. از بین ترانه‌سراها همواره از اردلان سرفراز تعریف کرده و از بیژن سمندر با احترام یاد کرده است.[۷] در میان دیگر آهنگسازان کارهای سیاوش قمیشی و پرویز مقصدی را می‌پسندد. او معتقد است که از زمان قمرالملوک وزیری تا کنون، در مجموع خوانندگان زن سطح توانایی بالاتری نسبت به مردها داشته‌اند و استعداد خودشان را بیشتر نشان داده‌اند. او حمیرا را جزو خوانندگانی می‌داند که از نظر تسلط بر حنجره و توانایی خواندن و زیبا خواندن در خاور میانه بی‌نظیر است.

حسن شماعی زاده

خوانندگی حسن شماعی زاده

شماعی‌زاده معتقد است که اگر نمی‌خواند خیلی از آهنگ‌های او ساخته نمی‌شدند، زیرا انگیزه‌ای برای ساختشان وجود نداشت، و خواندن او به کار آهنگسازی‌اش کمک کرده است. او همچنین گفته است که خیلی از خواننده‌ها از خواندن او تأثیر گرفته‌اند و یک برداشتی از خواندن او در صدای آنها وجود دارد.[۳] علاوه بر این، منبع درآمد او در طی سال‌های فعالیتش خوانندگی بوده است، نه آهنگسازی.

حسن شماعی زاده

موسیقی فیلم

بر اساس اطلاعات جامع اطلاعات سینمای ایران (سوره سینما) حسن شماعی‌زاده در ۳ فیلم به عنوان نوازنده حضور داشته است.[۱۲] این سه فیلم عبارتند از:
۱-خوشگلا عوضی گرفتین (۱۳۵۳) به کارگردانی خسرو پرویزی
۲-باغ بلور (۱۳۵۷) به کارگردانی ناصر محمدی
۳-امشب اشکی می‌ریزد(۱۳۵۷) به کارگردانی منوچهر مصیری
هرچند او ترانه‌های این فیلم‌ها را آهنگسازی نیز کرده است.

زندگی شخصی

حسن شماعی‌زاده در شهر لس‌آنجلس از ایالت کالیفرنیای آمریکا سکونت دارد. او هر سال در ماه‌های مارس و آگوست به دوبی می‌رود و در کلابی به اسم پاتوق برنامه دارد.

او در سال ۱۳۴۷ با فاطمه (نوشین) ازدواج کرد که این زندگی مشترک تاکنون نیز ادامه داشته است. او یک پسر به نام افشین و یک دختر به نام عقیق (با نام آمریکایی نیکی) دارد، که پسرش دندان‌پزشک و دخترش در کار خرید و فروش خانه فعال است.[۳]

او برای اعضای خانواده‌اش آهنگ‌هایی هم ساخته است؛ ترانهٔ «پسرم» برای پسرش، ترانهٔ «یه دختر دارم شاه نداره» برای دخترش، و نیز ترانهٔ «همسرم» و «مدیون» برای همسرش. شماعی‌زاده همچنین ترانه‌های «رپ» و «دوست دارم» را با همراهی دخترش عقیق خوانده است. او قشنگ‌ترین لحظه زندگیش را روز فارغ‌التحصیلی پسرش از دانشگاه می‌داند.[۳]

شماعی‌زاده یک دوستدار حیوانات است و روزی ۲–۳ ساعت را با حیوانات خانگی‌اش می‌گذراند.[۶]

 

 

آهنگ‌سازی برای دیگران

شماعی زاده برای خوانندگانی همچون داریوش، گوگوش، نوش آفرین، بتی، امید سلطانی، ستار، شیلا، مارتیک، معین، شهره، شهرام شب پره ، منصور، ابی، مهستی، عارف، ویگن، ژاکلین، لیلا فروهر، ناهید، سوزان روشن، هایده، سروش، حمیرا، شهرام صولتی و… آهنگسازی کرده است.

ترانه‌شناسیحسن شماعی زاده

نوشتار اصلی: ترانه‌شناسی حسن شماعی‌زاده

  • ۲۰۱۵ – حالم حال خوبیه
  • ۲۰۰۹ – صدای زاینده رود (بی کلام)
  • ۲۰۰۶ – آوازه خوان نه آواز
  • ۲۰۰۲ – دوشیزه خانوم
  • ۲۰۰۱ – مروارید
  • ۱۹۹۸ – پرستش
  • ۱۹۹۷ – پرواز و عشق
  • ۱۹۹۶ – آخرین سوار
  • ۱۹۹۳ – یه دختر دارم شاه نداره
  • ۱۹۹۳ – بلور مهتاب
  • ۱۹۹۲ – آتیش روی خاکستر
  • ۱۹۹۱ – ساعت هفت شب
  • ۱۹۹۰ – گل
  • ۱۹۸۸ – زنده باد عشق
  • ۱۹۸۶ – دختر مردم
  • ۱۹۸۵ – کمتر کمتر
  • ۱۹۸۳ – خداحافظ
  • ۱۹۸۲ – گلهای خیس
  • ۱۹۸۱ – گل آفتابگردان
  • ۱۹۸۰ – آواز پرواز
  • ۱۹۷۶ – اقاقی
  • ۱۹۷۴ – اسم تو
  • ۱۹۷۴ – اجاق
  • ۱۹۷۳ – سفر
  • ۱۹۷۳ – مرداب

 

 

 

 

 

جدیدترین سایت

مطالب تفریحی

صنعت ساختمان

سایت ساختمان

بازگشت به صفحه اصلی وبلاگ

 

حسن شماعی زاده ، بیوگرافی حسن شماعی زاده آهنگساز و خواننده

 

حسن شماعی زاده

حسن شماعی‌زاده متولد ۱ آذر ۱۳۲۲ در اصفهان است. حسن شماعی زاده آهنگساز، خواننده، نوازنده و ترانه‌سرای موسیقی پاپ ایرانی است. بسیاری از آهنگ‌های موفق موسیقی پاپ ایرانی که توسط خوانندگان سرشناسی چونگوگوش، داریوش، ابی، معین، هایده، عارف و… اجرا شده، از ساخته‌های او بوده است. او پس از انقلاب ۱۳۵۷، به همراه خانواده‌اش به آمریکا مهاجرت کرد و از آن زمان در آنجا به آهنگ‌سازی و خوانندگی مشغول است.

حسن شماعی زاده

زندگی نامه حسن شماعی زاده

حسن شماعی‌زاده از ۱۳ سالگی در ارکستر یکی از تئاترهای اصفهان، به عنوان نوازنده کار هنری‌اش را آغاز کرد. فارغ‌التحصیل دبیرستان شهدای ادب اصفهان. در سال ۱۳۴۱ پس از پایان دوران دبیرستان برای پیشرفت در موسیقی به تهران آمد، و پس از مدتی کار در تئاتر، در سال ۱۳۴۵ وارد رادیو شد. او همزمان با ارکسترهای جاز، پاپ، جوانان، و هنر و مردم و با چند ارکستر اسپانیایی همکاری می‌نمود و در کلاب‌های شبانه و کاباره‌های تهران نیز به نوازندگی می‌پرداخت. او مدتی برای گروه معروف بلک کتز نیز ساکسیفون تنور می‌نواخت.[۲][۳]

آغاز آهنگسازی حسن شماعی زاده

حسن شماعی‌زاده در سال ۱۳۵۱ آهنگسازی را آغاز کرد. خود او دلیل اصلی روی آوردن به آهنگسازی را ناتوانی در ادامه نوازندگی می‌داند، که دلیل آن ابتلا به بیماری دیسک گردن در اثر فشار نوازندگی طولانی‌مدت سازهای سنگین برنجی (۱۵–۱۶ ساعت در روز) بود.[۳] اولین کارهای شماعی‌زاده در آهنگسازی «گریه» با صدای امیر رسایی، «حالا خیلی دیره» با صدای عارف و «نمی‌آد» با صدای گوگوش بودند که همگی با هم منتشر شدند.
حسن شماعی‌زاده پس از آغاز آهنگسازی توانست جایگاه ویژه‌ای میان آهنگسازان زمان خود پیدا کند و خوانندگان مشهوری مانند گوگوش، داریوش، ابی، ستار، فرهاد مهراد، عارف، مارتیک، رامش، نوش‌آفرین و معینکارهای موفقی با آهنگ‌های او عرضه کردند. از جملهٔ این کارها، می‌توان به مشهورترین آهنگ‌های گوگوش اشاره کرد. از دیگر ساخته‌های موفق شماعی‌زاده در این دوران می‌توان به ترانه «شکار» با صدای ابیاشاره کرد که توانست در سال ۱۳۵۴ در فستیوال موسیقی استامبول ترکیه مقام اول را در بین ۲۰۹ شرکت‌کننده کسب کند.

حسن شماعی زاده

آغاز خوانندگی حسن شماعی زاده

حسن شماعی‌زاده خوانندگی را از سال ۱۳۵۲ آغاز کرد. این اتفاق در برنامهٔ شوی زندهٔ چشمک در آخرین جمعهٔ مرداد ماه ۱۳۵۲ و به گفتهٔ خود شماعی‌زاده به درخواست مردم افتاد. در آن برنامه که گوگوش، اردلان سرفراز و واروژان نیز حضور داشتند، شماعی‌زاده ترانهٔ «مرداب» را با شعر اردلان سرفراز و تنظیم واروژان اجرا کرد.[۶] ترانه‌ای که تبدیل به یکی از پرطرفدارترین ترانه‌های زمان خود شد و حدود ۱۹۸ هزار صفحه از آن فروش رفت، که در نوع خود رکورد قابل توجهی بود.
خوانندگی او توجه‌ها را به خود جلب کرد و پس از مرداب، شماعی‌زاده ترانه‌های پرمخاطب دیگری را نیز ساخت و اجرا کرد که “اقاقی” با ترانه‌ای از شهیار قنبری یکی از آنهاست که در سال ۱۳۵۴ منتشر شد. در سال ۱۳۵۴ شماعی‌زاده در یک نظرسنجی از سوی مجلهٔ زن روز به عنوان بهترین خواننده مرد سال شناخته شد و در همان نظرسنجی با حدود ۵۰ هزار رأی بهترین آهنگساز سال شناخته شد.

حسن شماعی زاده

مثلث شماعی‌زاده، اردلان سرفراز، گوگوش

یکی از موفق‌ترین و اثرگذارترین گروه‌ها در موسیقی پاپ ایرانی مثلثی بود که در آن اردلان سرفراز ترانه می‌سرود، حسن شماعی‌زاده ملودی برای ترانه خلق می‌کرد و گوگوش این ترانه‌ها را می‌خواند. بعضی از این ترانه‌ها راواروژان تنظیم می‌کرد. در مجموع این مثلث در حدود ۳۰ ترانه منتشر کرده‌اند. «کولی»، «جاده»، «کیه کیه»، «دوراهی»، «کوه»، «بمون تا بمونم»، «غریب آشنا»، «مرداب»، «کویر» و «گنجشکای خونه» برخی از کارهای مشهور این سه نفر است.
شماعی‌زاده و سرفراز بدون گوگوش نیز کارهای موفقی با صدای خوانندگان دیگر منتشر کردند، که از جملهٔ مشهورترین آن می‌توان به «چشم من» و «دست‌های تو» با صدای داریوش، «بهانه» با صدای هایده و «پنجره» با صدای معین اشاره کرد.
وقوع انقلاب ۱۳۵۷ به همکاری این سه تن پایان بخشید. گوگوش در ایران ماند و سرفراز و شماعی‌زاده هرکدام به یک کشور مهاجرت کردند. هرچند شماعی‌زاده مدعی است با وجود این که ترانه‌های این مثلث ظرف مدت ۵ سال (از ۱۳۵۲ تا ۱۳۵۷) منتشر شد، ولی همگی مربوط به یک دورهٔ همکاری کوتاه یک سال و هشت‌ماهه هستند.[۷]
پس از انقلاب علی‌رغم این که چند اثر با موسیقی شماعی‌زاده روی ترانه‌های سرفراز منتشر شد، ولی همکاری این دو بعد از مدتی ادامه نیافت. به گفتهٔ سرفراز راه این دو پیش از انقلاب از هم جدا شده بود و با هم کار نمی‌کردند.[۸] با این حال شماعی‌زاده از ریشهٔ اختلاف احتمالی بین خود و اردلان سرفراز سخنی نگفته است و در مصاحبه با بهنود مکری در برنامهٔ شباهنگ از این که سرفراز دیگر با او ارتباط ندارد اظهار تأسف و شگفتی کرده است.

حسن شماعی زاده

 

سال‌های پس از انقلاب ۱۳۵۷ حسن شماعی زاده

در پی پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ در ایران، و در روز ۲۵ بهمن ۱۳۵۷ عده‌ای از متعصبین به خانهٔ شماعی‌زاده حمله کردند. با اطلاع‌رسانی یکی از همسایگان، شماعی‌زاده در خانه سرگرد ولیعهد پنهان می‌شود و فردای آن روز از ایران خارج می‌شود. او چهار ماه بعد مجدداً به ایران بازمی‌گردد و پس از گذراندن پنج ماه در ایران برای همیشه ایران را ترک می‌کند.

سال‌های دهه ۱۳۶۰ و ۱۳۷۰ حسن شماعی زاده

حسن شماعی‌زاده پس از رویدادهای انقلاب ۱۳۵۷ به آمریکا مهاجرت نمود و در شهر لس‌آنجلس ساکن شد. او در طی سال‌های دهه ۱۳۶۰ و ۱۳۷۰ یکی از پرکارترین هنرمندان موسیقی پاپ ایران بود و علاوه بر انتشار ۱۷ آلبوم به عنوان خواننده، برای خوانندگان ایرانی خارج‌نشین متعددی نیز آهنگسازی کرد و در معرفی برخی چهره‌های نسل دوم خوانندگان پاپ خارج از ایران نظیر منصور، امید، سوزان روشن و شیلا نقش ایفا کرد.
شماعی‌زاده در این دوران دیگر در یک سبک و فضا به ساختن و خواندن ترانه نپرداخت و سبک‌های گوناگون و گاه متضاد با سبک ساخته‌های قبل از انقلاب خود را آزمود. او بیش از گذشته به ساخت ترانه‌های شاد و ریتمیک پرداخت و در این حوزه ترانه‌هایی چون «بیشتر، بیشتر»، «خواستگاری»، «یه دختر دارم شاه نداره»، «تولد» و «عروسی» منتشر کرد. ترانه معروف «پریا» با صدای شهرام شب‌پره نیز در همین دوران ساخته شده است.

حسن شماعی زاده

 

همکاری با بابک صحرایی

حسن شماعی‌زاده و بابک صحرایی در طی سال‌های دههٔ ۱۳۸۰ همکاری‌های بسیاری با هم داشته‌اند که اوج این همکاری به قطعهٔ «هیاهو» مربوط می‌شود، که در زمستان سال ۱۳۹۰ با صدای شماعی‌زاده منتشر شد. از دیگر آثار مشترک حسن شماعی‌زاده و بابک صحرایی می‌توان به ترانه‌های «صخره»، «ممنونم»، «مهتاب ناز من»، «از کجا میای»، «تو چشای من نگا کن» و «آوازه‌خوان نه آواز» با صدای شماعی‌زاده، «جشن آینه» با صدای پویا، «تو رو می‌خوام» با صدای شیلا، «عشق طوفانی» و «آتیش‌بازی» با صدای سوزان روشن و «دلهره» با صدای سروش اشاره کرد.
حسن شماعی‌زاده در برنامه Greatest Hits در شبکهٔ تلویزیونی من و تو ۱ گفت که همیشه تعداد زیادی از آهنگ‌هایش به خاطر عدم توانایی ترانه‌سراها برای نوشتن ترانه مناسب به رویشان، به اجرا نرسیده‌اند، اما از زمانی که با بابک صحرایی همکاری می‌کند این مشکل برطرف شده و این ترانه‌سرا به بهترین شکل ممکن روی آهنگ‌هایش ترانه می‌نویسد.

حسن شماعی زاده

 

کم شدن همکاری با دیگر خوانندگان

شماعی‌زاده در سال ۲۰۰۶ اعلام کردکه دیگر برای کسی آهنگ نمی‌سازد و آهنگ‌هایش را تنها خودش می‌خواند، زیرا احساس می‌کند در آهنگسازی مورد سوء استفاده قرار گرفته و حقوقش پامال شده است و انگیزه‌ای برای آهنگسازی برای دیگران ندارد. هرچند در مصاحبه‌ای در سال ۲۰۱۲ با بهنود مکری در برنامه شباهنگ صدای آمریکا گفت: «ولی گوگوش فرق می‌کند».[۶] او یک سال بعد هم در گفتگو با بهنود مکری اعلام کرد که در حال کار کردن با خواننده جوانی به نام «پریسا» است که به زودی قرار است ترانه‌هایی با آهنگسازی شماعی‌زاده از وی منتشر شود.

ترانهٔ هیاهو و همکاری مجدد شماعی‌زاده و گوگوش

گوگوش در مصاحبه با مجله جوانان آمریکا می‌گوید که بعد از شنیدن ترانهٔ هیاهو آنقدر تحت تأثیر قرار می‌گیرد که از شماعی‌زاده می‌خواهد که اجازه دهد او نیز این قطعه را اجرا کند. شماعی‌زاده نیز با روی باز می‌پذیرد[۷] و گوگوش هیاهو را در استودیوی شماعی‌زاده می‌خواند. به این ترتیب بعد از ۳۴ سال دوباره حسن شماعی‌زاده و گوگوش در کنار همدیگر قرار می‌گیرند.[۹]
به دنبال این همکاری گوگوش چند ترانه در اختیار شماعی‌زاده قرار می‌دهد تا به روی آنها آهنگسازی کند، هرچند شماعی‌زاده این ترانه‌ها را در شأن خواننده‌ای در جایگاه گوگوش نمی‌دانست.[۶] اما پس از انتشار هیاهو، گوگوش در کنسرت‌های خود سخنانی به زبان آورد[۱۰] که از نظر شماعی‌زاده تمسخرآمیز و تحریف تاریخ بود و موجب دلخوری شماعی‌زاده شد. او در مصاحبه با برنامه شباهنگ صدای آمریکا ضمن تشریح این دلخوری و ریشه‌های آن، تأکید کرد که برنامه‌ای برای همکاری مجدد با گوگوش ندارد. با این حال شماعی‌زاده در همین مصاحبه سخنانی احساسی نیز در مورد گوگوش بیان کرد:

من گوگوش را عاشقانه دوست دارم. عشق من به گوگوش، عشق یک مرد به زن نیست. عشق حسن شماعی‌زاده [آهنگساز] به گوگوش خواننده است.

حسن شماعی زاده

سبک آهنگ‌های حسن شماعی زاده

حسن شماعی‌زاده به عنوان یک آهنگساز عقیده دارد:

هرگاه آهنگی را می‌نویسم، تلاش می‌کنم آهنگی بسازم که بر روی نسل جوان‌تر اثرگذار باشد. موسیقی باید جوان، شادی‌آفرین و امیدبخش باشد.[۴]

شماعی‌زاده پیش از ۱۳۵۷، بیشتر آهنگ‌هایی را ساخته است که بسته به روحیات و روزگار آن زمان بیشتر غمگین و از لحاظ موسیقایی گاهی بسیار شکوهمند و حماسی هستند. ترانه‌های «جاده» و «مرداب» نمونه‌هایی از این ترانه‌ها هستند. این غم پنهان در موسیقی‌های آن زمان شماعی‌زاده به تدریج با وقوع انقلاب ۱۳۵۷، مهاجرت شماعی‌زاده به آمریکا و جنگ ایران و عراق جای خود را به ترانه‌های شاد و ریتمیک مناسب برای مجالس رقص می‌دهد. خود شماعی‌زاده معتقد است که

زمان‌های مختلف چیزهای مختلفی ایجاب می‌کند. وقتی جامعه به ناراحتی می‌رود (مثل زمان جنگ) مردم به شادی بیشتری نیاز پیدا می‌کنند و نیاز دارند تا ناراحتی خود را با شادی‌های لحظه‌ای از بین ببرند.[۶]

او کم شدن ترانه‌های شاد و ریتمیک را در آثار اخیر خود ناشی از بالا رفتن سن و در اختیار نداشتن ترانهٔ مناسب عنوان کرده است:

برای ساخت آهنگ شاد اشعار باید روشن‌تر و واضح‌تر و صریح‌تر باشد. من در این سن نمی‌توانم به سراغ یک سری اشعار عاشقانهٔ باز بروم.[۷]

از سوی دیگر در برخی ساخته‌های شماعی‌زاده می‌توان رد موسیقی سنتی و دستگاهی ایرانی را نیز دید. چند ترانه که برای معین ساخته است، و به خصوص برخی کارهایی که خودش خوانده، مثل «غم غربت» از آلبوم فریاد رنگ یا «مرگ عشق» از آلبومگلای خیس، که این دو تنظیم‌هایی با سازهای سنتی موسیقی ایران دارند و به شکل آواز سنتی اجرا شدند، در این رده قرار می‌گیرند. در همین حال شماعی‌زاده گوشهٔ چشمی به موسیقی نواحی ایران هم داشته است، مثل آهنگ «عروسی» با تم و فضای موسیقی جنوبی یا آهنگ «کردستان» که تمی کردی دارد. شماعی‌زاده در میان آهنگ‌هایش حتی به آهنگ‌های موسوم به خراباتی و لاله‌زاری هم توجه داشته و می‌توان نمونه‌هایی از این ترانه‌ها را در آلبوم گلای خیس شنید.
علاوه بر انواع موسیقی ایرانی، در بعضی آهنگ‌های شماعی‌زاده می‌توان تم‌هایی از موسیقی اسپانیولی یا عربی را هم شنید. مثلاً در ترانه «پرستش» از آلبوم پرستش یا «گیتار» از آلبوم آوازه‌خوان نه آواز از تم‌های اسپانیولی استفاده کرده است. شماعی‌زاده از دیگر سبک‌های موسیقی از جمله تکنو و ترنس هم مناسب با زمان ساخت آهنگ‌های خود و جو موسیقایی زمان بهره برده است، که آهنگ‌های «دنیا» از آلبوم پرستش، «همسرم» از آلبوم دوشیزه‌خانم و «گل» از آلبوم آوازه‌خوان نه آوازنمونه‌هایی از این دست به شمار می‌روند.
شماعی‌زاده به هر دو شکل آهنگسازی روی ترانه و ساخت ملودی و سپس گذاشتن ترانه روی آن کار کرده است و گفته است اگر ترانه‌هایی که به دستش می‌رسند مناسب باشند، رویشان آهنگ می‌سازد، در غیر این صورت ابتدا ملودی می‌سازد و سپس رویش ترانه ساخته می‌شود.[۷] خود او معتقد است بیشتر کارهای موفقش را ابتدا آهنگسازی کرده و سپس ترانه‌سرا روی آن‌ها ترانه ساخته است. او همچنین برای آهنگسازی روی شعرِ سروده شده ارزش چندانی قائل نیست، زیرا معتقد است که ۵۰ درصد آن آهنگ را شاعر ساخته است.[۳] شماعی‌زاده معتقد است که در موسیقی ایران تمام عوامل در خدمت ارائه کلام‌اند، ولی او در ساخته‌هایش تلاش داشته است که این توجه به کلام باعث نشود تا موسیقی در درجهٔ دوم اهمیت قرار بگیرد.[۷]
شماعی‌زاده از میان آهنگ‌هایی که ساخته است، آهنگ «خونه» را به دلیل شکل ملودی و حرکت‌های آن بیش از بقیه دوست دارد.[۳] او از بین خواننده‌هایی که تا کنون با آنها کار کرده، بیش از همه با گوگوش راحت بوده و در کارهایی که در لس‌آنجلس منتشر شده از معین راضی بوده است. از بین ترانه‌سراها همواره از اردلان سرفراز تعریف کرده و از بیژن سمندر با احترام یاد کرده است.[۷] در میان دیگر آهنگسازان کارهای سیاوش قمیشی و پرویز مقصدی را می‌پسندد. او معتقد است که از زمان قمرالملوک وزیری تا کنون، در مجموع خوانندگان زن سطح توانایی بالاتری نسبت به مردها داشته‌اند و استعداد خودشان را بیشتر نشان داده‌اند. او حمیرا را جزو خوانندگانی می‌داند که از نظر تسلط بر حنجره و توانایی خواندن و زیبا خواندن در خاور میانه بی‌نظیر است.

حسن شماعی زاده

خوانندگی حسن شماعی زاده

شماعی‌زاده معتقد است که اگر نمی‌خواند خیلی از آهنگ‌های او ساخته نمی‌شدند، زیرا انگیزه‌ای برای ساختشان وجود نداشت، و خواندن او به کار آهنگسازی‌اش کمک کرده است. او همچنین گفته است که خیلی از خواننده‌ها از خواندن او تأثیر گرفته‌اند و یک برداشتی از خواندن او در صدای آنها وجود دارد.[۳] علاوه بر این، منبع درآمد او در طی سال‌های فعالیتش خوانندگی بوده است، نه آهنگسازی.

حسن شماعی زاده

موسیقی فیلم

بر اساس اطلاعات جامع اطلاعات سینمای ایران (سوره سینما) حسن شماعی‌زاده در ۳ فیلم به عنوان نوازنده حضور داشته است.[۱۲] این سه فیلم عبارتند از:
۱-خوشگلا عوضی گرفتین (۱۳۵۳) به کارگردانی خسرو پرویزی
۲-باغ بلور (۱۳۵۷) به کارگردانی ناصر محمدی
۳-امشب اشکی می‌ریزد(۱۳۵۷) به کارگردانی منوچهر مصیری
هرچند او ترانه‌های این فیلم‌ها را آهنگسازی نیز کرده است.

زندگی شخصی

حسن شماعی‌زاده در شهر لس‌آنجلس از ایالت کالیفرنیای آمریکا سکونت دارد. او هر سال در ماه‌های مارس و آگوست به دوبی می‌رود و در کلابی به اسم پاتوق برنامه دارد.

او در سال ۱۳۴۷ با فاطمه (نوشین) ازدواج کرد که این زندگی مشترک تاکنون نیز ادامه داشته است. او یک پسر به نام افشین و یک دختر به نام عقیق (با نام آمریکایی نیکی) دارد، که پسرش دندان‌پزشک و دخترش در کار خرید و فروش خانه فعال است.[۳]

او برای اعضای خانواده‌اش آهنگ‌هایی هم ساخته است؛ ترانهٔ «پسرم» برای پسرش، ترانهٔ «یه دختر دارم شاه نداره» برای دخترش، و نیز ترانهٔ «همسرم» و «مدیون» برای همسرش. شماعی‌زاده همچنین ترانه‌های «رپ» و «دوست دارم» را با همراهی دخترش عقیق خوانده است. او قشنگ‌ترین لحظه زندگیش را روز فارغ‌التحصیلی پسرش از دانشگاه می‌داند.[۳]

شماعی‌زاده یک دوستدار حیوانات است و روزی ۲–۳ ساعت را با حیوانات خانگی‌اش می‌گذراند.[۶]

 

 

آهنگ‌سازی برای دیگران

شماعی زاده برای خوانندگانی همچون داریوش، گوگوش، نوش آفرین، بتی، امید سلطانی، ستار، شیلا، مارتیک، معین، شهره، شهرام شب پره ، منصور، ابی، مهستی، عارف، ویگن، ژاکلین، لیلا فروهر، ناهید، سوزان روشن، هایده، سروش، حمیرا، شهرام صولتی و… آهنگسازی کرده است.

ترانه‌شناسیحسن شماعی زاده

نوشتار اصلی: ترانه‌شناسی حسن شماعی‌زاده

  • ۲۰۱۵ – حالم حال خوبیه
  • ۲۰۰۹ – صدای زاینده رود (بی کلام)
  • ۲۰۰۶ – آوازه خوان نه آواز
  • ۲۰۰۲ – دوشیزه خانوم
  • ۲۰۰۱ – مروارید
  • ۱۹۹۸ – پرستش
  • ۱۹۹۷ – پرواز و عشق
  • ۱۹۹۶ – آخرین سوار
  • ۱۹۹۳ – یه دختر دارم شاه نداره
  • ۱۹۹۳ – بلور مهتاب
  • ۱۹۹۲ – آتیش روی خاکستر
  • ۱۹۹۱ – ساعت هفت شب
  • ۱۹۹۰ – گل
  • ۱۹۸۸ – زنده باد عشق
  • ۱۹۸۶ – دختر مردم
  • ۱۹۸۵ – کمتر کمتر
  • ۱۹۸۳ – خداحافظ
  • ۱۹۸۲ – گلهای خیس
  • ۱۹۸۱ – گل آفتابگردان
  • ۱۹۸۰ – آواز پرواز
  • ۱۹۷۶ – اقاقی
  • ۱۹۷۴ – اسم تو
  • ۱۹۷۴ – اجاق
  • ۱۹۷۳ – سفر
  • ۱۹۷۳ – مرداب

 

 

 

 

 

جدیدترین سایت

مطالب تفریحی

صنعت ساختمان

سایت ساختمان

بازگشت به صفحه اصلی وبلاگ

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


proje
Google
تقریباً ۳۰۳٬۰۰۰ نتیجه (۰٫۵۸ ثانیه)
اگر امکان دارد آن را به فارسی ایمیل کنید
حسن شماعی‌زاده - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
https://fa.wikipedia.org/wiki/حسن_شماعی‌زاده
رفتن به ۲ آغاز آهنگسازی - حسن شماعی‌زاده در سال ۱۳۵۱ آهنگسازی را آغاز کرد. ... ویژه‌ای میان آهنگسازان زمان خود پیدا کند و خوانندگان مشهوری مانند گوگوش، داریوش، ...
ترانه‌شناسی حسن شماعی‌زاده - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
https://fa.wikipedia.org/wiki/ترانه‌شناسی_حسن_شماعی‌زاده
رفتن به ۳ آهنگسازی برای دیگران - خواننده, نام ترانه, ترانه سرا, آهنگساز, تنظیم. امیر رسایی, گریه, حسن ... داریوش, چشم من, اردلان سرفراز, حسن شماعی زاده, واروژان.
بیوگرافی حسن شماعی زاده - دانلود آهنگ جدید
www.8song.in › بیوگرافی
حسن شماعی‌زاده پس از آغاز آهنگسازی توانست جایگاه ویژه‌ای در میان آهنگسازان زمان خود پیدا کند و خوانندگان مشهوری مانند گوگوش، داریوش، ابی،ستار، فرهاد مهراد، عارف، ...
بیوگرافی حسن شماعی زاده (خواننده+آهنگساز) - یادی از گذشته ها
iraneghadim.loxblog.ir/.../بیوگرافی%20حسن%20شماعی%20زاده%20(خواننده+آهنگسا...
حسن شماعی‌ زاده (زاده ۱۳۲۱ اصفهان) آهنگساز و خواننده ی نوآور، صاحب سبک و پر آوازه ی موسیقی پاپ ایرانی است . او پس از ۱۳۵۷، به همراه خانواده اش ساکن آمریکا است و در آنجا ...
بیوگرافی و تصاویر حسن شماعی زاده - بیوگراپیک
www.biograpic.ir › بیوگرافی و تصاویر افراد › خوانندگان ایرانی
۸ دی ۱۳۹۴ ه‍.ش. - حسن شماعی‌زاده (زاده ۱ آذر ۱۳۲۲ اصفهان) آهنگساز، خواننده، نوازنده و ترانه‌سرای موسیقی پاپ ایرانی است. بسیاری از آهنگ‌های موفق موسیقی پاپ ایرانی که ...
بیوگرافی و مصاحبه از حسن شماعی زاده | آهنگساز ، خواننده ، ...
biography2015.3cb.ir/post/2904
حسن شماعی زاده (زاده ۱ آذر ۱۳۲۱ اصفهان) آهنگساز، خواننده، نوازنده و ترانه سرای موسیقی پاپ ایرانی است. ملودی بسیاری از ترانه های موفق موسیقی پاپ ایرانی كه توسط ...
کرمانشاه و بیوگرافی - بیوگرافی حسن شماعی زاده
mehdi-snm.blogfa.com/cat-95.aspx
حسن شماعی زاده یکی از مطرح‌ترین و جریان سازترین خوانندگان و آهنگسازان ۳۰ سال اخیر مى‌باشد که در طی این دوران همواره موسیقی پاپ به نوعی تحت تاثیر وی قرار داشته ...
حسن شماعی زاده | ویکی صدا
https://wikiseda.org/Hasan+Shamayizadeh
بیوگرافی حسن شماعی زاده [ویرایش]. حسن شماعی‌زاده (زاده ۱ آذر ۱۳۲۲ اصفهان) آهنگساز، خواننده، نوازنده و ترانه‌سرای موسیقی پاپ ایرانی است. موسیقی بسیاری از اهنگهای ...
بیوگرافی حسن شماعی زاده - فقط بیوگرافی و عکس خوانندهای ...
moein20music.mihanblog.com/post/42
۲۲ بهمن ۱۳۸۸ ه‍.ش. - نوازنده، آهنگساز و خواننده موسیقی پاپ ایرانی است. حسن شماعی زاده جزو پیشگامان موسیقی پاپ نوین ایران به شمار می آید. با نگاهی به کارهای او می‌توان ...
بيوگرافي حسن شماعي زاده خواننده خارج ازکشور
www.javab-soal.ir/j.aspx?q=بيوگرافي_حسن_شماعي_زاده_خواننده_خارج_ازکشور...
بیوگرافی - حسن شماعی زاده biography91.//1 (زاده 1321 اصفهان) اهنگساز و خواننده ی نواور، صاحب سبک و پر اوازه ی موسیقی پاپ ... حسن شماعی زاده بلافاصله پس از اغاز ...
(بیوگرافی) - حسن شماعی زاده - blogfa.com
www.varzesh11.blogfa.com/cat-321.aspx
حسن شماعی‌زاده. نوازنده، آهنگساز و خواننده موسیقی پاپ ایرانی است. حسن شماعی زاده جزو پیشگامان موسیقی پاپ نوین ایران به شمار می آید. با نگاهی به کارهای او می توان به ...
حسن شماعی زاده ، بیوگرافی حسن شماعی زاده آهنگساز و خواننده
new.fastcamp.ir/news/57947
۱۵ ساعت پیش - حسن شماعی‌زاده متولد ۱ آذر ۱۳۲۲ در اصفهان است. حسن شماعی زاده آهنگساز، خواننده، نوازنده و ترانه‌سرای موسیقی پاپ ایرانی است. بسیاری از آهنگ‌های موفق ...
دانلود موزیک ویدیو حسن شماعی زاده گمشده - آهنگ
ahaang.com › ویدئو › حسن شماعی زاده
۹ بهمن ۱۳۹۴ ه‍.ش. - دانلود موزیک ویدیو جدید گمشده با صدای حسن شماعی زاده - Hasan ... عنوان اثر : گمشده موضوع : موزیک ویدئو خواننده : حسن شماعی زاده تنظیم کننده ...
حسن شماعی زاده - ایران ترانه
www.gavazn.com/person/75.htm
آلبوم پرستش. کاور آلبوم مروارید حسن شماعی زاده مروارید. آلبوم مروارید. کاور آلبوم دوشیزه خانوم حسن شماعی زاده دوشیزه خانوم. آلبوم دوشیزه خانوم. خواننده های مرتبط ...
خواننده شماعی زاده - لینک گردی
farsinow.ir/news/خواننده-شماعی-زاده
حسن شماعی‌زاده (زاده ۱ آذر ۱۳۲۲ اصفهان) آهنگساز، خواننده، نوازنده و ترانه‌سرای موسیقی پاپ ... ... سیتی تومب | بیوگرافی و تصاویر | حسن شماعی زاده. شماعی زاده در مصاحبه ...
دانلوداهنگ جوانی شماعی زاده - دانلود آهنگ جدید
irasong.ir/دانلوداهنگ-جوانی-شماعی-زاده.html
دانلود آهنگ جدید حسن شماعی زاده به نام جوانی آهنگ حسن شماعی زاده ترانه میلاد ... بیوگرافی و مصاحبه از حسن شماعی زاده آهنگساز خواننده نوازنده حسن شماعی زاده زا ...
دانلود آهنگ جدید حسن شماعی زاده با نام خداحافظ
starv.ir › نوشته‌ها
بیوگرافی حسن شماعی زاده : حسن شماعی‌زاده (زاده ۱ آذر ۱۳۲۱ اصفهان) آهنگساز، خواننده، نوازنده و ... موسیقی بسیاری از اهنگهای موفق موسیقی پاپ ایرانی كه توسط خوانندگان ...
بيوگرافي حسن شماعي زاده | ويکي پاسخ
www.wikianswer.ir/g.aspx?q=بيوگرافي_حسن_شماعي_زاده&id...
بیوگرافی حسن شماعی زاده (خواننده+اهنگساز) - یادی از گذشته هاiraneghadim.lox//7حسن شماعی زاده (زاده 1321 اصفهان) اهنگساز و خواننده ی نواور، صاحب سبک و پر اوازه ی ...
حسن شماعی زاده خواننده ایرانی
avayemelal.ir/+حسن+شماعی+زاده+خواننده+ایرانی
حسن شماعی زاده | ویکی صدا بیوگرافی حسن شماعی زاده ... آهنگساز، خواننده، نوازنده و ترانه‌سرای موسیقی پاپ ایرانی است. شماعی زاده | از قدیما|بهترین ترانه ها و آهنگهای ...
یه آهنگ خارق العاده از حسن شماعی زاده ( لطفا متولدین 71 به قبل ...
www.tarafdari.com/.../یه-آهنگ-خارق-العاده-از-حسن-شماعی-زاده-لطفا-متولدین-71-به-ق...
۳ اسفند ۱۳۹۴ ه‍.ش. - یه آهنگ خارق العاده از حسن شماعی زاده ( لطفا متولدین 71 به قبل بیان ). Vote ... آهنگساز هم جز زلاند؛قمیشی؛چشم آذر ؛ واروژان و شماعی زاده کسی رو نمیشناسم . .... شماعی زاده خیلی برای خواننده هایی مثل ابی داریوش و گوگوش آهنگ ساخته.
همه چيز از همه جا - زندگينامه حسن شماعی‌زاده
hamoon1hamoon.blogfa.com/post-37.aspx
حسن شماعی‌زاده آهنگ‌ساز، آوازخوان و نوازنده‌ی پیش‌کسوت موسیقی پاپ ایرانی در اصفهان به‌دنیا آمد. در سن شانزده ساله‌گی راهی تهران شد تا کار موسیقی را دنبال کند.
زندگی نامه
livemusic.blogfa.com/
زندگی نامه - زندگی نامه خوانندگان مشهور. ... حسن شماعی زاده یکی از مطرح‌ترین و جریان سازترین خوانندگان و آهنگسازان 30 سال اخیر مى‌باشد که در طی این دوران همواره ...
حسن شماعي زاده خواننده
wiki.zibarou.site/+حسن+شماعي+زاده+خواننده/
کرمانشاه و بیوگرافی - بیوگرافی حسن شماعی زاده شماعی زاده - بیشتر و بیشتر! ... حسن شماعی‌زاده (زاده ۱ آذر ۱۳۲۲ اصفهان) آهنگساز، خواننده، نوازنده و ترانه‌سرای ...
Hasan Shamaizadeh – Full Album | تهران سانگ
www.myteh-song.com/5960/hasan-shamaizadeh-full-music/
تمامی آهنگ های حسن شماعی زاده را از این قسمت دانلود کنید ... مختصری از این خواننده : منبع ویکی پدیا حسن شماعی‌ زاده (زاده ۱۳۲۱ اصفهان) آهنگساز. ... حسن شماعی زاده بلافاصله پس از آغاز آهنگسازی به دلیل نبوغ فراوان در نوشتن ملودی ... برچسب ها : آهنگ های حسن شماعی زاده, ایرانی, بیوگرافی شماعی زاده, حسن, حسن شماعی زاده, دانلود آهنگ, دانلود ...
آهنگسازی حسن شماعی زاده - لینک گردی
nimbar.ir/news/آهنگسازی-حسن-شماعی-زاده
اگر به بخش نخست نقل قول شماعی زاده درباره ی شیوه ی آهنگسازی اش . ... تمام آلبوم ها و آهنگ های اجرا شده توسط حسن شماعی زاده بیوگرافی : حسن شماعی‌زاده (زاده ۱ آذر . ... 06/08/2009 · بهترین آهنگ های حسن شماعی زاده با صدای سایر خوانندگان که نقشی اساسی ...
بیوگرافی حسن شماعی زاده - بهترین های روز
www.bestofday.ir/reader/text/201605261804108307
۱۴ ساعت پیش - حسن شماعی زاده متولد ۱ آذر ۱۳۲۲ در اصفهان است. حسن شماعی زاده آهنگساز، خواننده، نوازنده و ترانه سرای موسیقی پاپ ایرانی است. بسیاری از آهنگ های.
بیوگرافی شماعی زاده خواننده
brandsara.site/+بیوگرافی+شماعی+زاده+خواننده/
بیوگرافی و مصاحبه از حسن شماعی زاده | آهنگساز ، خواننده ... (بیوگرافی) - حسن شماعی زاده تعریف شماعی زاده خواننده معروف از شهربانوی ایران و … فول آلبوم حسن شماعی ...
اهنگ خواستگاری حسن شماعی زاده
hitit.mahak.xyz/+اهنگ+خواستگاری+حسن+شماعی+زاده
دانلود آهنگ خواستگار حسن شماعی زاده حسن شماعی زاده | ویکی صدا - wikiseda.org دانلود و متن آهنگ داماد حسن شماعی زاده حسن شماعی ... حسن شماعی‌زاده (زاده ۱ آذر ۱۳۲۲ اصفهان) آهنگساز، خواننده، نوازنده و ترانه‌سرای موسیقی پاپ . ... بیوگرافی دکتر نظری مجری
بیوگرافی شماعی زاده خواننده
00060.ir/+بیوگرافی+شماعی+زاده+خواننده
حسن شماعی‌زاده - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد بیوگرافی و مصاحبه از حسن شماعی زاده | آهنگساز ، خواننده ... حسن شماعی زاده - فقط بیوگرافی و ... بیوگرافی حسن شماعی زاده ...
شجره نامه شماعی زاده //// گوگوش بدون شماعی زاده = تنزل :: سنگ ...
timeoff.blog.ir/post/1063
۷ دی ۱۳۹۴ ه‍.ش. - حسن شماعی‌زاده. نوازنده، آهنگساز و خواننده موسیقی پاپ ایرانی است. حسن شماعی زاده زمانی که گوگوش در اصفهان برنامه داشت به یک ساکسیفون زن ...
عقیق شماعی زاده | مرجع پاسخگویی
www.iresearch.ir/Default.aspx?q=عقیق_شماعی_زاده&id...t=gsr
بیوگرافی و مصاحبه از حسن شماعی زاده اهنگساز ، خواننده ، نوازنده ... forum.98ia/t911885 2 s - 2 حسن شماعی زاده (زاده 1 اذر 1321 اصفهان) اهنگساز، خواننده، نوازنده و ترانه ...
اخرین سوار
www.shamaizadeh7.blogfa.com/
متاسفانه از اونجای که مردم ما فقط به خواننده اهمیت میدند و به عواملی همچون اهنگساز تنظیم ... در این پست میخوام ۲ تا شاهکار از استاد حسن شماعی زاده بذارم که کمتر کسی رو ...
بیوگرافی - Hassan Shamaizadeh
shamaizadeh.com/?page_id=2817&lang=fa
حسن شماعی زاده؛ از بزرگترین و جریان سازترین هنرمندان ... او،خواننده و آهنگساز بسیاری از محبوب ترین و معروف ترین آهنگ های موسیقی پاپ ایران است و برای ۳ نسل از ...
دانلود فول آلبوم حسن شماعی زاده - دانلود آهنگ جدید
musiccc.ir/music/دانلود-فول-آلبوم-حسن-شماعی-زاده/
دانلود فول آلبوم حسن شماعی زاده شامل تک اهنگ ها و البوم ها به صورت یکجا و تکی با .... شماعی زاده بیوگرافی : حسن شماعی‌زاده (زاده ۱ آذر ۱۳۲۱ اصفهان) آهنگساز، خواننده، ...
بیوگرافی ۹ خواننده تاپ - IRAN for EVER
www.loviran.blogsky.com/1388/01/17/post-41/
حمیرا که از حمایت مادر خود برخوردار بود دومین اثر خود به نام پشیمانم با آهنگسازی ..... آهنگها از خود اندی با همکاری حسن شماعی زاده,منوچهر چشم آذر,توحید,فریبرز حاج نبی.
بالاترین: موضوع داغ: شایعه درگذشت حسن شماعی زاده خواننده و ...
https://www.balatarin.com/topic/2010/4/21/1004869
۱ اردیبهشت ۱۳۸۹ ه‍.ش. - شایعه درگذشت حسن شماعی زاده خواننده و آهنگساز ایرانی. ::: شایعاتی مبنی بر درگذشت حسن شماعی زاده یکی از مطرح‌ترین خوانندگان و آهنگسازان ۳۰ سال اخیر ایران در سایت های اینترنتی منتشر شده است . .... بیوگرافی حسن شماعی‌زاده.
دانلود فول آلبوم حسن شماعی زاده - دانلود آهنگ جدید
www.14flymusic.ir/7441-دانلود-فول-آلبوم-حسن-شماعی-زاده/
بیوگرافی : حسن شماعی زاده یکی از مطرح‌ترین و جریان سازترین خوانندگان و آهنگسازان 30 سال اخیر مى‌باشد که در طی این دوران همواره موسیقی پاپ به نوعی تحت تاثیر ...
بیوگرافی خوانندگان محبوب و ملی : تاریخ موسیقی - 3 - انجمن ...
borhaan.com/topic-t2064-30.html
حسن شماعی‌ زاده (زاده ۱۳۲۱ اصفهان) آهنگساز و خواننده ی نوآور، صاحب سبک و پر آوازه ی موسیقی پاپ ایرانی است . او پس از ۱۳۵۷، به همراه خانواده اش ساکن آمریکا است و در آنجا ...
مصاحبه حسن شماعی زاده
i2016.ir/مصاحبه-حسن-شماعی-زاده/
مصاحبه حسن شماعی زاده. ... بیوگرافی و مصاحبه از حسن شماعی. بیوگرافی و مصاحبه از حسن شماعی زاده آهنگساز خواننده نوازنده حسن شماعی زاده زا. بیشتر.
گروه موسیقی بوژان(Bojan band) - بیوگرافی استادان ...
bojanmusic.blogfa.com/category/4
گروه موسیقی بوژان(Bojan band) - بیوگرافی استادان موسیقی ایران - ... گوگوش آهنگساز: حسن شماعی زاده نام ترانه: بانوی ما خواننده: گوگوش آهنگساز: حسن شماعی زاده
تکذیب شایعه درگذشت حسن شماعی زاده خواننده و آهنگساز ...
www.ghatar.com/26590/باز-هم-خبر-تلخ-درگذشت-حسن-شماعی-زاده-خو/
۱ اردیبهشت ۱۳۸۹ ه‍.ش. - تکذیب شایعه درگذشت حسن شماعی زاده خواننده و آهنگساز ایرانی. ۲۱ کلیک. حسن شماعی زاده زنده است + بیوگرافی. برچسب‌ها: موسیقی ایران، تکذیب ...
بیوگرافی شماعی زاده خواننده - بلاگز فا
sagacity.ir/search/بیوگرافی+شماعی+زاده+خواننده
دانلود آهنگ حسن شماعي زاده - خداحافظ | به موزیکwww.behmusic.org/5945. ... آیت الله طالقانی / انتقاد آهنگساز با سابقه از برنامه انتخاب خواننده در سیما / استفاده فیلم ...
همسر حسن شماعی زاده - دیوآنلاین
www.divi.ir/همسر-حسن-شماعی-زاده/
همسر حسن شماعی زادهبیوگرافی حسن شماعی زاده او به سرعت مورد توجه مردم و ... با یک کلیک همسر آینده خود ... ... بیوگرافی حسن شماعی زاده | ویکی صدا. حسن شماعی‌زاده (زاده ۱ آذر ۱۳۲۲ اصفهان) آهنگساز، خواننده، نوازنده و ترانه‌سرای ...بیشتر.
متن و لینک دانلود آهنگ حالم حال خوبیه از حسن شماعی زاده | ...
mustext.com/متن-آهنگ-حالم-حال-خوبیه-از-حسن-شماعی-زاد/
متن آهنگ حالم حال خوبیه از حسن شماعی زاده. توسط Admin در ۱۳۹۴/۰۴/۲۸. متن آهنگ. 340. 0 ... خواننده. حسن شماعی زاده. آهنگساز. حسن شماعی زاده. تنظیم کننده. میلاد اکبری. ترانه سرا .... بیوگرافی کامل سیروان خسروی[اختصاصی]. برترین های این ماه. متن آهنگ ...
Shamaizadeh حسن شماعی زاده (@shamaizadeh) • Instagram ...
https://webgram.co/shamaizadeh
Shamaizadeh حسن شماعی زاده (@shamaizadeh) • Instagram photos and videos, Official page of shamaizadeh on ... خواننده،اهنگساز،ترانه سرا : شماعی زاده ... ویدیوی کامل در چنل تلگرام ، لینک چنل در قسمت بیوگرافی ، اینستاگرام قرار دارد .
حسن شماعی‌زاده - فرهنگ ورزش و سينما - blogfa.com
moslem1387.blogfa.com/1391/09?p=2
بیوگرافی قمر الملوک وزیری ... حسن شماعی‌ زاده (زاده ۱۳۲۱ اصفهان) آهنگساز و خواننده ی نوآور، صاحب سبک و پر آوازه ی ... حسن شماعی زاده در سال ۱۳۵۱ آهنگسازی را آغاز کرد .
نقطه - زندگینامه
gonjeshk.blogfa.com/post-7.aspx
داریوش با نام کامل داریوش اقبالی (زادهٔ ۱۵ بهمن ۱۳۲۹ در تهران)، خواننده، بازیگر و فعال اجتماعی ایرانی ... حسن شماعی‌زاده نوازنده، آهنگساز و خواننده موسیقی پاپ ایرانی است.
Shamaizadeh حسن شماعی زاده (@shamaizadeh) | Instagram ...
www.pictaram.com/user/shamaizadeh/578280302
Images from Shamaizadeh حسن شماعی زاده on instagram | Official page of ... گمشده خواننده،اهنگساز،ترانه سرا : شماعی زاده تنظیم : اشکان سورانی کارگردان : رامین کبیری . . ویدیوی کامل در چنل تلگرام ، لینک چنل در قسمت بیوگرافی ، اینستاگرام قرار ...
عکس های جدید حسن شماعی زاده | گالری عکس آی آر لنز
irlenz.com/2016/01/05/عکس-های-جدید-حسن-شماعی-زاده/
۱۵ دی ۱۳۹۴ ه‍.ش. - بیوگرافی حسن شماعی زاده + عکس های جدید و شخصی حسن شماعی … ..... با حسن شماعی زاده، آهنگساز و خواننده سرشناس در رادیو جوانان Javanan Radio ...
خواندنی هایی در مورد خوانندگان ايران [آرشيو] - P30World ...
forum.p30world.com › ... › فرهنگ و هـنــــر › مـوســیـقی
۲۰ دی ۱۳۸۵ ه‍.ش. - صبح روز چهارشنبه هفته گذشته «داریوش »خواننده بدنبال حادثه ای که طی آن ... و آهنگسازان خبره و بنامي همچون جهانبخش پازوكي، حسن شماعي زاده، اردلان ..... خلاصه ای از بیوگرافی منصور تهرانی سازنده ترانه يار دبستانی من از زبان خودش:

جستجوهای مربوط به حسن شماعی زاده ، بیوگرافی حسن شماعی زاده آهنگساز و خواننده

حسن شماعی زاده آهنگها

حسن شماعی زاده یه دختر دارم

حسن شماعیزاده تولدت مبارک

شماعی زاده قدیمی

حسن شماعیزاده bishtar bishtar

حسن شماعیزاده berkeh

حسن شماعیزاده rotab

حسن شماعیزاده khodahafez
    1   
2
   
3
   
4
   
5
   
6
   
7
   
8
   
9
   
10
   
صفحهٔ بعدی
ناشناس - استفاده از موقعیت مکانی دقیق
 - بیشتر بدانید  
راهنما ارسال بازخورد حریم خصوصی شرایط

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 11485
  • کل نظرات : 143
  • افراد آنلاین : 244
  • تعداد اعضا : 43
  • آی پی امروز : 433
  • آی پی دیروز : 235
  • بازدید امروز : 3,604
  • باردید دیروز : 953
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 13
  • بازدید هفته : 13,051
  • بازدید ماه : 13,051
  • بازدید سال : 390,662
  • بازدید کلی : 4,170,440