loading...
جدیدترین های اینترنت
مدیر بازدید : 380 شنبه 16 مرداد 1395 نظرات (0)

تحقیق در مورد جغرافیا و فرهنگ و آثار استان کرمانشاه

تحقیق در مورد جغرافیا و فرهنگ و آثار استان کرمانشاه دسته: جغرافیا
بازدید: 9 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 20 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 31

این استان از گذشته تا حال مورد توجه نویسندگان بسیاری قرار گرفته است سازمان میراث فرهنگی گردشگری استان هم فضای مناسبی را برای گردشگران و بازدیدكنندگان فراهم آورده است

قیمت فایل فقط 4,500 تومان

خرید

 

مقدمه
ایران مرز پرگهر و مهد تمدن نشانی از عشق و هنر و جاودانگی دارد و در این میان كرمانشاه سرزمین عشق و دلاوری و صلابت، سند افتخار مردمی است كه چون زاگرش استوار ایستاده اند. استان كرمانشاه با وسعتی برابر 25/24434 كیلومتر مربع در غرب ایران واقع شده است. كرمانشاه با چشم اندازی بدیع، كوههای سر به فلك كشیده، سرابهای بر آب و رودهای خروشان و غارهای اعجاب انگیز، طبیعتی بكر و آثار تاریخی ارزشمند همچون نگینی در غرب می درخشد.
میراث فرهنگی سند هویت ملی هر ملت محسوب می شود طیفی گسترده دارد به طوریكه تمامی دستاورهای انسان را در طول تاریخ در بر می گیرد. مسلماً آثار به جا مانده از دوران گذشته كه حاصل بازتاب اندیشمندانه ذهن و خلاقیت و ابداع و ابتكار بشر است، تنها مداركی اند كه به واسطه ی آن ها می توان چگونگی تمدن، آداب و رسوم و در نهایت روند تحول را مورد تحلیل قرار داد. استان كرمانشاه هم كه وارث آثار بسیاری همچون كتیبه ی بیستون و طاق و بستان و… است به واسطه ی آن ها گذشته ی خود را به دیگران بیان كرده است.
این استان از گذشته تا حال مورد توجه نویسندگان بسیاری قرار گرفته است. سازمان میراث فرهنگی گردشگری استان هم فضای مناسبی را برای گردشگران و بازدیدكنندگان فراهم آورده است.
این كتاب با معرفی هر شهرستان، آثار طبیعی و تاریخی مربوطه را معرفی كرده است. هدف اصلی این تحقیق مربوط به فعالیت كتاب درسی جغرافیا 2 می شود كه در نوروز 1385 به انجام رسید.
 
شهرستان كنگاور
شهر كنگاور مركز شهرستان كنگاور در 94 كیلومتری شمال شرق كرمانشاه و در مسیر راه اصلی همدان- كرمانشاه واقع شده است. این شهر با ارتفاع 1500 متر دروازه ورودی استان می‌باشد.
برای نخستین بار در تمدن آشوری از كنگاور به نام كن كبیر یاد شده است. همچنین ایدور خارا كسی در سال 37 میلادی از كنگاور عبور كرده و از آن با نام كنكبار یاد كرده است . وی از معبدی در این شهر برای نیایش الهه آرتمیس یاد می‌كند. پس از آن تا سال سوم هجری در مورد این شهر سخنی به میان نیامده است ولی از این زمان مورخان از این شهر به نام های كنكور- كنگوار و قصر اللصوص نام برده اند. شهرت كنگاور از آغاز تا امروز شاید به خاطر بنای سنگی به نام معبد آناهیتا كه در مركز شهر قرار دارد بوده است. از دیگر آثار این شهرستان میتوان به امام زاده ابراهیم، امام زاده سید جمال الدین، سراب كبوترلانه، سراب ماران، سراب خش، معدن جل مران، تپه ی گویدین و پل كوچه را نام برد.
معبد آناهیتا:
در كنگاور بر بلندی یك صفحه ی سنگی بقایای بنای عظیمی هنوز خودنمایی می‌كند. نام این بنا پیش از اسلام از «آناهیتا» ایزد و فرشته نگهبان آب فراوانی و بركت برگرفته شده است قدمت بنا را برخی به دوران اشكانیان می رسانند. طبق كاوش های علمی معماری، معبد از هنر هخامنشی مایه گرفته است. بنای اصلی معبد چهار ضلعی است و طول دیوارهای آن 230 متر است. قطر این دیوارها در بیشتر نقاط به 18 متر می رسد. پلكان اصلی بنا دو طرفه و چسبیده به دیوار است. اختلاف پست ترین تا بلند ترین نقطه ی بنا حدود 30 متر است كه به صورت پله پله و شبیه به بناهای هخامنشی طراحی شده است. در پای دیوار شرقی بنا یك گورستان صخره ای مربوط به دوران پارتی كشف شده است.

مقدمه : ایران مرز پرگهر و مهد تمدن نشانی از عشق و هنر و جاودانگی دارد و در این میان كرمانشاه سرزمین عشق و دلاوری و صلابت، سند افتخار مردمی است كه چون زاگرش استوار ایستاده اند. استان كرمانشاه با وسعتی برابر 25/24434 كیلومتر مربع در غرب ایران واقع شده است. كرمانشاه با چشم اندازی بدیع، كوههای سر به فلك كشیده، سرابهای بر آب و رودهای خروشان و غارهای اعجاب انگیز، طبیعتی بكر و آثار تاریخی ارزشمند همچون نگینی در غرب می درخشد.میراث فرهنگی سند هویت ملی هر ملت محسوب می شود طیفی گسترده دارد به طوریكه تمامی دستاورهای انسان را در طول تاریخ در بر می گیرد. مسلماً آثار به جا مانده از دوران گذشته كه حاصل بازتاب اندیشمندانه ذهن و خلاقیت و ابداع و ابتكار بشر است، تنها مداركی اند كه به واسطه ی آن ها می توان چگونگی تمدن، آداب و رسوم و در نهایت روند تحول را مورد تحلیل قرار داد. استان كرمانشاه هم كه وارث آثار بسیاری همچون كتیبه ی بیستون و طاق و بستان و… است به واسطه ی آن ها گذشته ی خود را به دیگران بیان كرده است.این استان از گذشته تا حال مورد توجه نویسندگان بسیاری قرار گرفته است. سازمان میراث فرهنگی گردشگری استان هم فضای مناسبی را برای گردشگران و بازدیدكنندگان فراهم آورده است.این كتاب با معرفی هر شهرستان، آثار طبیعی و تاریخی مربوطه را معرفی كرده است. هدف اصلی این تحقیق مربوط به فعالیت كتاب درسی جغرافیا 2 می شود كه در نوروز 1385 به انجام رسید.
 شهرستان كنگاورشهر كنگاور مركز شهرستان كنگاور در 94 كیلومتری شمال شرق كرمانشاه و در مسیر راه اصلی همدان- كرمانشاه واقع شده است. این شهر با ارتفاع 1500 متر دروازه ورودی استان می‌باشد.برای نخستین بار در تمدن آشوری از كنگاور به نام كن كبیر یاد شده است. همچنین ایدور خارا كسی در سال 37 میلادی از كنگاور عبور كرده و از آن با نام كنكبار یاد كرده است . وی از معبدی در این شهر برای نیایش الهه آرتمیس یاد می‌كند. پس از آن تا سال سوم هجری در مورد این شهر سخنی به میان نیامده است ولی از این زمان مورخان از این شهر به نام های كنكور- كنگوار و قصر اللصوص نام برده اند. شهرت كنگاور از آغاز تا امروز شاید به خاطر بنای سنگی به نام معبد آناهیتا كه در مركز شهر قرار دارد بوده است. از دیگر آثار این شهرستان میتوان به امام زاده ابراهیم، امام زاده سید جمال الدین، سراب كبوترلانه، سراب ماران، سراب خش، معدن جل مران، تپه ی گویدین و پل كوچه را نام برد.معبد آناهیتا:در كنگاور بر بلندی یك صفحه ی سنگی بقایای بنای عظیمی هنوز خودنمایی می‌كند. نام این بنا پیش از اسلام از «آناهیتا» ایزد و فرشته نگهبان آب فراوانی و بركت برگرفته شده است قدمت بنا را برخی به دوران اشكانیان می رسانند. طبق كاوش های علمی معماری، معبد از هنر هخامنشی مایه گرفته است. بنای اصلی معبد چهار ضلعی است و طول دیوارهای آن 230 متر است. قطر این دیوارها در بیشتر نقاط به 18 متر می رسد. پلكان اصلی بنا دو طرفه و چسبیده به دیوار است. اختلاف پست ترین تا بلند ترین نقطه ی بنا حدود 30 متر است كه به صورت پله پله و شبیه به بناهای هخامنشی طراحی شده است. در پای دیوار شرقی بنا یك گورستان صخره ای مربوط به دوران پارتی كشف شده است.

 

قیمت فایل فقط 4,500 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق در مورد جغرافیا و فرهنگ و آثار استان کرمانشاه , معبد آناهیتا , ثلاث باباجنی , دخمه از دوران مادها , سنقر كلیایی , طاق بستان , تكیه بیگربیگی , تكیه معاون الملك , غار قوری قلعه , غار مرخرل , غار شكارچیان , غار مردودر , غار مرتاریك , غار مرآفتاب , نیایشگاه مادی , نقش برجسته و كتیبه داریوش اول , نقش برجسته هركول , نقش برجسته مهرداد

مدیر بازدید : 354 شنبه 16 مرداد 1395 نظرات (0)

تحقیق در مورد ایلات فارس

تحقیق در مورد ایلات فارس دسته: جغرافیا
بازدید: 6 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 19 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 23

اگر بخواهیم گذشته‌ی عشایر ایران را مورد مطالعه قرار دهیم بدون شك باید مطالعه را از منطقه‌ی فارس آغاز كنیم

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

 

مقدمه:
   اگر بخواهیم گذشته‌ی عشایر ایران را مورد مطالعه قرار دهیم بدون شك باید مطالعه را از منطقه‌ی فارس آغاز كنیم. زیرا این منطقه از آغاز دوران اسلامی و حتی قبل از آن عشایر نشین بوده است و ایلات و عشایر در آن زندگی می كردند. ما این نوشته ها را از كلمه هایی شروع می كنیم كه ممكن است برای شما ناآشنا باشد.
زموم كردان
منشأ این كلمه از اینجا گرفته شده است كه در گذشته عشایر ایران برای بهره‌وری بهتر از مراتع سردسیر و گرمسیر دو تا ده سیاه چادر را در جایگاه مشخصی كنار هم بر پا می‌داشتند كه در مناطق كردنشین به جمع این سیاه چادرها كه واحد مستقلی را تشكیل می دهند زومه گفته می شود و عشایر كرد هنوز این واژه را به كار می برند.
در سالهای كم باران و خشك تعداد خانوارهای هر زومه به حداقل و در سالهای پرباران به حداكثر می رسد ولی معمولا تعداد سیاه چادرهای در هر زومه از ده تجاوز نمی كند. معمولاً خانوارهای هر زومه با هم خویشاوند هستند و سرپرستی هر زمه به دست یك نفر به نام سرزومه است كه زیر نظر سرپرستان رده بالاتر خود انجام وظیفه می كند.
زومه آخرین تقسیمات در رده بندی كردهای جلالی است كه به طور متوسط درهرزومه 9 خانوار زندگی می‌كنند وهرخانوار دارای حدود 135 رأس‌دام است.
كردان فارس
كردان فارس نامی است كه جغرافیدانان قدیم (سده‌های پیشین) به عشایر فارس داده اند ومنشأ این نام این است كه در سال شانزدهم هجری قمری وقتی عربها جلگه های جنوبی عراق كنونی را تخسیر كردند و باز هم پیشروی كردند، هنگام عبور به سمت شرق ایران كردهای كوچنده را در سیاه چادرهایی می دیدند و وقتی به فارس رسیدند دیدند عشایر این منطقه نیز در سیاه چادرهایی این چنین زندگی می كنند. به همین علت آنان را كردان فارس نامیدند و هر كه در این سیاه چادرها زندگی می كرد كرد خواندند.
 
ایلات فارس
مساحت منطقه‌ی فارس (استان فارس به علاوه قسمت هایی از استان های اطراف كه در قدیم كلا منطقه فارس نامیده می شد) حدود صد هزار مایل مربع (حدود 256 هزار كیلومتر مربع) تعیین شده است كه در دو سوم این منطقه بیش از چهل طایفه زندگی می كنند و این طوایف در تابستان به سمت شمال و در زمستان به سوی جنوب حركت می كند و این عبورها برای روستائیان منطقه مناطق تجاری زیادی دارد ولی باعث خسارات نیز می شود و هر دفعه عبور كوچ نشینان باعث ویرانی كشتزارهای كنار جاده می شود و از این جهت معمولاً در كنار جاده ها زمین‌های بایر و مزارع متروك دیده می‌شود.
ایلات فارس به دو گروه آبادی نشین و كوچنده تقسیم می شوند كه البته گروه اول یعنی آبادی نشین ها در ابتدا كوچنده بوده اند و چون سود و نفع آبادی نشینی و یكجانشینی را بیشتر از كوچ می دیدند روستا نشین شدند كه اكثر آنها یا دهقان و یا كاسبند.
عشایر استان فارس دارای گروه هایی هستند كه دو گروه آنها قشقایی ها و ایلات خمسه هستند. قبایل دیگر اهمیت كمتری دارند كه از بین آنها می توان لرهای كهگلویه و ممسنی ها را نام برد.
توجه: نامهایی كه برای منطقه‌ی ناحیه‌‌ی زندگی طوایف و عشایر به كار برده می‌شود نامهای قدیمی هستند و ممكن است اكنون به كار برده نشوند.

مقدمه:   اگر بخواهیم گذشته‌ی عشایر ایران را مورد مطالعه قرار دهیم بدون شك باید مطالعه را از منطقه‌ی فارس آغاز كنیم. زیرا این منطقه از آغاز دوران اسلامی و حتی قبل از آن عشایر نشین بوده است و ایلات و عشایر در آن زندگی می كردند. ما این نوشته ها را از كلمه هایی شروع می كنیم كه ممكن است برای شما ناآشنا باشد.زموم كردانمنشأ این كلمه از اینجا گرفته شده است كه در گذشته عشایر ایران برای بهره‌وری بهتر از مراتع سردسیر و گرمسیر دو تا ده سیاه چادر را در جایگاه مشخصی كنار هم بر پا می‌داشتند كه در مناطق كردنشین به جمع این سیاه چادرها كه واحد مستقلی را تشكیل می دهند زومه گفته می شود و عشایر كرد هنوز این واژه را به كار می برند.در سالهای كم باران و خشك تعداد خانوارهای هر زومه به حداقل و در سالهای پرباران به حداكثر می رسد ولی معمولا تعداد سیاه چادرهای در هر زومه از ده تجاوز نمی كند. معمولاً خانوارهای هر زومه با هم خویشاوند هستند و سرپرستی هر زمه به دست یك نفر به نام سرزومه است كه زیر نظر سرپرستان رده بالاتر خود انجام وظیفه می كند.زومه آخرین تقسیمات در رده بندی كردهای جلالی است كه به طور متوسط درهرزومه 9 خانوار زندگی می‌كنند وهرخانوار دارای حدود 135 رأس‌دام است.كردان فارسكردان فارس نامی است كه جغرافیدانان قدیم (سده‌های پیشین) به عشایر فارس داده اند ومنشأ این نام این است كه در سال شانزدهم هجری قمری وقتی عربها جلگه های جنوبی عراق كنونی را تخسیر كردند و باز هم پیشروی كردند، هنگام عبور به سمت شرق ایران كردهای كوچنده را در سیاه چادرهایی می دیدند و وقتی به فارس رسیدند دیدند عشایر این منطقه نیز در سیاه چادرهایی این چنین زندگی می كنند. به همین علت آنان را كردان فارس نامیدند و هر كه در این سیاه چادرها زندگی می كرد كرد خواندند. ایلات فارسمساحت منطقه‌ی فارس (استان فارس به علاوه قسمت هایی از استان های اطراف كه در قدیم كلا منطقه فارس نامیده می شد) حدود صد هزار مایل مربع (حدود 256 هزار كیلومتر مربع) تعیین شده است كه در دو سوم این منطقه بیش از چهل طایفه زندگی می كنند و این طوایف در تابستان به سمت شمال و در زمستان به سوی جنوب حركت می كند و این عبورها برای روستائیان منطقه مناطق تجاری زیادی دارد ولی باعث خسارات نیز می شود و هر دفعه عبور كوچ نشینان باعث ویرانی كشتزارهای كنار جاده می شود و از این جهت معمولاً در كنار جاده ها زمین‌های بایر و مزارع متروك دیده می‌شود.ایلات فارس به دو گروه آبادی نشین و كوچنده تقسیم می شوند كه البته گروه اول یعنی آبادی نشین ها در ابتدا كوچنده بوده اند و چون سود و نفع آبادی نشینی و یكجانشینی را بیشتر از كوچ می دیدند روستا نشین شدند كه اكثر آنها یا دهقان و یا كاسبند.عشایر استان فارس دارای گروه هایی هستند كه دو گروه آنها قشقایی ها و ایلات خمسه هستند. قبایل دیگر اهمیت كمتری دارند كه از بین آنها می توان لرهای كهگلویه و ممسنی ها را نام برد.توجه: نامهایی كه برای منطقه‌ی ناحیه‌‌ی زندگی طوایف و عشایر به كار برده می‌شود نامهای قدیمی هستند و ممكن است اكنون به كار برده نشوند.

 

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق در مورد ایلات فارس , ایلات فارس , قشقایی , زموم کردان , کردان فارس , ممسنی ها

مدیر بازدید : 1060 شنبه 16 مرداد 1395 نظرات (0)

تحقیق در مورد آفریقا

تحقیق در مورد آفریقا دسته: جغرافیا
بازدید: 19 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 24 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 20

افریقای سیاه كه هنر سیاهان در آن به اوج شكوفایی خود رسیده است، حاشیه غربی تا مركز قاره آفریقا را دربرمی گیرد

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

 

افریقای سیاه كه هنر سیاهان در آن به اوج شكوفایی خود رسیده است، حاشیه غربی تا مركز قاره آفریقا را دربرمی گیرد. این سرمزین گذشته ای با اساطیر كهن و افسانه های جادویی دارد كه بیانگر واسطه خدایان با قدرت طبیعی است. قدرتی كه همه از او یاری می طلبند و خدایان دیگر با او در ارتباسط هستند. در واقع هنر افریقای سیاه كه از نظر یك افریقایی فقط تنها بدان گرایش های شخصی و موقعیت های اجتماعی و سیاسی و معتقدات و آیین های مذهبی است در اوایل قرن بیستم بوسیله‌ی اروپایینان به عنوان یك هنر شناخته شد و مورد مطالعه قرار گرفت. با بازشدن پای مجسمه های افریقایی در سال های اول 1900 روحی تازه د  فضای هنری اروپا دمیده شد. هنرمندان كه بیشتر از هر گروه دیگری شیفته و شیدای این مجسمه ها بودند با دیدن آنها جرأت بیشتری برای بیان عقایدشان می یافتند. پیدایش هر مجسمه تازه‌ای سرآغاز به وجود آمدن بحث های هیجان‌انگیز و منبع الهام برای پیشروان مكاتب و مفاهیم جدید بود. در سال 1905 یك ماسك فانك به دست ولافنگ افتاد. آندره دورن كه با دیدن این ماسك از ادای كلام بازمانده بود آن را از ولامنگ خرید و به پیكاسو براك نشان داد و تحسین هر دو را برانگیخت. با پیدا شدن مكاتب جدید مثل كوبیسم، سورئالیبسم و سمبولیسم در اروپا و رونق موسیقی جاز در آمریكا ناگهان، نگاهها به طرف افریقا دوخته شد و تأثیرپذیری ها و بهره گیری هایی كه هنرمندان به نام زمان از هنر سیاهان می كردند به زودی پای این هنر را به موزه ها و نگارخانه ها كشاند.
به این ترتیب تاریخ كشف مجسمه های افریقای سیاه را به عنوان نوعی از هنر باید اوایل همین قرن دانست. و به حق افتخار آن به هنرمندان آن زمانه داد. هنر افریقا اعم از مذهبی و غیرمذهبی تحت تأییر گروه قومی، ملیت، شرایط زنددگی، آب و هوا و فرهنگ هر منطقه است. و با این عوامل ارتباط مستقیم دارد. در افریقای سیاه هر اثری كه به وجود می آد، آمیخته ای است از تفكر و اعتقاد مردم و تأثیر عمیقی یا سطحی كه هر اسطوره در زندگی روزانه آنها می گذارد. در این هنر زیبایی به مفهوم آنچه ما یم شناسیم وجود ندارد. در واقع زیبایی، تجسم سیرت نیك است. به همین دلیل شكلی كه آفریده می شود، نماینده صفات باطنی شخصی است، نه چهره ظاهری او.
بنابراین افریقالی سیاه، اسطوره زبان سنت است و نفس بیان بر اهمیت اساطیر و مسبولها در افریقا به درجه ای است كه بسیاری از جامعه شناسان، جوامع و فرهنگ های افریقاییان را به نوعی تظاهر مادی كه از این مفاهیم ناشی می شدند تعبیر كرده اند. به طور كلی اسطوره به شكل ثابت وجود ندارد و تحت تأثیر تحولات تاریخی قرار گرفته و به وسیله ادبیات شفاهی سینه به سینه از نسلی به نسل نسل دیگر منتقل شده است.
افسانه های اساطیری بیشتر بیانگر رویدادهای كلی هستند مثل آفرینش دنیا، جدا شدن خدای خالق از مخلوق، تولد قهرمانان و بنیانگذارن سرزمین ها و امپراطوری ها، پیدایش مرگ و آمرزش.

 

 

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق در مورد آفریقا , آفریقا , قاره آفریقا

مدیر بازدید : 271 شنبه 16 مرداد 1395 نظرات (0)

تحقیق در مورد جغرافیای استان مازندران

تحقیق در مورد جغرافیای استان مازندران دسته: جغرافیا
بازدید: 19 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 2203 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 65

استان مازندران با حدود 24 هزار كیلومتر مربع مساحت بین 47 دقیقه تا 38 درجه و 5 دقیقه عرض شمالی و 50 درجه و 34 دقیقه تا 56 درجه و 14 دقیقه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ قرار گرفته است

قیمت فایل فقط 8,500 تومان

خرید

 

فهرست مطالب
موقعیت جغرافیایی و تقسیمات سیاسی استان
جغرافیای طبیعی و اقلیم استان
جغرافیای تاریخی استان
بابل:
چالوس:
نوشهر:
وضعیت اجتماعی و وضعیت اقتصادی استان
جاذبه های طبیعی
منابع و تفرج گاه های آبی
دریا و سواحل آن
خزر مركزی:
محور رامسر- علم ده
محور علم ده- بابلسر
محور بابلسر- فرح آباد و بهشهر- گرگان
دریاچه ها و تالاب ها
دریاچه ولشت:
دریاچه استخر پشت
رودخانه ها
رودخانه چالوس:
 چشمه ها ومراكز آب درمانی:
چشمه های آب گرم رامسر:
آب معدنی آمولو:
 آبشارها:
آبشار ایج یا ده قلو:
آبشار یخی:
شبه جزیره و جزایر
جلگه ها و جنگل
كوه ها و قله ها
كوه های تخت سلیمان و كلارستان:
كوه های لار و دماوند
غارهای طبیعی
غار دیو سفید:
غار یخ مراد:
دره ها
دره های جنگلی
دره های كوهستانی
پارك های جنگلی و طبیعی
پارك جنگلی نور
پارك جنگلی نمك آبرود:
مناطق حفاظت شده و حیات وحش:
پناه گاه حیات وحش سمسكنده
پناه گاه حیات وحش دشت ناز
منطقه حفاظت شده دودانگه و چهاردانگه:
جاذبه های تاریخی و باستانی
بناها و یادمان های تاریخی
كاخ ها وقصرها
عمارت و باغ صفوی ” باغشاه”
مجموعه صفوی فرح آباد
عمارت و باغ رامسر
قلعه ها و برج های تاریخی
قلعه بلده
برج سلطان زین العابدین
غارهای تاریخی و تپه های قدیمی
غارهای كمربند و هوتو
آب انبارها، حمام ها و پل های قدیمی
آب انبار نو
خانه های قدیمی
خانه نیما یوشیج
محله قدیم آلاشت
بناها و اماكن مذهبی
مساجد قدیمی
مسجد محدثین (شیخ كبیر) بابل
امامزاده ها و زیارتگاه ها
ویژگی های فرهنگی و هنری
موزه ها
موزه و فرهنگ سرای كندلوس
نام و نشانی اماكن و دیدنی های مهم استان

فهرست مطالبموقعیت جغرافیایی و تقسیمات سیاسی استانجغرافیای طبیعی و اقلیم استانجغرافیای تاریخی استانبابل:چالوس:نوشهر:وضعیت اجتماعی و وضعیت اقتصادی استانجاذبه های طبیعیمنابع و تفرج گاه های آبیدریا و سواحل آنخزر مركزی:محور رامسر- علم دهمحور علم ده- بابلسرمحور بابلسر- فرح آباد و بهشهر- گرگاندریاچه ها و تالاب هادریاچه ولشت:دریاچه استخر پشترودخانه هارودخانه چالوس: چشمه ها ومراكز آب درمانی:چشمه های آب گرم رامسر:آب معدنی آمولو: آبشارها:آبشار ایج یا ده قلو:آبشار یخی:شبه جزیره و جزایرجلگه ها و جنگلكوه ها و قله هاكوه های تخت سلیمان و كلارستان:كوه های لار و دماوندغارهای طبیعیغار دیو سفید:غار یخ مراد:دره هادره های جنگلیدره های كوهستانیپارك های جنگلی و طبیعیپارك جنگلی نورپارك جنگلی نمك آبرود:مناطق حفاظت شده و حیات وحش:پناه گاه حیات وحش سمسكندهپناه گاه حیات وحش دشت نازمنطقه حفاظت شده دودانگه و چهاردانگه:جاذبه های تاریخی و باستانیبناها و یادمان های تاریخیكاخ ها وقصرهاعمارت و باغ صفوی ” باغشاه”مجموعه صفوی فرح آبادعمارت و باغ رامسرقلعه ها و برج های تاریخیقلعه بلدهبرج سلطان زین العابدینغارهای تاریخی و تپه های قدیمیغارهای كمربند و هوتوآب انبارها، حمام ها و پل های قدیمیآب انبار نوخانه های قدیمیخانه نیما یوشیجمحله قدیم آلاشتبناها و اماكن مذهبیمساجد قدیمیمسجد محدثین (شیخ كبیر) بابلامامزاده ها و زیارتگاه هاویژگی های فرهنگی و هنریموزه هاموزه و فرهنگ سرای كندلوسنام و نشانی اماكن و دیدنی های مهم استان

 

قیمت فایل فقط 8,500 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق در مورد جغرافیای استان مازندران , استان مازندران , مازندران , جغرافیای مازندران , موقعیت جغرافیایی

مدیر بازدید : 415 شنبه 16 مرداد 1395 نظرات (0)

تحقیق در مورد جغرافیای استان لرستان

تحقیق در مورد جغرافیای استان لرستان دسته: جغرافیا
بازدید: 9 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 13 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 16

در لرستان آثار دوره پالئوتیك و نزدیك به چهل هزار سال پیش از میلاد مسیح به دست آمده است كاسیت ها یا كاسیان قبایل كوهستان نشین بودند

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

 

در لرستان آثار دوره پالئوتیك و نزدیك به چهل هزار سال پیش از میلاد مسیح به دست آمده است. كاسیت ها یا كاسیان قبایل كوهستان نشین بودند كه در ناحیه واقع میان ماد و عیلام یعنی لرستان كنونی زندگی می كردند كه در ساخت مصنوعات مفرغی چیره دست بودند بنا به تحقیق ویاكونف دانشمند روسی گواه منشاء نژادكاسیان نزدیك به پنجاه كلمه و نام خاص است كه با ترجمه به زبان الوی در متون لغوی آشوری وبابلی محفوظ مانده است به عقیده دیاكونف زبان كاسیان با زبان علیامی یكی داشته است و شاید با آنها (كاسیان با عیلامیان) خویشاوندی هم داشته اند. كاسیان از آغاز هزاره سوم قبل از میلاد در این كوه ها زندگی می كردند به احتمال قوی قبایل لر كنونی از اعقاب  ایشان اند و در سرزمین سكونت دارند كه با نام ایشان لرستان خوانده می شود … به استناد تحقیق گاهی  تا پایان قرن هفدهم قبل از میلاد در سرزمین كاسیت ها یعنی لرستان كنونی سلطنت كرده اند و هشت سال پس از مرگ و میر همورابی بر كشور بابل تاختند و نزدیك به شش قرن حكمرانی آنان بر بابل ادامه یافت و پس از آن كه شوتروك ناخونته اول پادشاه عیلام بابل را به طور قطعی شكست داد. آخرین نماینده سلسله كاسی را از بابل برانداخت و پسرخود دكویتر ناخونته را به جانشینی او انتخاب كرد منقرض شدند و با روی كار آمدن آشور و شكست عیلام از آشور كاسیان نیز مغلوب آشوریان شدند. ولی تا قرن 7 قبل از میلاد آشوریان هنوز  ناحیه لرستان را به عنوان كاسی می شناختند. كاسی ها قدیمی ترین ساكنان و حكام آریایی لرستان بوده اند كه احتمالا تا زمان انقراض هخامنشیان نیز سلاله آنها باقی بوده اند و تاثیر تمدن و فرهنگ و هنر آنان در تشكیلات و تمدن مادها و هخامنشیان غیر قابل انكار است. بنابرآنچه از دكتر عبدالحسین زرین كوب نقل شد متوجه شدیم كه ادعای سردار اسعد درباره این كه ایل بختیاری از نسب آل بویه و اصل آل بویه از ساسانیان بوده است درست نیست و این گفت او متكی بر حقیقت منبع و ماخذ صحیحی نیست. افزون بر این كه به نظر می آید كه بومیان برای جلب یارانی برای مقابله با خلفا و فراهم آوردن زمینه سیاهی مطلوب آرزو های ایرانیان كه خواهان استقلال سیاسی اقتصادی و فرهنگی كشور خود بودند. دست به اشاعه چنین اندیشه ای زده اند. انتساب بختیاریان به آل بویه احتمالاً درست باشد. و سردار اسعد ممكن است با استفاده از محفوظات سینه به سینه مردم بختیاری كه از اجداد و نیاكان خود به ارث برده اند در كتاب خود مطرح كرده بود آن گونه كه از محفوظات سالمندان و مهمترین قبیله منبه بر می آید خاندان آل بویه اصلا از همین قبیله عرب عدنانی بوده اند و جنبه عمومی قیم جد اعلای قبایل بنوتمیم است… شاخه هفت لنگ از نژاد طوایف مختلفی تشكیل یافته است به گونه ای كه او گرمترین نقاط دره كارون شما با تیره های گوناگونی برخورد می كنید كه عرب نژاد هستند و واژه های عربی زیادی در گویش آنان به كار گرفته می شود. این طایفه معروف به عرب گاومیش هستند و از طریق نگهداری و پرورش گاومیش امرار معاش می كنند…. چند طایفه ترك نیز جزو ابواب جمعی وخراجگذاری ایل خانی هفت لنگ قرار دارند و احتمالاً اینان از نژاد و شاخه های ایل قشقایی می باشند. طایفه عرب علی بیگی نیز از انشعابات دوركی ها است كه نسبشان به قبیله ای عرب به نام مهاوی می رسد. اینان از قدیم الایام تاكنون در روستای بلیدت نزدیك شوشتر زندگی می كنند و در اصل یكی ازشاخه های قبیله بنی طرف به حساب می آیند. نژاد بابادی به قبایل زرد عرب كه در بین النهرین می زیند می رسد.
اینان در زمان خلفای عباسی به بصره كوچ كرده اند و به مدت شش سال اقامت گزیده اند. دكتر امان الله بهاروند در صدد اصلاح نام قبایل فوق الذكر برآمده است و كوشیده است تا صیغه بختیاری به آنها دهد.
1-استركی، آستری، بختیاری
2-هماكویه: حماكویه، بختیاری
3-بختیاری: مخقاری، بختیاری
4-جوانكی: جانكی، بختیاری
5-بیدانیان (بنداییان): بندونی، بختیاری
6-زاهد (زمادیان): ؟ ، بختیاری
7-آشكی (استكی): استكی، بختیاری
8-كوی لیراوی: لیراوی، كوه گیلویه
9-مماسنی: ممسنی، ممسَنی. (سكندر امان الهی هاروند/ 1360/ص 131)

در لرستان آثار دوره پالئوتیك و نزدیك به چهل هزار سال پیش از میلاد مسیح به دست آمده است. كاسیت ها یا كاسیان قبایل كوهستان نشین بودند كه در ناحیه واقع میان ماد و عیلام یعنی لرستان كنونی زندگی می كردند كه در ساخت مصنوعات مفرغی چیره دست بودند بنا به تحقیق ویاكونف دانشمند روسی گواه منشاء نژادكاسیان نزدیك به پنجاه كلمه و نام خاص است كه با ترجمه به زبان الوی در متون لغوی آشوری وبابلی محفوظ مانده است به عقیده دیاكونف زبان كاسیان با زبان علیامی یكی داشته است و شاید با آنها (كاسیان با عیلامیان) خویشاوندی هم داشته اند. كاسیان از آغاز هزاره سوم قبل از میلاد در این كوه ها زندگی می كردند به احتمال قوی قبایل لر كنونی از اعقاب  ایشان اند و در سرزمین سكونت دارند كه با نام ایشان لرستان خوانده می شود … به استناد تحقیق گاهی  تا پایان قرن هفدهم قبل از میلاد در سرزمین كاسیت ها یعنی لرستان كنونی سلطنت كرده اند و هشت سال پس از مرگ و میر همورابی بر كشور بابل تاختند و نزدیك به شش قرن حكمرانی آنان بر بابل ادامه یافت و پس از آن كه شوتروك ناخونته اول پادشاه عیلام بابل را به طور قطعی شكست داد. آخرین نماینده سلسله كاسی را از بابل برانداخت و پسرخود دكویتر ناخونته را به جانشینی او انتخاب كرد منقرض شدند و با روی كار آمدن آشور و شكست عیلام از آشور كاسیان نیز مغلوب آشوریان شدند. ولی تا قرن 7 قبل از میلاد آشوریان هنوز  ناحیه لرستان را به عنوان كاسی می شناختند. كاسی ها قدیمی ترین ساكنان و حكام آریایی لرستان بوده اند كه احتمالا تا زمان انقراض هخامنشیان نیز سلاله آنها باقی بوده اند و تاثیر تمدن و فرهنگ و هنر آنان در تشكیلات و تمدن مادها و هخامنشیان غیر قابل انكار است. بنابرآنچه از دكتر عبدالحسین زرین كوب نقل شد متوجه شدیم كه ادعای سردار اسعد درباره این كه ایل بختیاری از نسب آل بویه و اصل آل بویه از ساسانیان بوده است درست نیست و این گفت او متكی بر حقیقت منبع و ماخذ صحیحی نیست. افزون بر این كه به نظر می آید كه بومیان برای جلب یارانی برای مقابله با خلفا و فراهم آوردن زمینه سیاهی مطلوب آرزو های ایرانیان كه خواهان استقلال سیاسی اقتصادی و فرهنگی كشور خود بودند. دست به اشاعه چنین اندیشه ای زده اند. انتساب بختیاریان به آل بویه احتمالاً درست باشد. و سردار اسعد ممكن است با استفاده از محفوظات سینه به سینه مردم بختیاری كه از اجداد و نیاكان خود به ارث برده اند در كتاب خود مطرح كرده بود آن گونه كه از محفوظات سالمندان و مهمترین قبیله منبه بر می آید خاندان آل بویه اصلا از همین قبیله عرب عدنانی بوده اند و جنبه عمومی قیم جد اعلای قبایل بنوتمیم است… شاخه هفت لنگ از نژاد طوایف مختلفی تشكیل یافته است به گونه ای كه او گرمترین نقاط دره كارون شما با تیره های گوناگونی برخورد می كنید كه عرب نژاد هستند و واژه های عربی زیادی در گویش آنان به كار گرفته می شود. این طایفه معروف به عرب گاومیش هستند و از طریق نگهداری و پرورش گاومیش امرار معاش می كنند…. چند طایفه ترك نیز جزو ابواب جمعی وخراجگذاری ایل خانی هفت لنگ قرار دارند و احتمالاً اینان از نژاد و شاخه های ایل قشقایی می باشند. طایفه عرب علی بیگی نیز از انشعابات دوركی ها است كه نسبشان به قبیله ای عرب به نام مهاوی می رسد. اینان از قدیم الایام تاكنون در روستای بلیدت نزدیك شوشتر زندگی می كنند و در اصل یكی ازشاخه های قبیله بنی طرف به حساب می آیند. نژاد بابادی به قبایل زرد عرب كه در بین النهرین می زیند می رسد.اینان در زمان خلفای عباسی به بصره كوچ كرده اند و به مدت شش سال اقامت گزیده اند. دكتر امان الله بهاروند در صدد اصلاح نام قبایل فوق الذكر برآمده است و كوشیده است تا صیغه بختیاری به آنها دهد.1-استركی، آستری، بختیاری2-هماكویه: حماكویه، بختیاری3-بختیاری: مخقاری، بختیاری4-جوانكی: جانكی، بختیاری5-بیدانیان (بنداییان): بندونی، بختیاری6-زاهد (زمادیان): ؟ ، بختیاری7-آشكی (استكی): استكی، بختیاری8-كوی لیراوی: لیراوی، كوه گیلویه9-مماسنی: ممسنی، ممسَنی. (سكندر امان الهی هاروند/ 1360/ص 131)

 

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق در مورد جغرافیای استان لرستان , استان لرستان , جغرافیای لرستان , موقعیت جغرافیایی لرستان

مدیر بازدید : 633 شنبه 16 مرداد 1395 نظرات (0)

تحقیق در مورد جغرافیای استان قزوین

تحقیق در مورد جغرافیای استان قزوین دسته: جغرافیا
بازدید: 8 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 29 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 20

استان قزوین از شمال به استان گیلان، از جنوب به استان مركزی، از مشرق به استان تهران و از مغرب به استان زنجان و همدان محدود است و 1304 متر از سطح دریا ارتفاع دارد

قیمت فایل فقط 3,500 تومان

خرید

 

موقعیت جغرافیایی و تقسیمات سیاسی استان
استان قزوین از شمال به استان گیلان، از جنوب به استان مركزی، از مشرق به استان تهران و از مغرب به استان زنجان و همدان محدود است و 1304 متر از سطح دریا ارتفاع دارد.
استان قزوین با توجه به موقعیت جغرافیایی خود، مانند پلی، پایتخت كشور را به مناطق شمالی و غربی و كشورهای قفقاز و اروپا متصل می كند و به دلیل موقعیت مناسب، ضمن توسعة كشاورزی، صنعتی و خدماتی به یكی از قطب های مهم توسعة كشور تبدیل شده است.
شهر قزوین تا سال 1375 جزو محدودة سیاسی – اداری استان تهران بود. در این سال، این شهر از استان تهران جدا شد و همراه با شهرستان تاكستان از استان زنجان، به عنوان استان قزوین در تقسیمات كشوری جای گرفت. این استان، بر اساس آخرین تقسیمات كشوری، دارای 2 شهرستان، 10 بخش، 12 شهر، 37 دهستان . 936 آبادی دارای سكنه است و شهرستان قزوین و تاكستان مجموع شهرستان های آن را تشكیل می دهند.
عشایر استان به لحاظ وابستگی های قومی عبارت‌اند از:
لرها و كردها: این گروه به احتمال زیاد در زمان شاه عباس به این منطقه كوچ داده شده اند. طایفه های كرد در نواحی طارم، قازقان، دودانگه، رودبار الموت، بشاریات و پشگلدره زندگی می كنند و تا این اواخر، زندگی چادرنشینی داشته و ییلاق و قشلاق می كرده اند.
طایفه های معروف كرد ساكن در استان قزوین عبارت‌اند از: چگنی، غیاثوند، كاكاوند، رشوند، مافی، بهتونی، جلیلوند، باجلان و كرمانی.
شهسون ها: شاهسون ها از ایل هایی هستند كه در محدودة استان قزوین زندگی می كنند. بر اساس نوشته های اغلب مورخان، ایل های شاهسون در زمان شاه عباس صفوی به منظور مقابله با شورش طایفه های قزلباش سازماندهی شده اند. طایفه های مختلف شاهسون در استان قزوین شامل بغدادی ها و اینانلوها می باشند و بیش تر آن ها، در نواحی رامند، زهرا، خرقان و افشاریه یكجانشین شده اند و به كار دامپروری و كشاورزی اشتغال یافته اند. تعداد معدودی از شاهسون ها در محدوده ای میان كوه های خرقان و نواحی بزینه رود و كوه شاه كولك خمسه از یك طرف، و دهستان های زهرا، رامند و نواحی ساوه در استان مركزی و استان قم ییلاق و قشلاق می كنند.
مراغی ها یا كله بزی ها: علاوه بر طایفه های یاد شده، در استان قزوین، و به ویژه در منطقة رودبار، گروهی مشهور به «مراغی» یا «كله بزی» نیز زندگی می كنند كه گویش، نوع پوشش، آداب و رسوم و وابستگی قومی آنان بسیار جالب توجه و درخور توجه ویژه است.
فهرست
جغرافیای طبیعی و اقلیم استان1
جغرافیای تاریخی استان قزوین1
رودخانه ها2
ارتفاعات و قله ها5
قله آوان5
بناها و یادمان های تاریخی6
كاخ ها و عمارت ها6
سر در عالی قاپو6
عمارت چهل ستون7
قلعة الموت7
قلعة نویزر شاه9
قلعة سنگرود9
قلعة شیركوه10
قلعة دختر (قزقلعه)10
پل ها و سدهای تاریخی11
پا شاه عباسی11
پل لوشان12
سد قدیمی سید علی خان13
سد قدیمی سپهسالار13
بناها و اماكن مذهبی14
مساجد قدیمی14
مسجد جامع كبیر14
مسجد حدیریه15
آرامگاه ها، بقعه ها و امزاده ها16
آرامگاه خلیل بن غازی قزوینی16
آرامگاه شیخ احمد غزالی17
آرامگاه میرابراهیم بن معصوم17
آرامگاه پیر سفید17

موقعیت جغرافیایی و تقسیمات سیاسی استاناستان قزوین از شمال به استان گیلان، از جنوب به استان مركزی، از مشرق به استان تهران و از مغرب به استان زنجان و همدان محدود است و 1304 متر از سطح دریا ارتفاع دارد.استان قزوین با توجه به موقعیت جغرافیایی خود، مانند پلی، پایتخت كشور را به مناطق شمالی و غربی و كشورهای قفقاز و اروپا متصل می كند و به دلیل موقعیت مناسب، ضمن توسعة كشاورزی، صنعتی و خدماتی به یكی از قطب های مهم توسعة كشور تبدیل شده است.شهر قزوین تا سال 1375 جزو محدودة سیاسی – اداری استان تهران بود. در این سال، این شهر از استان تهران جدا شد و همراه با شهرستان تاكستان از استان زنجان، به عنوان استان قزوین در تقسیمات كشوری جای گرفت. این استان، بر اساس آخرین تقسیمات كشوری، دارای 2 شهرستان، 10 بخش، 12 شهر، 37 دهستان . 936 آبادی دارای سكنه است و شهرستان قزوین و تاكستان مجموع شهرستان های آن را تشكیل می دهند.عشایر استان به لحاظ وابستگی های قومی عبارت‌اند از:لرها و كردها: این گروه به احتمال زیاد در زمان شاه عباس به این منطقه كوچ داده شده اند. طایفه های كرد در نواحی طارم، قازقان، دودانگه، رودبار الموت، بشاریات و پشگلدره زندگی می كنند و تا این اواخر، زندگی چادرنشینی داشته و ییلاق و قشلاق می كرده اند.طایفه های معروف كرد ساكن در استان قزوین عبارت‌اند از: چگنی، غیاثوند، كاكاوند، رشوند، مافی، بهتونی، جلیلوند، باجلان و كرمانی.شهسون ها: شاهسون ها از ایل هایی هستند كه در محدودة استان قزوین زندگی می كنند. بر اساس نوشته های اغلب مورخان، ایل های شاهسون در زمان شاه عباس صفوی به منظور مقابله با شورش طایفه های قزلباش سازماندهی شده اند. طایفه های مختلف شاهسون در استان قزوین شامل بغدادی ها و اینانلوها می باشند و بیش تر آن ها، در نواحی رامند، زهرا، خرقان و افشاریه یكجانشین شده اند و به كار دامپروری و كشاورزی اشتغال یافته اند. تعداد معدودی از شاهسون ها در محدوده ای میان كوه های خرقان و نواحی بزینه رود و كوه شاه كولك خمسه از یك طرف، و دهستان های زهرا، رامند و نواحی ساوه در استان مركزی و استان قم ییلاق و قشلاق می كنند.مراغی ها یا كله بزی ها: علاوه بر طایفه های یاد شده، در استان قزوین، و به ویژه در منطقة رودبار، گروهی مشهور به «مراغی» یا «كله بزی» نیز زندگی می كنند كه گویش، نوع پوشش، آداب و رسوم و وابستگی قومی آنان بسیار جالب توجه و درخور توجه ویژه است.
فهرستجغرافیای طبیعی و اقلیم استان1جغرافیای تاریخی استان قزوین1رودخانه ها2ارتفاعات و قله ها5قله آوان5بناها و یادمان های تاریخی6كاخ ها و عمارت ها6سر در عالی قاپو6عمارت چهل ستون7قلعة الموت7قلعة نویزر شاه9قلعة سنگرود9قلعة شیركوه10قلعة دختر (قزقلعه)10پل ها و سدهای تاریخی11پا شاه عباسی11پل لوشان12سد قدیمی سید علی خان13سد قدیمی سپهسالار13بناها و اماكن مذهبی14مساجد قدیمی14مسجد جامع كبیر14مسجد حدیریه15آرامگاه ها، بقعه ها و امزاده ها16آرامگاه خلیل بن غازی قزوینی16آرامگاه شیخ احمد غزالی17آرامگاه میرابراهیم بن معصوم17آرامگاه پیر سفید17

 

قیمت فایل فقط 3,500 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق در مورد جغرافیای استان قزوین , استان قزوین , جغرافیای قزوین , تاریخ قزوین , مساجد قزوین , آرامگاه های قزوین , قلعه الموت , قلعه نویزر شاه , قلعه سنگرود , قلعه شیرکوه , قلعه دختر

مدیر بازدید : 337 شنبه 16 مرداد 1395 نظرات (0)

تحقیق در مورد جغرافیای استان تهران

تحقیق در مورد جغرافیای استان تهران دسته: جغرافیا
بازدید: 9 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 7 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 12

استان تهران وسعتی معادل 32128 كیلومتر مربع دارد و از شمال به استان مازندران، از جنوب به استان قم، از شرق به استان سمنان، از مغرب به استان قزوین و مركزی محدود و مركز آن شهر تهران است

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

 

فصل اول: مطالعات منطقه ای
1- موقعیت
1-1 موقعیت استان تهران
1-1-1 موقعیت جغرافیایی: استان تهران وسعتی معادل 32128 كیلومتر مربع دارد و از شمال به استان مازندران، از جنوب به استان قم، از شرق به استان سمنان، از مغرب به استان قزوین و مركزی محدود و مركز آن شهر تهران است.
استان تهران در دامنه جنوبی سلسله جبال البرز واقع است كه دارای ارتفاعات بلند و زمین های نسبتاً پستی استو مهم ترین كوه های این استات عبارتند از:
-دماوند با قله ای به ارتفاع 5670 متر
-كوه طالقان با ارتفاع 380 متر
-توچال با ارتفاع 3870 متر
در قسمت شمالی استان به علت وجود كوه های مرتفع و گسترش آن ها دشت های وسیعی به چشم می خورد. ولی در قسمت جنوبی به ویژه در جنوب غربی و شرقی استان دشت های حاصلخیز نظیر كرج، ری و ورامین وجود دارند.
این استان بین 24 تا 36 درجه عرض شمالی و 50 تا 53 درجه طول شرقی از نصف النهار گرینویژ واقع است.
2-1 جمعیت استان تهران
جمعیت استان تهران بر اساس سرشماری 65، 70، 75 به ترتیب 8754736 و 9980599 و 11176239 نفر اعلام شده است. بر این اساس نرخ رشد استان در دوره های 70-65 و 75-70 و 75-65 به ترتیب 7/2% و 3/2% . 5/2% بوده است.
3-1 موقعیت شهرستان تهران در استان تهران
شهرستان تهران یكی از شهرستانهای استان تهران است كه در مركز این استان واقع شده و مركز آن شهر تهران است. این شهرستان دارای 1 شهر به نام تهران است. همچنین شهرستان تهران دارای 2 بخش، 2 دهستان، 61 آبادی دارای سكنه و 27 آبادی خالی از سكنه است.
4-1 جمعیت
در آبان 1375، جمعیت شهرستان تهران 6794348 نفر بوده است. از این تعداد 6758845 نفر ساكن نقاط شهری 35356 نفر ساكن در نقاط روستایی و بقیه غیرساكن بوده اند. از جمعیت ساكن در نقاط روستایی شهرستان 19433 نفر را مردان و 15923 نفر را زنان تشكیل داده اند و نسبت جنسی در این جمعیت نشان می دهد كه در مقابل هر 100 نفر زن 122 نفر مرد وجود داشته است در آبان 1375 از كل خانواده های شهرستان، 1660517 خانوار ساكن در نقاط شهری و 1423 خانوار ساكن در نقاط روستایی و 108 خانوار غیر ساكن بوده اند.
در این شهرستان میانگین تعداد افراد در خانوارهای معمولی ساكن در نقاط روستایی 2/4 نفر بوده است. در نقاط روستایی این شهرستان بیشترین تعداد خانوار، مربوط به خانوارهای 4 نفر و كمترین مربوط به خانوارهای 10 نفر و بیشتر است. در ابان 1375 از 30700 نفر جمعیت 6 ساله و بیشتر نقاط روستایی شهرستان 14/85 درصد باسواد بوده اند. نسبت باسوادی برای مردان 79/82 درصد برای زمان 09/83 درصد بوده است. در آبان 1375 افراد شاغل و بیكار (جویای كار) در مجموع 79/14 درصد از جمعیت 10 ساله و بیشتر 79/41 درصد از جمعیت 10 ساله و بیشتر نقاط روستایی شهرستان را تشكیل می داده اند. این نسبت برای مردان 93/70 درصد و برای زنان 39/4 درصد بوده است.

فصل اول: مطالعات منطقه ای1- موقعیت1-1 موقعیت استان تهران1-1-1 موقعیت جغرافیایی: استان تهران وسعتی معادل 32128 كیلومتر مربع دارد و از شمال به استان مازندران، از جنوب به استان قم، از شرق به استان سمنان، از مغرب به استان قزوین و مركزی محدود و مركز آن شهر تهران است.استان تهران در دامنه جنوبی سلسله جبال البرز واقع است كه دارای ارتفاعات بلند و زمین های نسبتاً پستی استو مهم ترین كوه های این استات عبارتند از:-دماوند با قله ای به ارتفاع 5670 متر-كوه طالقان با ارتفاع 380 متر-توچال با ارتفاع 3870 متردر قسمت شمالی استان به علت وجود كوه های مرتفع و گسترش آن ها دشت های وسیعی به چشم می خورد. ولی در قسمت جنوبی به ویژه در جنوب غربی و شرقی استان دشت های حاصلخیز نظیر كرج، ری و ورامین وجود دارند.این استان بین 24 تا 36 درجه عرض شمالی و 50 تا 53 درجه طول شرقی از نصف النهار گرینویژ واقع است.2-1 جمعیت استان تهرانجمعیت استان تهران بر اساس سرشماری 65، 70، 75 به ترتیب 8754736 و 9980599 و 11176239 نفر اعلام شده است. بر این اساس نرخ رشد استان در دوره های 70-65 و 75-70 و 75-65 به ترتیب 7/2% و 3/2% . 5/2% بوده است.3-1 موقعیت شهرستان تهران در استان تهرانشهرستان تهران یكی از شهرستانهای استان تهران است كه در مركز این استان واقع شده و مركز آن شهر تهران است. این شهرستان دارای 1 شهر به نام تهران است. همچنین شهرستان تهران دارای 2 بخش، 2 دهستان، 61 آبادی دارای سكنه و 27 آبادی خالی از سكنه است.4-1 جمعیتدر آبان 1375، جمعیت شهرستان تهران 6794348 نفر بوده است. از این تعداد 6758845 نفر ساكن نقاط شهری 35356 نفر ساكن در نقاط روستایی و بقیه غیرساكن بوده اند. از جمعیت ساكن در نقاط روستایی شهرستان 19433 نفر را مردان و 15923 نفر را زنان تشكیل داده اند و نسبت جنسی در این جمعیت نشان می دهد كه در مقابل هر 100 نفر زن 122 نفر مرد وجود داشته است در آبان 1375 از كل خانواده های شهرستان، 1660517 خانوار ساكن در نقاط شهری و 1423 خانوار ساكن در نقاط روستایی و 108 خانوار غیر ساكن بوده اند.در این شهرستان میانگین تعداد افراد در خانوارهای معمولی ساكن در نقاط روستایی 2/4 نفر بوده است. در نقاط روستایی این شهرستان بیشترین تعداد خانوار، مربوط به خانوارهای 4 نفر و كمترین مربوط به خانوارهای 10 نفر و بیشتر است. در ابان 1375 از 30700 نفر جمعیت 6 ساله و بیشتر نقاط روستایی شهرستان 14/85 درصد باسواد بوده اند. نسبت باسوادی برای مردان 79/82 درصد برای زمان 09/83 درصد بوده است. در آبان 1375 افراد شاغل و بیكار (جویای كار) در مجموع 79/14 درصد از جمعیت 10 ساله و بیشتر 79/41 درصد از جمعیت 10 ساله و بیشتر نقاط روستایی شهرستان را تشكیل می داده اند. این نسبت برای مردان 93/70 درصد و برای زنان 39/4 درصد بوده است.

 

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق در مورد جغرافیای استان تهران , استان تهران , موقعیت جغرافیایی

مدیر بازدید : 1139 شنبه 16 مرداد 1395 نظرات (0)

تحقیق در مورد جغرافیای استان خوزستان

تحقیق در مورد جغرافیای استان خوزستان دسته: جغرافیا
بازدید: 9 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 17 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 26

خوزستان در عصر سوم و چهارم زمین شناسی بوجود آمده است در منطقه خوزستان و عربستان در دوران دوم زمین شناسی ، دریائی وسیع وجود داشت كه به اقیانوس هند متصل بود

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

 

مقدمه
خوزستان در عصر سوم و چهارم زمین شناسی بوجود آمده است . در منطقه خوزستان و عربستان در دوران دوم زمین شناسی ، دریائی وسیع وجود داشت كه به اقیانوس هند متصل بود و خشكی های این مناطق منحصر به چند جزیره كوچك و بزرگ بوده كه در اثر عوامل آتش فشانی از زیر آب سر برآورده و آن جزائر در جائی قرار داشت كه اكنون كوههای دماوند ، الوند ، ، زردكوه و دنا قرار دارد .
مقدمه
 من استانی كه برای تحقیق انتخاب كرده ام استان خوزستان است استانی كه اجداد من از سالهای بسیار دور در یكی از شهرهای آن (ابتدا در شوشتر كه یكی از قدیمی ترین شهرهای ایران و مركز خوزستان در آن سالها بوده) و بعداً شهر اهواز كه تاكنون نیز مركز آن استان می باشد و من هم در این شهر به دنیا آمده ام . استان خوزستان یكی از استانهای پهناور و دارای جلگه های حاصلخیز و رودخانه های پرآب و معادن عظیم نفت و گاز می باشد .
كلمه خوز به معنی شكر است و خوزستان به معنی شكرستان است چون در قدیم خوزستان مركز نیشكركاری و تهیه شكر بوده است . استان خوزستان  به این نام نامیده شده است . استان خوزستان در زمانها قدیم مركزی برای علم و دانش و تربیت علما بوده و دانشگاه جندی شاپور یكی از آن مراكز بوده است . كه دانشگاه جندی شاپور فعلی از آن نام گرفته است . 
 شهر اهواز كه اكنون مركز استان خوزستان است تا قبل از سلطنت رضاخان شهری كوچك به نام ناصری ودارای جمعیتی اندك بوده و پس از آنكه مركز استان قرار گرفت و جمعیت آن روبه فزونی گذاشت . 
رودخانه كارون از وسط شهر از شمال به جنوب در حركت است و شهر را به دو قسمت تقسیم می كند . اولین مدرسه ابتدایی كه در این شهر تاسیس گردید حدود سالهای 1303 و 1304 بوده كه با سعی و كوشش جد من و آوردن معلم از شیراز با مخارج ایشان بوجود آمد و چون در آن زمان شیخی به نام شیخ چاسب بر استان خوزستان حكم روایی می نمود این مدرسه به نام چاسبیه نامیده شد . 
فهرست مطالب
مشخصات جغرافیایی و انسانی شهرهای خوزستان
سابقه تاریخی خوزستان
شهرهای خوزستان
زبان های محلی شهرهای خوزستان
آب و هوای استان خوزستان 
رودخانه ها
كوهها
شبكه ر اههای مهم شوسه استان خوزستان 
صنایع
معادن
ذخیره میدان های نفتی جنوب 
محصولات كشاورزی
ویژگی های اقتصادی
آثار و ابنیه قدیمی خوزستان
دانیال نبی

مقدمهخوزستان در عصر سوم و چهارم زمین شناسی بوجود آمده است . در منطقه خوزستان و عربستان در دوران دوم زمین شناسی ، دریائی وسیع وجود داشت كه به اقیانوس هند متصل بود و خشكی های این مناطق منحصر به چند جزیره كوچك و بزرگ بوده كه در اثر عوامل آتش فشانی از زیر آب سر برآورده و آن جزائر در جائی قرار داشت كه اكنون كوههای دماوند ، الوند ، ، زردكوه و دنا قرار دارد .مقدمه من استانی كه برای تحقیق انتخاب كرده ام استان خوزستان است استانی كه اجداد من از سالهای بسیار دور در یكی از شهرهای آن (ابتدا در شوشتر كه یكی از قدیمی ترین شهرهای ایران و مركز خوزستان در آن سالها بوده) و بعداً شهر اهواز كه تاكنون نیز مركز آن استان می باشد و من هم در این شهر به دنیا آمده ام . استان خوزستان یكی از استانهای پهناور و دارای جلگه های حاصلخیز و رودخانه های پرآب و معادن عظیم نفت و گاز می باشد .كلمه خوز به معنی شكر است و خوزستان به معنی شكرستان است چون در قدیم خوزستان مركز نیشكركاری و تهیه شكر بوده است . استان خوزستان  به این نام نامیده شده است . استان خوزستان در زمانها قدیم مركزی برای علم و دانش و تربیت علما بوده و دانشگاه جندی شاپور یكی از آن مراكز بوده است . كه دانشگاه جندی شاپور فعلی از آن نام گرفته است .  شهر اهواز كه اكنون مركز استان خوزستان است تا قبل از سلطنت رضاخان شهری كوچك به نام ناصری ودارای جمعیتی اندك بوده و پس از آنكه مركز استان قرار گرفت و جمعیت آن روبه فزونی گذاشت . رودخانه كارون از وسط شهر از شمال به جنوب در حركت است و شهر را به دو قسمت تقسیم می كند . اولین مدرسه ابتدایی كه در این شهر تاسیس گردید حدود سالهای 1303 و 1304 بوده كه با سعی و كوشش جد من و آوردن معلم از شیراز با مخارج ایشان بوجود آمد و چون در آن زمان شیخی به نام شیخ چاسب بر استان خوزستان حكم روایی می نمود این مدرسه به نام چاسبیه نامیده شد . فهرست مطالبمشخصات جغرافیایی و انسانی شهرهای خوزستانسابقه تاریخی خوزستانشهرهای خوزستانزبان های محلی شهرهای خوزستانآب و هوای استان خوزستان رودخانه هاكوههاشبكه ر اههای مهم شوسه استان خوزستان صنایعمعادنذخیره میدان های نفتی جنوب محصولات كشاورزیویژگی های اقتصادیآثار و ابنیه قدیمی خوزستاندانیال نبی

 

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق در مورد جغرافیای استان خوزستان , استان خوزستان , جغرافیای خوزستان , موقعیت جغرافیایی خوزستان , مشخصات جغرافیایی و انسانی شهرهای خوزستان , سابقه تاریخی خوزستان , شهرهای خوزستان , زبان های محلی شهرهای خوزستان , آب و هوای خوزستان , صنایع خوزستان , معادن خوزستان

مدیر بازدید : 317 شنبه 16 مرداد 1395 نظرات (0)

تحقیق در مورد استان باختران

تحقیق در مورد استان باختران دسته: جغرافیا
بازدید: 11 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 21 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 18

آشنایی با جهانی كه در آن زندگی می كنیم و كشوری كه به ان تعلق داریم و استان و شهر و روستایی كه در آن سكونت گزیده ایم ، برای همة ما لازم است

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

آشنایی با جهانی كه در آن زندگی می كنیم و كشوری كه به ان تعلق داریم و استان و شهر و روستایی كه در آن سكونت گزیده ایم ، برای همة ما لازم است . آنان كه دانش جغرافیا ، علاقه نشان می دهند ، كسانی هستند كه می خواهند سر از لاك انزوا و عزلت بیرون آورند و به محیط پیرامون خویش نظر افكنند . انان می خواهند محیط زندگی خویش را بشناسند و با طبیعت آن محیط و با مردمی كه در آن زندگی می كنند، رابطه ای انسانی و سازنده داشته باشند . «دانش جغرافیا» به انسان وسعت چشم انداز می دهد و در نتیجه فرهنگ فرد را نسبت به محیط زندگی خود افزایش و اعتلا می بخشد .

یكی از نقائصی كه تا كنون در برنامه آموزش جغرافیا در كشور ما وجود داشته این بوده كه دانش آموزان در عین حال كه موظف بوده اند نام شهرها و آب و هوا و محصولات و جمعیت كشورهای دور را فرا گیرند از جغرافیای استان و شهر خویش بی خبر بوده اند و در كتابهای جغرافیا هیچ گونه مطلب مستقلی برای آشنایی ویژه دانش آموزان هر استان با جغرافیای آن استان وجود نداشته است .

وزارت آموزش و پرورش ، با عنایت الهی و به بركت انقلاب اسلامی ، توفیق یافته است تا از سال تحصیلی 64-63 این نقصیه را در برنامهآموزشی دبیرستانهای كشور برطرف سازد و از طریق گروههای آموزشی و به همت دبیران محترم جغرافیای استانها، برای هر استان ، جغرافیای مخصوصی تالیف نماید تا در سال دوم دبیرستانها علاوه بر جغرافیای ایران كه جنبه عمومی دارد به دانش آموزان هر استان تدریس شود.

امید است این اقدام گامی در راه آشنائی هر چه بهتر نسل جوان ما با محیطی كه در آن زندگی
می كنند محسوب شود و این آشنایی وشناخت سبب شود تا ما از امكانات خدا داده سرزمین خویش استفاده بیشتری كنیم و به استقلال و خودكفایی نزدیكتر شویم و امید است آگاهی ما از اوضاع و احوال استان و شهرما ، ما را برای خدمت گذاری بیشتر به مردمان كشورمان آماده سازد ، مردمی كه امروزه برای حفظ و حمایت انقلاب اسلامی در برابر ظلم و ستم قدرت های استكباری بپا خاسته اند و با ایمان به خداوند و ایثار و شهادت ، از ارزشهای اسلامی و انسانی دفاع می كنند .

موقعیت ،حدود و وسعت

استان باختران در مغرب ایران ، بین  تا  تا  و  عرض شمالی و  و  تا  و  طول شرقی از نصف النهار گرینویچ واقع شده و محدوده از شمال به استان كردستان ، از جنوب به استانهای لرستان وایلام ، از مغرب به كشور عراق و از مشرق به استان همدان است .

وسعت این استان بالغ بر 23666 كیلومتر مربع است كه بشكل مستطیل در نقشه ایران مشخص شده و ارتفاع متوسط آن از سطح دریا 1200 متر می باشد . 

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق در مورد استان باختران , استان باختران , باختران , ایلام , لرستان , کرمانشاه , همدان , کردستان

مدیر بازدید : 1621 پنجشنبه 14 مرداد 1395 نظرات (0)

جزوه جغرافیای سیاسی (1)رشته جغرافیا

جزوه جغرافیای سیاسی (1)رشته جغرافیا دسته: جغرافیا
بازدید: 5 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 211 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 159

جزوات خلاصه منابع آمادگی آزمون کارشناسی ارشد رشته جغرافیا به طور کامل به همراه مجموعه تست ها با پاسخ های تشریحی با فرمت ورد که در 159صفحه تهیه شده است

قیمت فایل فقط 3,700 تومان

خرید

جزوه جغرافیای سیاسی (1)رشته جغرافیا


توضیحات محصول :جزوات خلاصه منابع آمادگی آزمون کارشناسی ارشد رشته جغرافیا به طور کامل به همراه مجموعه تست  ها با پاسخ های تشریحی با فرمت ورد


فصل اول: مبانی جغرافیای سیاسی    

معرفی، ماهیت و قلمرو جغرافیای سیاسی:
كمك جغرافیدانان سیاسی به علوم اجتماعی، علوم سیاسی و روابط بین‌الملل به دو طریق می‌باشد. یكی با بررسی تاثیرات عوامل متغیر فضایی نظیر مكان، موقعیت، چهره زمین، فرهنگ و شیوه‌های فرهنگی ادراك و تصمیم گیری بر استقرار حكومت‌ها و روابط بین آنها و دیگری با بررسی نحوه اثر گذاری عوامل سیاسی نظیر قدرت، قلمروخواهی، ترس و درگیری بر محیط زیست و چشم انداز جغرافیایی.
پیشینه مطالعات در زمینه جغرافیای سیاسی
پیشینه مطالعات در زمینه جغرافیای سیاسی و ظهور جغرافیای سیاسی به صورت یك شاخه منسجم جغرافیای انسانی از پدیده‌های قرن بیستم است. در میان متقدمان، ارسطو به ویژه به شكل دهی یك "حكومت ایده ئال" ریشه ای عمیق برای برخی مفاهیم جغرافیای سیاسی به وجود آورد. وی معتقد بود كه در یك كشور مستقل ایده ئال و نمونه نسبت بین جمعیت و وسعت قلمرو و كیفیت آنها مهم است. وی درباره تركیب ارتش و نیروی دریایی، چگونگی مرزها و سایر عوامل بحث كرده، در تمام این بحث‌ها به ماهیت محیط فیزیكی به ویژه آب و هوا به عنوان یك عامل تعیین كننده اشاره دارد.
استرابو نیز مانند ارسطو با تمایلات شدید ملی گرایانه خود بر این باور بود كه میهن او(یونان) بهترین آب و هوا و در نتیجه بهترین شیوه حكومتی را دارد. در قرون وسطی علم و دانشوری در اروپا تحت الشعاع مذهب قرار گرفت، در حالی كه در جهان اسلام جغرافیا در بین بازرگانان، مورخان، جهان گردان و فیلسوفان مسلمان رواج یافت. ابن خلدون در نظریه معروف خود درباره قبیله و شهر (دو واحد سیاسی قدرتمند زمان) ارائه داد و به نقش محیط طبیعی این واحدها به عنوان عاملی تعیین كننده اشاره كرد. در نظریه ابن خلدون در مرحله پنجم از رشد و بلوغ و انقراض حكومت‌ها عامل اسراف و تبذیر باعث انحطاط و اضمحلال حكومت می‌شود. در اواخر قرن نوزدهم " كارل ریتر " در برلین نظریه رشد حكومت را مشابه آنچه ابن خلدون در پنج قرن پیش از آن ارائه كرده بود، مطرح كرد.

تعریف حكومت سرزمینی:
 حكومت سرزمینی به ساخت قدرتی اشاره دارد كه در سرزمینی معین بر مردمانی معین تسلط پایدار داشته باشد. كاركرد اصلی حكومت از نظر داخلی، برقراری نظم و امنیت و از نظر خارجی، پاسداری از تمامیت ارضی و تلاش برای حفظ پیشبرد منافع یكایك شهروندان خویش است. از نیمه دوم قرن بیستم با شروع روند جهانی شدن سازمان‌های فراملی (آ.سه.آن) و فوق ملی (سازمان ملل متحد) و سازمان‌های غیر دولتی (شركت‌های چند ملیتی) نیز همراه با حكومت‌های سرزمینی در نظام بین‌الملل نقش آفرینی می‌كنند.
با توجه به تعریف فوق می‌توان از سه دیدگاه جغرافیایی، حقوقی و سیاسی بررسی كرد



مجموعه تست فصل اول

1) وجه مشترك تمام كشورها........... است.
1. نوع حكومت             2. داشتن سرزمین            
3. ویژگی‌های فرهنگی             4. داشتن اهمیت استراتژیكی
2) كدام عامل در مسیر تكامل دولت در اروپا نقش بسزایی داشت؟
1. صلح وستفالیا                          2. ظهور ناپلئون اول         
3. سقوط نظام فئودالی و استبدادی        4. كاهش قدرت امپراتوری واتیكان
3) كشور‌های تحت الحمایه به چه كشور‌هایی اطلاق می‌شود؟
1-به كشوری كه حاكمیت و اداره امور در دست دولتی معروف به كشور مادر بود
2-به كشوری كه امور داخلی به حاكمان محلی و امور مربوط به دفاع و سیاست خارجی به دولت مادر داده شده بود.
3- به كشوری كه جزء مستعمرات كشورهای مغلوب در جنگ جهانی اول بود و جامعه ملل عهده دار حقوق و آزادی‌های مدنی مردم در آن بود.
4-به كشور‌هایی كه طی جنگ دوم جهانی استقلال خود را به دست نیاوردند و تحت سرپرستی سازمان ملل در دست كشورهای امانت دار اداره می‌شدند.
4) اولین تعریف منسجم از جغرافیای سیاسی توسط چه كسی و كی ارایه شد؟
1. جونز در اول دهه پنجاه قرن بیستم                        2. كیلن در اوایل دهه شصت قرن بیستم
3. مكیندر در نیمه اول دهه بیست قرن بیستم             4. هارتشورن در نیمه اول دهه پنجاه قرن بیستم
5) اساس نظریه مكیندر چیست؟
1-هركس در دریاهای جهان تسلط داشته باشد بر كل جهان مسلط است
2-هركس بر فضا تسلط داشته باشد بر كل جهان مسلط است
3-هركس بر خشكی‌های جهان تسلط داشته باشد بر كل جهان مسلط است
4-هركس بر ناحیه ریملند تسلط داشته باشد بر كل جهان مسلط است

پاسخ مجموعه تست فصل اول

1-گزینه (2) صحیح است.
2-گزینه (1) صحیح است.
3-گزینه (2) صحیح است.
4-گزینه (4) صحیح است.
5-گزینه (3) صحیح است.

نوع فایل: word

  سایز: 211Kb

 تعداد صفحه:159

قیمت فایل فقط 3,700 تومان

خرید

برچسب ها : جزوه جغرافیای سیاسی (1)رشته جغرافیا , مقاله , پژوهش , تحقیق , پروژه , دانلود مقاله , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , دانلود پروژه , مقاله جغرافیای سیاسی , پژوهش جغرافیای سیاسی , تحقیق جغرافیای سیاسی , پروژه جغرافیای سیاسی

مدیر بازدید : 631 پنجشنبه 14 مرداد 1395 نظرات (0)

جزوه جغرافیای انسانی (مبانی و ایران) رشته جغرافیا

جزوه جغرافیای انسانی (مبانی و ایران) رشته جغرافیا دسته: جغرافیا
بازدید: 5 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 239 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 188

آزمون کارشناسی ارشد رشته جغرافیا به طور کامل به همراه مجموعه تست ها با پاسخ های تشریحی با فرمت ورد که در 188صفحه تهیه شده استخرید فایلهای كمیاب و دانشگاهی ارائه مقالات و تحقیقات ارزشمندامكان پرداخت آنلاین و دانلود فایل ارائه می شود

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

جزوه جغرافیای انسانی (مبانی و ایران) رشته جغرافیا


توضیحات محصول :جزوات خلاصه منابع آمادگی آزمون کارشناسی ارشد رشته جغرافیا به طور کامل به همراه مجموعه تست  ها با پاسخ های تشریحی با فرمت ورد

فصل اول: مبانی جغرافیای شهری    

مبانی جغرافیای شهری

تاكنون درباره جغرافیای شهری تعاریف گوناگونی ارائه شده است. آنچه در زیر می آید تعاریف مورد پذیرش اغلب جغرافیدانان در دنیای علم است.
1-    جغرافیای شهری بر نظام فضائی و موقع شهر تاكید دارد و مانند دیگر شاخه های علم جغرافیا، علل پراكندگی مكانهای شهری و تشابهات و تناقضات اجتماعی ـ اقتصادی میان آنها را با توجه به شرایط مكانی مطالعه می كند.
2-    جغرافیای شهری درباره الگوهای فضائی پدیده های شهری از نظر پراكندگی فضائی و نیز تاثیر متقابل فضائی آنها مطالعه كرده همچنین روندها را در داخل شهرها بررسی می كند.
3-    جغرافیای شهری  مطالعه جغرافیایی از شهرنشینی و حوزه های شهری است. در واقع در جغرافیای شهری در یك طرف جغرافیایی نظام یافته و سیستماتیك و در طرف دیگر جغرافیای ناحیه ای قرار می گیرد. پایگاه جغرافیای شهری بین این دو شاخه اصلی علم جغرافیاست.
جنبه های فضائی توسعه شهری از دو دیدگاه بررسی می شود:
الف) درون شهری: در این قسمت شهر به منزله یك پدیده مجزا و منفك در سیستم سكونتگاهی مطالعه می شود كه مباحثی مثل كیفیت كاربری زمین، مورفولوژی شهری و كاركرد شهر از آن جمله است.
ب) تاثیرات متقابل فضائی یك حوزه شهری در حوزه شهری یا روستائی دیگر: در اینجا تاثیرات را در شهرهای جهانی در مادر شهرهای ملی، ناحیه ای و تاثیرات شهر مسلط بر دیگر شهرها و نواحی كشور و وابستگی فضائی (شهر و ناحیه) بررسی می شود.
اما در سالهای اخیر به ویژه در دهه 1980 دو مكتب بیش از همه، جغرافیای شهری را تحت تاثیر قرار داده است:
1-    مكتب ساخت گرائی: مكتب جغرافیای ساختاری، بیشتر به شناخت عمیق نابرابریهای اجتماعی ـ اقتصادی در شهرها تاكید می كند كه در نتیجه آن تخصیص فضائی منابع محدود در شهرها به وجود آمده است به تعبیر عده ای از جغرافیدانان، مكتب ساخت گرائی به سمت عدالت اجتماعی در شهرها پیش می رود.

2-    مكتب رفتارگرائی: مكتب جغرافیای رفتاری به تحلیل سازمان فضائی شهرها و رفتار فضائی در داخل این الگوی سازمانی توجه می كند.
 مفهوم پراكندگی فضائی در جغرافیای شهری، شكل گیری پدیده های شهری در سطوح خطی ـ شبكه ای ـ سطحی و نظایر آن است كه در آن تاثیر متقابل فضائی آمد شد روزانه از محل كار به مركز خرید، جابجائی مسكونی، مسكن در داخل شهرها و موضوعاتی از این قبیل بررسی می شود

مجموعه تست

1- بنا به نظر ...............وجه فضائی شهر مترادف با وجه صوری شهر است و مراد از آن ..............می باشد.
1- رائول بلاشار ـ رشد تاریخی شهر و بازتاب آن در ریخت شناسی شهر
2- ژرژ شابو ـ ابعاد فضائی رشد با تكیه بر ابعاد تكوینی و تكاملی شهر
3- پیر ژرژ ـ رشد مرحله گونه شهر و انعكاس این رشد در مورفولوژی شهر
4- ژرژ شابو ـ ابعاد فضائی، تكوینی و مورفولوژیكی شهر
2- مفهوم شهرنشینی در جغرافیای شهری بیشتر با كدام ویژگی ها مورد بررسی قرار می گیرد؟
1) اداری، جمعیت شناسی و اقتصادی    2) رفتاری، فیزیكی و اقتصادی
3) جمعیت شناسی، اقتصادی و فیزیكی    4) جمعیت شناختی، اقتصادی و رفتاری
3- با توجه به مفهوم موقع و مقر شهرها می توان گفت كه ............
1) مقر شهر در ارتباط با شبكه های ارتباطی مشخص می شود.
2) موقع و مقر شهر در ارتباط با توپوگرافی محل مشخص می شود.
3) مقر شهر در ارتباط با توپوگرافی محل مشخص می شود.
4) موقع شهر در ارتباط با توپو گرافی محل مشخص می شود.
4- مكتب ساخت گرائی در جغرافیای شهری بر كدام عامل در مطالعه جغرافیایی شهرها تاكید دارد؟
1) كاربری اراضی        2) نظام فضائی و موقع شهرها
3) نابرابری اجتماعی، اقتصادی در شهرها    4) تاثیرات متقابل فضائی در یك حوزه شهری
5- افزایش قیمت زمین همراه با رشد شهر موجب پیدایش كدام نوع واحدهای مسكونی شده است؟
1) جمعی     2) پیش ساخت    3) ویلائی    4) حاشیه نشینی
6- كدام پدیده شهری همواره با كاركرد شهر پیوند محكمی داشته است؟
1) اقتصاد شهری                   2) بازار شهری             
3) فرهنگ شهری         4) مرفولوژی شهری
7) كدام یك از نقشه های شهری از لحاظ سهولت حمل و نقل و جابجائی وسایل نقلیه كارآیی بیشتری نسبت به سایر نقشه ها دارد؟
1) شطرنجی    2) شعاعی    3) قطاعی    4) ستاره ای
8- بر مبنای پایگاه قومی و نژادی، الگوی فضایی توسعه شهر معمولاً چگونه است؟ 1) موزائیكی    2) قطاعی    3) منطقه ای     4) خوشه ای

پاسخ مجموعه تست
1.    گزینه (3) صحیح است.

1.    گزینه (3) صحیح است.
2.    گزینه (3) صحیح است.
3.    گزینه (2) صحیح است.
4.    گزینه (3) صحیح است.
5.    گزینه (2) صحیح است.
6.    گزینه (4) صحیح است.
7.    گزینه (2) صحیح است.
8.    گزینه (4) صحیح است.

نوع فایل: word

  سایز: 239Kb

 تعداد صفحه:188

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : جزوه جغرافیای انسانی (مبانی و ایران) رشته جغرافیا , مقاله , پژوهش , تحقیق , پروژه , دانلود مقاله , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , دانلود پروژه , مقاله جغرافیای انسانی (مبانی و ایران) رشته جغرافیا , پژوهش جغرافیای انسانی (مبانی و ایران) رشته جغرافیا , تحقیق جغرافیای انسانی (مبانی و ایران) رشته جغرافیا , پروژه جغرافیای انسانی (مبانی و ایران) رشته جغرافیا

مدیر بازدید : 410 پنجشنبه 14 مرداد 1395 نظرات (0)

جزوه جغرافیای شهری (مبانی و ایران) رشته جغرافیا

جزوه جغرافیای شهری (مبانی و ایران) رشته جغرافیا دسته: جغرافیا
بازدید: 2 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 4597 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 337

آزمون کارشناسی ارشد رشته جغرافیا به طور کامل به همراه مجموعه تست ها با پاسخ های تشریحی با فرمت ورد که در 188صفحه تهیه شده استخرید فایلهای كمیاب و دانشگاهی ارائه مقالات و تحقیقات ارزشمندامكان پرداخت آنلاین و دانلود فایل ارائه می شود

قیمت فایل فقط 6,300 تومان

خرید

جزوه جغرافیای شهری (مبانی و ایران) رشته جغرافیا


توضیحات محصول :جزوات خلاصه منابع آمادگی آزمون کارشناسی ارشد رشته جغرافیا به طور کامل به همراه مجموعه تست  ها با پاسخ های تشریحی با فرمت ورد

فصل اول: دیدگاههای نو در جغرافیای شهری

جغرافیای شهری چیست؟

تعاریف جغرافیای شهری
1ـ جغرافیای شهری روی نظام فضایی و موقعیت شهر تأكید دارد و نظیر سایر شاخه¬ﻫﺎﯼ علم جغرافیا، علل پراكندگی مكان¬ﻫﺎﯼ شهری، تشابهات و تناقضات اجتماعی ـ اقتصادی میان آنها را در ارتباط با شرایط مكانی مطالعه ﻣﯽ¬كند   .
با توجه به تعاریف فوق، تحلیل و تأكید در جغرافیای شهری بر پایه موارد زیر صورت ﻣﯽ¬گیرد.
الف ـ نظام داخلی شهرها و ماهیت الگوها به ویژه كاربری زمین و حوزه¬ﻫﺎﯼ اجتماعی شهرها.
ب ـ بررسی روند این الگوها و شكل¬گیری آنها در طول زمان.
2ـ جغرافیای شهری روی الگوهای فضایی پدیده¬ﻫﺎﯼ شهری، هم از نظر پراكندگی فضایی و هم از جهت تأثیر متقابل فضایی آنها و همچنین روندها را در داخل شهرها مطالعه ﻣﯽ¬كند. این تعریف از جغرافیای شهری بیشتر پوزیتیویستی است و روش¬ﻫﺎﯼ آماری و مدل¬ﻫﺎ را به خدمت ﻣﯽگیرد.
در واقع، در جغرافیای شهری، در یك طرف جغرافیای سیستماتیك (نظام یافته) و در طرف دیگر جغرافیای ناحیه¬ای قرار ﻣﯽ¬گیرد. از این رو جنبه¬ﻫﺎﯼ فضایی توسعه شهری، از دو نقطه نظر بررسی ﻣﯽ¬شود:
الف ـ درون شهری: در این قسمت، شهر به عنوان یك پدیده مجزا و منفك در سیستم سكونتگاهی مورد مطالعه قرار ﻣﯽ¬گیرد كه مباحثی چون كیفیت كاربری زمین، مورفولوژی شهری كاركرد شهر، میزان توسعه شهر و حوضه¬ﻫﺎﯼ اجتماعی داخل شهرها در قلمرو آن قرار ﻣﯽ¬گیرد.
ب ـ برون شهری یا تأثیرات متقابل فضایی یك حوزه شهری در حوزه شهری دیگر:
در اینجا تأثیرات مادر شهرهای جهانی در مادر شهرهای ملی، ناحیه¬ای و تأثیرات شهر مسلط به سایر شهرها و نواحی كشور و وابستگی فضایی (شهر یا ناحیه) مورد بررسی قرار ﻣﯽ¬گیرد.
اما در سالهای اخیر به ویژه در دهه ی 1980 دو مکتب بیش از همه، جغرافیای شهری را تحت تاثیر قرار داده است:
الف ـ مكتب ساخت¬گرایی: مكتب جغرافیای ساختاری، بیشتر به شناخت عمیق نابرابری¬ﻫﺎﯼ اجتماعی ـ اقتصادی در شهرها تأكید ﻣﯽ¬كند، در نتیجه ی نابرابری¬ﻫﺎﯼ فوق، تخصیص فضایی منابع به صورت محدود در شهرها صورت گرفته است. به تعبیر عده¬ای از جغرافی¬دانان، ـ مكتب ساخت¬گرایی در مسیر عدالت اجتماعی در شهرها پیش ﻣﯽ¬رود.
ب ـ رفتارگرایی: مكتب جغرافیای رفتاری كه تحلیل سازمان فضایی شهرها و رفتار فضایی را در داخل الگوهای سازمانی مورد توجه قرار ﻣﯽ¬دهد.
مفهوم پراكندگی فضایی در جغرافیای شهری یعنی شكل¬گیری پدیده¬ﻫﺎﯼ شهری در سطوح خطی، شبكه¬ای، سطحی و نظایر آن ﻣﯽ¬باشد و در تأثیر متقابل فضایی، آمد و شد روزانه به محل كار به مركز خرید، جابه¬جایی محله مسكونی و مسكن در داخل شهرها، ..... بررسی ﻣﯽ¬شود.

سیستم شهری و زیر سیستم‏های میان شهری
سیستم شهری مثل چرخی ﻣﯽ¬ماند كه همه اجزاء آن (جمعیت، صنعت، تجارت، واحدهای مسكونی و ....) در ارتباط با هم عمل ﻣﯽ¬كند نیروی محركه این چرخ، جمعیت شهری است كه سیستم‏های شهری (زیر سیستم‏ﻫﺎ) را به كار وا ﻣﯽ¬دارد.
خصیصه یك سیستم
1ـ كلیت: از خصیصه¬ﻫﺎﯼ عمده این سیستم این است كه دارای سلسله مراتبی است، یعنی دارای سطوح مختلفی است كه برای كل سیستم عمل ﻣﯽ¬كند.
2ـ عنصر: تعیین كوچكترین واحد سیستم كه دارای عملكرد نسبتاً مستقل است.
3ـ ارتباط: از مشخصات هر سیستم، ارتباط میان عناصر آن است.
تعریف: سیستم مجموعه¬ای از عناصر است كه بر یكدیگر تأثیرات متقابل دارند، تغییر هر یك از عناصر سیستم بر سایر عناصر سیستم تأثیر ﻣﯽ¬گذارد و تغییراتی را در كل سیستم سبب ﻣﯽ¬شود.
كیت بست و جان شورت، دو جغرافی¬دان انگلیسی، برخورد جغرافیای شهری را میان سال¬ﻫﺎﯼ 1965 تا 1985 نشان ﻣﯽ-دهند.
دوره اول از تحولات جغرافیای شهری، برخورد غالب با سه مكتب اكولوژی، اقتصاد جدید شهری و رفتاری بوده است كه امروزه نیز در بیشتر نوشته¬ﻫﺎﯼ جغرافیایی دیده ﻣﯽ¬شود.

مجموعه سوالات

1- رویکرد نئووبری از نظریات چه کسی تاثیر پذیرفته است؟
1) جان شورت    2) ماکس وبر    3) کیت بس        4) ویلسون
2- برایان بری کره زمین را از نظر جغرافیایی به چند ناحیه تقسیم می کند؟
1) 4    2) 5    3) 6        4) 7
3- کدام مکتب بیشتر بر شناخت عمیق نابرابری های اجتماعی- اقتصادی در شهرها تأکید دارد؟
1) انسان گرایی    2) پوزیتیویسم    3) ساخت گرایی        4) نئووبری
4- به نظر .......... جغرافیای شهری از محیط ساخته شده که محصول کار فیزیکی انسان است، گفتگو می‌كند.
1) رزاپالم    2) براین بری    3) دیوید اسمیت        4) ژان گوتمن
5- شرایط داخلی شهرها متأثر از .......... می‌باشد.
1) شرایط سیاسی    2) اوضاع طبیعی    3) ارزش‌های اجتماع        4) مورفولوژی شهری
6- مورفولوژی شهری همواره با .......... آن پیوند محکمی دارد.
1) سلسله مراتب     2) كاركرد     3) شبكه شهری         4) موضع شهری
7- جغرافی‌دان در مطالعه تطبیقی، ..........
1) به ریشه‌های نابه‌سامانی‌های شهری پی می برد.
2) سیاست گزینی مسئولان امر را در حل مسائل شهری تحلیل می‌كند.
3) تضادها و گوناگونی‌های اجتماعی- اقتصادی در شهرها را در می‌یابد.
4) به همه موارد بالا پی می برد.
8- سطوحی که دیوید هربرت و دیویداسمیت در بررسی و تحلیل مسائل جغرافیای شهری نام می‌برند، عبارت است از ......
1) اقتصادسیاسی، برخورد نئووبری، مدیران محلی، محیط شهری
2) تحلیل تخصیص منابع، برخورد اکولوژیک، محیط سیاسی، محیط فیزیکی
3) اقتصادسیاسی، تخصیص منابع، مدیران شهری، محیط محلی
4) محیط محلی، مدیران شهری، برخورد رفتاری، برخورد سیاسی

پاسخنامه

1- گزینه 2 صحیح است. گزینه مکتب نئووبوی: به عامل فرهنگ بیش از اقتصاد، اعتبار علمی قائل است.

2- گزینه 1 صحیح است.مدل‌های جغرافیای شهری که براساس شرایط و عوامل فرهنگ غربی تهیه شده‌است نمی‌تواند در دیگر نواحی جغرافیایی صادق باشد. در این ارتباط "براین بری"، معتقد است که یک جغرافیایی مشترک جهانی نمی‌تواند وجود داشته‌باشد. وی از نظر جغرافیای شهری، سیاره زمین را به چهار گروه تقسیم نموده‌است

3- گزینه 3 صحیح است. مکتب ساخت گرایی بر شناخت عمیق نابرابری‌های اجتماعی- اقتصادی که در نتیجه تخصیص فضایی منابع محدود در شهرها به وجود آمده تأکید دارد و این مکتب به سمت عدالت اجتماعی به پیش می رود.

4- گزینه 4 صحیح است. " ژان گوتمن" می‌نویسد که جغرافیای شهری از موقع طبیعی شهر، مشخصات جمعیتی و فعالیت‌های اقتصادی این جمعیت، سازمان‌های اجتماعی- سیاسی و سرانجام از محیط ساخته شده که محصول کار فیزیكی است؛  صحبت می‌كند.

5- گزینه 3 صحیح است. امروزه شرایط داخلی شهرها که متأثر از ارزش‌های اجتماعی و اقتصادی نظام حاکم در کشورهاست؛ کیفیت کاربری زمین و سیاست‌های برنامه‌ریزی شهری را تعیین می‌كند. از این رو جغرافیای شهری جدید با تحلیل از ارزش‌های اجتماعی و اقتصادی کشورها، ساخت فضایی شهرها را بررسی می‌كند.

6- گزینه 2 صحیح است. مورفولوژی شهر همواره با کارکرد آن رابطه داشته و ساخت داخلی شهر از کارکرد شهر تأثیر می پذیرد.

7- گزینه 3 صحیح است.در با مطالعه تطبیقی می‌توان به تضادها و گوناگونی‌های اجتماعی- اقتصادی در شهرها پی برد. در جغرافیای شهری مطالعه تطبیقی در واقع تحلیل نظریه‌های مختلف درباره موضوعات و مسائل شهری خواهد بود و از جنبه‌های زیر دارای اهمیت است:

- در مطالعه تطبیقی آگاهی از تضادها و پیشرفت‌ها و در نتیجه ریشه‌یابی آن یک نوع تکامل فرهنگی برای جغرافی‌دان غفلت زده محسوب می‌شود.

- جغرافی‌دان در این مطالعه می‌تواند به بهره گیری نظریه‌ای در موضوع خاص بپردازد.

- در جغرافیای شهری، مطالعه تطبیقی به تحلیل تطبیقی می‌انجامد ‌‌و تحلیل نظریه‌های اجتماعی را در شناخت مسائل شهری قوت می‌بخشد.

8- گزینه 3 صحیح است.دیوید هربرت و دیوید اسمیت از سطوح چهارگانه زیر در تحلیل مسائل شهری نام می‌برند:

نوع فایل: word

m سایز:4.48b

 تعداد صفحه:377

قیمت فایل فقط 6,300 تومان

خرید

برچسب ها : جزوه جغرافیای شهری (مبانی و ایران) رشته جغرافیا , مقاله , پژوهش , تحقیق , پروژه , دانلود مقاله , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , دانلود پروژه , مقاله جغرافیای شهری (مبانی و ایران) رشته جغرافیا , پژوهش جغرافیای شهری (مبانی و ایران) رشته جغرافیا , تحقیق جغرافیای شهری (مبانی و ایران) رشته جغرافیا , پروژه جغرافیای شهری (مبانی و ایران) رشته جغرافیا , جغرافیای شهری (مبانی و ایران) رشته جغرافیا

مدیر بازدید : 513 پنجشنبه 14 مرداد 1395 نظرات (0)

جزوه جغرافیای نظامی (مختص جغرافیای نظامی) رشته جغرافیا

جزوه جغرافیای نظامی (مختص جغرافیای نظامی) رشته جغرافیا دسته: جغرافیا
بازدید: 5 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 96 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 47

جزوات خلاصه منابع آمادگی آزمون کارشناسی ارشد رشته جغرافیا به طور کامل به همراه مجموعه تست ها با پاسخ های تشریحی با فرمت ورد که در 47 صفحه تهیه شده است

قیمت فایل فقط 2,500 تومان

خرید

جزوه جغرافیای نظامی (مختص جغرافیای نظامی) رشته جغرافیا


توضیحات محصول :جزوات خلاصه منابع آمادگی آزمون کارشناسی ارشد رشته جغرافیا به طور کامل به همراه مجموعه تست  ها با پاسخ های تشریحی با فرمت ورد



فصل اول: مبانی جغرافیای نظامی ، (طبیعی و نظامی   )

جغرافیای نظامی علمی است که بر تأثیر محیط‌های فرهنگی و طبیعی بر خط مشی‌ها، برنامه‌ها، عملیات رزمی ـ پشتیبانی و سیاسی نظامی از هر نوع در سطح جهانی، منطقه‌ای و محلی توجه دارد. عوامل مختلف طبیعی و فرهنگی بر روی طیف وسیعی از اقدامات نظامی تأثیر می‌گذارد:
عوامل طبیعی
روابط مکانی یعنی اساسی‌ترین عوامل جغرافیایی به مکان، اندازه و شکل قاره‌ها و نیز آبهای میان آنها مربوط می‌شود. شکل زمین صحنه‌ای است که دسته‌های نظامی برروی آن نقش ایفا می‌کنند. پستی و بلندیها، مدلهای زهکشی، زمین شناسی و خاک عواملی هستند که به شکل زمین مربوط می‌شوند. پوشش گیاهی طبیعی از گیاهان پرشیب تا مناطق فاقد گیاه متغیر است توندراهای بدون درخت، تایگا، جنگل‌های حاره‌ای، ساوانا، بوته‌زارها همگی محیط‌های نظامی متفاوتی را پدید می‌آورند. اقیانوس‌ها نیز در این مورد اهمیت بالایی دارند. امواج و جزر و مد دریاها، دمای آب، شوری آب، جریانهای دریایی به همراه تنگه‌ها و کانالها و جزایر مرجانی از این موارد هستند که در جغرافیای نظامی حائز اهمیت می‌باشند. جو، نیروهای مسلح را بر فراز زمین در ساحل و دریا احاطه کرده است. وضعیت و شرایط اقلیمی در این مورد حائز اهمیت و توجه است. فضای بیرونی و درونی به همراه زمین، دریا و هوا چهارمین عامل جغرافیایی شاخص و ممتاز را تشکیل می‌دهد.
عوامل فرهنگی
در رأس ملاحظات فرهنگی که به دلایل سیاسی ـ نظامی شایان توجه هستند، مردم قرار دارند. اندازه و توزیع جمعیت و گروه‌های سنی جمعیت و تراکم جمعیت شهری و درصد زنان نسبت به مردان به علاوه هوش و قداست بومی، زبان، گویش، باورها، میهن پرستی، نظم، روحیه، نگرش نسبت به بیگانگان و شیوع بیماری‌های واگیردار از جمله مواردی هستند که در این مورد در جغرافیای نظامی بررسی می‌شوند. رابطه میان گروه‌های نژادی، قومی، قبیله‌ای و مذهبی شایان توجه است. منابع طبیعی، بهره‌وری از زمین و صنایع که زیربنای توانایی رزمی و مقاومت دوستان و دشمنان را تشکیل می‌دهند، در امنیت ملی سهم به سزایی دارند. شبکه‌های حمل و نقل، توانمندی دولتمداران و فرماندهان نظامی را در بکارگیری نیروهای مسلح در سطح میان قاره‌ای، منطقه‌ای یا محلی را بالا می‌برند. ضمن اینکه سیستم‌های ارتباطی از راه دور اقدام هماهنگ و یکپارچه نیروهای چندملیتی مشترک را تسهیل می‌کند.
ویژگی‌های منطقه‌ای
نواحی جغرافیایی زمین و جو، مناطق همگنی هستند که از توپوگرافی، اقلیم، پوشش گیاهی و  ویژگی‌های خاصی برخوردارند که تأثیرات نسبتاً واحدی بر خط‌مشی‌ها، برنامه‌ها، طرح‌ها و عملیات نظامی دارند. فضانوردان در مسیر خود باید از پنج لایه جو عبور کنند. نیروهای مسلحی که مشخصاً برای عملیات در یک محیط خاص تربیت شدند، در محیط جدید کارایی کمتری دارند مگر آنکه دوره وقت‌گیر و پرهزینه تغییر حالت را طی کنند. آنان بایستی با توپوگرافی، شرایط اقلیمی و نظام‌های اجتماعی جدید آشنا شوند. نیروهای دریایی که صرفاً برای نبرد در آبهای آزاد تربیت شده‌اند، بایستی برای نبرد در فلات قاره آماده شوند. در این منطقه نیروهای دشمن در دریا و خشکی می‌توانند از پروازهای هوایی و نیز موشکهای ضدکشش با کمترین شناسایی سود بردند. مناطق نظامی و مرزهای سیاسی به ندرت بر یکدیگر منطبق می‌شوند. به همین خاطر اکثر کشورها دو یا چند منطقه جغرافیایی دارند که برنامه‌ریزی وآماده‌سازی و عملیات را دشوار می‌سازد.


مجموعه تست
1ـ در جغرافیای نظامی، کدام عامل فرهنگی اهمیت بیشتری دارد؟
1) راه‌های مواصلاتی    2) شهرها    3) پایگاه‌های نظامی     4) مردم
2ـ .......... به طور طبیعی نیروهای خودی را از دشمنان جدا می‌کند.
1) شکل خشکی‌ها    2) موقعیت مکانی امن    3) موقعیت ساحلی    4) موقعیت نسبی یک کشور
3ـ کدام گزینه درباره عامل مسافت و زمان در جغرافیای نظامی نادرست است؟
1) بر سرعت جابه جایی نیروها تأثیر می‌گذارند
2) موجب تقویت اتحاد نیروها می‌شود
3) خطوط تدارکاتی طولانی باعث افزاش مسافت حمل و نقل می‌شود
4) فاصله زیاد بین پایگاه‌های خودی و نواحی عملیاتی امکان استفاده به موقع نیرو را کاهش می‌دهد.
4ـ در نواحی با سیستم‌های زهکشی، جغرافیدان نظامی ابتدا به کدام عوامل بها می‌دادند؟
1) توپوگرافی منطقه    2) عرض و عمق جریان    3) حجم جریان    4) میزان رسوبات
5ـ کدام گزینه از شرایط ایده ‌آل گذرگاه‌های آبی نمی‌باشد؟
1) نواحی کاملاً حفاظت شده برای جادادن نیروها هستند
2) علاوه بر شرایط مناسب آفندی، برای پدافند هم مناسب می‌باشد                    
3) دارای جریانهای عمیق می‌باشد
4) جاده‌های مناسبی که نیروهای آفندی به بهترین گذرگاه‌ها برساند
6ـ کدام یک از زمین‌ها برای تردد وسایل نقلیه نظامی مناسب هستند؟
1) اراضی باتلاقی        2) اراضی باسیلت اشباع شده
3) اراضی پوشیده از خرده سنگ    4) اراضی شنی
7ـ کدام گزینه از ویژگی‌های عملیات نظامی در جنگل نیست؟
1) استفاده از هر وسیله‌ای غیر از مسیرهای هموار بی‌فایده است     
2) شعاع کشندگی توپ‌ها کمتر است
3) منورها پرتو کمتری دارند
4) بوته زارها و گیاهان بلند تأثیر بیشتری در محدودیت حسگرها دارند

پاسخ مجموعه تست

گزینه 2 صحیح است.1.
   گزینه 4 صحیح است. 2   .
3.    گزینه 2 صحیح است.
4.    گزینه 2 صحیح است.
5.    گزینه 2 صحیح است.
6.    گزینه 4 صحیح است.
7.    گزینه 4 صحیح است.

نوع فایل: word

  سایز: 96.9kb

 تعداد صفحه:47

قیمت فایل فقط 2,500 تومان

خرید

برچسب ها : جزوه جغرافیای نظامی (مختص جغرافیای نظامی) رشته جغرافیا , مقاله , پژوهش , تحقیق , پروژه , دانلود مقاله , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , دانلود پروژه , مقاله جغرافیای نظامی (مختص جغرافیای نظامی) رشته جغرافیا , پژوهش جغرافیای نظامی (مختص جغرافیای نظامی) رشته جغرافیا , تحقیق جغرافیای نظامی (مختص جغرافیای نظامی) رشته جغرافیا , پروژه جغرافیای نظامی (مختص جغرافیای نظامی) رشته جغرافیا , جغرافیای نظامی (مختص جغرافیای نظامی)

مدیر بازدید : 495 پنجشنبه 14 مرداد 1395 نظرات (0)

جزوه برنامه ریزی ناحیه ای و روستایی رشته جغرافیا

جزوه برنامه ریزی ناحیه ای و روستایی رشته جغرافیا دسته: جغرافیا
بازدید: 8 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 2711 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 260

جزوات خلاصه منابع آمادگی آزمون کارشناسی ارشد رشته جغرافیا به طور کامل به همراه مجموعه تست ها با پاسخ های تشریحی با فرمت ورد که در 260 صفحه تهیه شده است

قیمت فایل فقط 5,000 تومان

خرید

جزوه برنامه ریزی ناحیه ای و روستایی رشته جغرافیا


توضیحات محصول :جزوات خلاصه منابع آمادگی آزمون کارشناسی ارشد رشته جغرافیا به طور کامل به همراه مجموعه تست  ها با پاسخ های تشریحی با فرمت ورد

فصل اول:برنامه ریزی منطقه ای

مقدمه :
تعاریف واژه‌های ناحیه، منطقه، محل یا برنامه، طرح، پروژه و فعالیت در ادبیات برنامه‌ریزی گذشته ایران، بنا به ملاحظات اداری و فنی تعریف شده اند، بطوریكه در اغلب این برنامه ها، محل را روستا،  ناحیه را شهرستان و منطقه را استان تعریف كرده اند. كه دلایل آن می‌تواند ناشی از چند رشته‌ای بودن این تخصص باشد، زیرا كه علوم مختلف مانند اقتصاد، جامعه شناسی، مدیریت، معماری، جغرافیا و بالاخره متخصصان و عاملان برنامه‌ریزی، هریك به نوبه خود در آن تاثیر گذار هستند.
ولی، توسعه و بسط مفهوم ناحیه، بیش از هر علمی، مدیون جغرافیاست و آنان بودند كه اولین بار این واژه را با تعریفی تقریباً مشترك بكار بردند. ناحیه، اولین بار از جانب جغرافیدان انگلیسی (هربرتسن) مفهوم علمی به خود گرفت و از نظر وی عامل افتراق نواحی مختلف، شرایط طبیعی آنهاست و به ساختمان زمین، ناهمواریها و اقلیم بیش از هر عاملی اعتبار می‌داد.
دو اصطلاح (منطقه و ناحیه) معمولاً به بخشهای به ترتیب بزرگتر و كوچكتر قلمرو زیر ملی اطلاق میشوند. یك ناحیه را می‌توان از نظر جغرافیایی، نه كوچكتر از یك روستا – شهر و حوزه نفوذ آن و نه بزرگتر از یك استان یا گروهی از استانهای كوچكتر در نظر آورد.
هرچند (ناحیه) و مطالعات ناحیه‌ای از زمان استرابون و بطلمیوس تا زمان ما (حداقل به مدت 20 قرن) مورد بحث جغرافیدانان بوده و هست، ولی به نظر اغلب جغرافیدانان، كمتر موضوعی از جغرافیا وجود دارد كه چون (ناحیه) نامفهوم مانده باشد.

سابقه، تعاریف ، مفاهیم و انواع برنامه‌ریزی: سابقه برنامه‌ریزی منطقه ای
افزایش جمعیت و نیاز بشری از یک سو و محدودیتها از طرف دیگر، لزوم تفکر برنامه‌ریزی را مطرح نمود. برابر بررسی های انجام شده، اولین قدمهای برنامه‌ریزی منطقه ای، حدود چهار هزار سال پیش در مصر قدیم و در اطراف دره رود نیل، در قالب بوجود آوردن سیستم آبیاری و استفاده از طغیانهای رود نیل برداشته شد. همزمان، مصریها و یونانی‌ها هم با ایجاد کانالها و سدهای متعدد خاکی و سنگی اراضی زیادی را به کشاورزی اختصاص می‌دادند و در شهرهای شرقی که وابسته به منطقه و روستاهای اطراف بودند، کم کم رشد کردند. در ایران قدیم در اطراف فارس، خوزستان و اروند رود، نیز سیستم هایی جهت استفاده از آب بوجود آمدند، بطوری که قدمت این زمان را به دو هزار سال پیش ذکر مینمایند.
در این ارتباط، حفر قنات، نوعی برنامه‌ریزی است که بصورت دسته جمعی توسط مردم روستاها یا شهرها صورت می‌گرفت. در زمان اسکندر، یونان توجه شایانی به عملکرد و شهرها در چارچوب توسعه منطقه‌ای و قدرت نظامی شهرها می‌نمود. مهمترین مراحل تکامل در برنامه‌ریزی منطقه ای، در زمان رومیان صورت گرفت. بعد از زمان رومیها، در قرن 14 و 15 میلادی، انتقال روشها و سیستم های آبیاری، کانال سازی، کشاورزی و مبادلات بازرگانی از ایران به هند، بین النهرین و مصر به اروپا با نفوذ تمدن شرق به غرب این تحولات در امر برنامه‌ریزی منطقه‌ای بوجود آمد

مجموعه تست فصل اول و دوم

1- قانون شهرهای جدید مربوط به چه سالی است؟
1ـ 1944    2ـ 1945    3ـ 1946    4ـ 1947
2- قانون 1947 مربوط به چه بود؟
1ـ توسعه شهرهای موجود     2ـ ایجاد شهرهای جدید
3ـ کنترل توسعه        4ـ ایجاد پارکهای ملی
3- کدام طرح‌ها دارای جنبه‌ی استراتژیک می‌باشند؟
1ـ طرح‌های ملی     2ـ طرح بین المللی    3ـ طرح‌های منطقه‌ای     4ـ طرح‌های ناحیه‌ای
 4- این تعریف کدام مورد است؟ «مجموعه عملیاتی که در یک زمان مشخص و با هدف مشخص و با حرف منابع معین به منظور تولید(اقتصادی، اجتماعی یا زیربنایی) صورت می‌گیرد»
1ـ برنامه     2ـ برنامه‌ریزی     3ـ پروژه    4ـ استراتژی
5- در برنامه‌ریزی هدف مکتوب به چه معناست؟
1ـ هدف بزرگی را دنبال می‌کند    2ـ دارای گسترش چندجانبه است      
3ـ ناآگاهانه است        4ـ آگاهانه است
6- در برنامه‌ریزی ایران کدام مرحله وجود ندارد؟
1ـ plan    2ـ program     3ـ پروژه    4ـ فعالیت
7- چگونه اجرای برنامه‌ها واقعی تر خواهد بود.
1ـ هرچه مدت اجرای برنامه بلندتر باشد.    2ـ هرچه مدت اجرای برنامه کوتاهتر باشد.
3ـ هرچه مشارکت مردم کمتر باشد.    4ـ هرچه نقش نظارت دولتی بیشتر باشد.
8- درکدام برنامه چگونگی اجرای سیاست‌های دولت مشخص می‌شود؟
1ـ برنامه‌ی کوتاه مدت    2ـ برنامه‌ی میان مدت     
3ـ برنامه‌ی بلندمدت        4ـ برنامه‌ی جامع     

پاسخ مجموعه تست فصل اول و دوم

1.    گزینه 3 صحیح است.
2.    گزینه 3 صحیح است.
3.    گزینه 1 صحیح است.
4.    گزینه 3 صحیح است.
5.    گزینه 3 صحیح است.
6.    گزینه 4 صحیح است.
7.    گزینه 2 صحیح است.
8.    گزینه 1 صحیح است.

نوع فایل: word

  سایز: 2.64mb

 تعداد صفحه:260

قیمت فایل فقط 5,000 تومان

خرید

برچسب ها : جزوه برنامه ریزی ناحیه ای و روستایی رشته جغرافیا , مقاله , پژوهش , تحقیق , پروژه , دانلود مقاله , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , دانلود پروژه , مقاله جزوه برنامه ریزی ناحیه ای و روستایی رشته جغرافیا , پژوهش جزوه برنامه ریزی ناحیه ای و روستایی رشته جغرافیا , تحقیق جزوه برنامه ریزی ناحیه ای و روستایی رشته جغرافیا , پروژه جزوه برنامه ریزی ناحیه ای و روستایی رشته جغرافیا

مدیر بازدید : 179 پنجشنبه 14 مرداد 1395 نظرات (0)

كاربری فضای تفریحی و باز

كاربری فضای تفریحی و باز دسته: جغرافیا
بازدید: 17 بار
فرمت فایل: docx
حجم فایل: 197 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 26

برای بحث پیرامون فضای تفریحی و باز ابتدا نیاز به شناخت مفهوم فراغت در فضای شهری داریم

قیمت فایل فقط 4,900 تومان

خرید

كاربری فضای تفریحی و باز

 

مجموعه‌‌ای از اشتغالهایی است كه فرد كاملاً برای استراحت و رضایت خاطر خود و یا برای تفریح یا به منظور توسعه آگاهی‌‌ها و یا فراگیری غیر انتفاعی و مشاركت اجتماعی داوطلبانه بعد از رهایی از الزام‌‌های شغلی، خانوادگی و اجتماعی به آن می‌‌پردازد.  ( جهاد دانشگاهی ، 1379 )

با توجه به مفهوم جامع فراغت انواع فعالیت های فراغتی به 6 دسته زیر تقسیم میگردد كه شامل طبقه بندی عمومی فعالیت فراغتی و تفریحی است . ) گذرا ن فراغت در خانه  2 ) فعالیت های اجتماعی  3 ) فعالیت های فرهنگی ، آموزشی   4 ) فعالیت های ورزشی  5  ) فعالیت تفریح وگردش  6 ) توریسم و مسافرت ( مهدیزاده ، 1380 )

بخشی از این فعالیت ها در درون شهر و بخشی در بیرون از شهر و قسمتی در درون منزل صورت می گیرد .

فضا های گذران اوقات فراغت شهروندان در شهر نیازمند مدیریت خاص می باشد . كه البته این فضا های شهری شامل فضاهای فرهنگی و فضای سبز نیز می باشند كه همان طور كه دیده می شود بوستان و پارك ها نیز به عنوان فضای تفریحی محسوب می شوند كه در مبحث فضای سبز به آن پرداخته می شود .

فضاهایی كه به طور خاص به فضاهای تفریحی اختصاص دارند و با كاربری های فضای فرهنگی و فضای سبز و فضای ورزشی  مشترك نمی گردندزمین های بازی و تفرجگاه های پیرامون شهری ( فضای باز ) است .

فهرست مطالب

مقدمه

فراغت

نقش و وظیفه شهرداری در برنامه ریزی و مدیریت فضای فرهنگی و تفریحی

وظیفه شهرداری در احداث و مدیریت زمینهای بازی

نقش و وظیفه شهرداری در ساماندهی تفرجگاه های پیرامون

1 - فضاهای بازی

1ـ1ـ مشخصات انواع فضاهای بازی

2-1 - طبقه بندی زمینهای بازی

3ـ 1 ـ معیارهای مكان یابی و توزیع فضاهای بازی

4ـ1ـ معیارهای برنامه ریزی فضاهای بازی

5ـ1ـ اصول طراحی و مدیریت فضاهای بازی

  تفرجگاههای طبیعی پیرامون شهرها

1ـ1ـ خصوصیات فضاهای طبیعی«تفرجگاهی»پیرامون شهرها

2ـ 1 ـ طبقه بندی تفرجگاههای طبیعی

3ـ1 ـ اصول كاربری و استفاده از تفرجگاههای طبیعی پیرامون شهری

الگوی چشم انداز فضاهای طبیعی

فضاهای موازنه اكولوژیكی

منابع و ماخذ

قیمت فایل فقط 4,900 تومان

خرید

برچسب ها : كاربری فضای تفریحی و باز , كاربری فضای تفریحی و باز , فراغت , شهرداری , برنامه ریزی , مدیریت فضای فرهنگی , فضای تفریحی , مقاله , پژوهش , تحقیق , پروژه , دانلود مقاله , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , دانلود پروژه

مدیر بازدید : 229 پنجشنبه 14 مرداد 1395 نظرات (0)

بررسی وضعیت اقلیمی شهرستان قوچان ایستگاه سینوپتیك

بررسی وضعیت اقلیمی شهرستان قوچان ایستگاه سینوپتیك دسته: جغرافیا
بازدید: 15 بار
فرمت فایل: docx
حجم فایل: 69 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 61

قوچان یكی از شهرهای مرتفع شمال شرقی استان خراسان است و این شهر در مسیر شاهراه آسیایی مشهد به تهران قرار دارد فاصله این شهر تا مشهد در مسیر این جاده 132 كیلومتر و تا مرز ایران و تركمنستان 58 كیلومتر است

قیمت فایل فقط 6,900 تومان

خرید

بررسی وضعیت اقلیمی شهرستان قوچان ایستگاه سینوپتیك

 

قوچان یكی از شهرهای مرتفع شمال شرقی استان خراسان است و این شهر در مسیر شاهراه آسیایی مشهد به تهران قرار دارد . فاصله این شهر تا مشهد در مسیر این جاده 132 كیلومتر و تا مرز ایران و تركمنستان 58 كیلومتر است / بدین ترتیب این شهر از نظر جغرافیایی در مسیر راههای درگز و باجیگران ، نیشابور سبزوار ، شیروان و مشهد قرارگرفته است ، مسیری كه در واقع همان معبر و گذرگاه اصلی كاروانیان قدیم و شاهراه ارتباطی جدید است . شهر قوچان در دشت قوچان و در عرض جغرافیایی 36.35 الی 37.45 و طول جغرافیایی 47.50 الی 59 قرار گرفته است . و اختلاف ظهر آن با تهران 25 دقیقه و قبله آن 51 درجه و 1 دقیقه و 7 ثانیه می‌باشد . ارتفاع قوچان از سطح دریاهای آزاد 1217 متر می‌باشد .

فهرست مطالب :

فصل اول : كلیات ........................ 1

موقعیت جغرافیایی ....................... 2

بررسی نقش و جایگاه شهر در استان و حوضة نفوذ 2

فصل دوم : زمین‌شناسی منطقه .............. 7

ناهمواریها و توپوگرافی شهرستان ......... 8

زمین‌شناسی .............................. 10

وضعیت خاك .............................. 14

پوشش گیاهی ............................. 16

تكتونیك ................................ 23

تاریخچة زلزله .......................... 24

دوره بازگشت زلزله ...................... 25

خطر زمین لرزه در منطقه خراسان .......... 28

نقشه پهنه‌بندی خطر نسبی زلزله در منطقه خراسان    29

فصل سوم : ژئومورفولوژی ................. 30

ژئومورفولوژی ........................... 31

شرایط سنگ‌شناسی ......................... 33

خاك شناسی .............................. 35

فصل چهارم : روند توسعه شهر ............. 38

تعیین معیارها و ضوابط .................. 39

الگوهای توسعه .......................... 44

شبكه فاضلاب ............................. 52

قیمت فایل فقط 6,900 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی وضعیت اقلیمی شهرستان قوچان ایستگاه سینوپتیك , وضعیت اقلیمی , شهرستان قوچان , ایستگاه سینوپتیك , مقاله , پژوهش , تحقیق , پروژه , دانلود مقاله , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , دانلود پروژه

مدیر بازدید : 481 پنجشنبه 14 مرداد 1395 نظرات (0)

 

آشنایی و بررسی آخرین وضعیت كشورهای مسلمان منطقه آسیای جنوب شرقی

 

آشنایی و بررسی آخرین وضعیت كشورهای مسلمان منطقه آسیای جنوب شرقی دسته: جغرافیا
بازدید: 19 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 137 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 199

مالزی شرقی در همان عرض جغرافیایی مالزی قاره‌ای واقع شده است و بنابراین آب و هوای مشابه دارد درجه حرارت بالا، رطوبت ، بارانهای شدید و الگوی آب و هوایی موسمی شمال شرقی و جنوب غربی از ویژگی‌های آن است در نواحی ساحلی حداقل درجه حرارت بین 72 تا 76 درجه فارنهایت (22 تا 24 درجه سانتیگراد) و حداكثر درجه حرارت بین 88 تا 92 درجه فارنهایت (31 تا 33 درجه سانت

قیمت فایل فقط 8,000 تومان

خرید

آشنایی و بررسی آخرین وضعیت كشورهای مسلمان منطقه آسیای جنوب شرقی

 

مالزی شرقی در همان عرض جغرافیایی مالزی قاره‌ای واقع شده است و بنابراین آب و هوای مشابه دارد درجه حرارت بالا، رطوبت ، بارانهای شدید و الگوی آب و هوایی موسمی شمال شرقی و جنوب غربی از ویژگی‌های آن است در نواحی ساحلی حداقل درجه حرارت بین 72 تا 76 درجه فارنهایت (22 تا 24 درجه سانتیگراد) و حداكثر درجه حرارت بین 88 تا 92 درجه فارنهایت (31 تا 33 درجه سانت

 

فهرست مطالب:

مالزی

فصل اول

جغرافیایی طبیعی و اقلیمی و سرزمینی

1-   موقعیت جغرافیایی

2-   مساحت

3-   همسایگان

الف- طول مرزها با همسایگان

4-   عوارض طبیعی و كوهها

5-   آبهای داخلی و رودخانه‌ها

6-   آب و هوا

الف- مالزی غربی

ب- مالزی شرقی

7- شهرهای بزرگ

8- بنادر مهم

فصل دوم

جغرافیای انسانی

1-   سابقه تاریخی تشكیل جمعیت

2-   جمعیت

3-   تراكم جمعیتی

4-   رشد جمعیت و پراكندگی آن

الف- مالزی شرقی

ب- مالزی غربی

5- اقوام و نژادها و روابط آنها

الف- مالزی غربی

ب- مالزی شرقی

6- زبان

الف- زبان رسمی

ب- زبانهای غیر رسمی

ج- اقوام و زبانها

فصل سوم

جغرافیای سیاسی

1-   موقعیت ژئوپلتیك و ژئواستراتژیك

2-   اهمیت استراتژیك كشور در منطقه

3-   نقش تعیین كننده هر یك از عوامل جغرافیایی و منابع طبیعی

فصل چهارم

اوضاع اجتماعی ، فرهنگی و آموزشی

1-   اوضاع اجتماعی

الف- خصوصیات ویژه اجتماعی

ب- روابط عاطفی و روانی مردم با یكدیگر

ج- نقش زنان در جامعه

د- وضعیت بهداشت عمومی

2- اوضاع فرهنگی

الف- تاثیر فرهنگها

ب- مهمترین رسانه‌ها ونشریات

ج- خبرگزاریهای داخلی و خارجی

رسانه‌های گروهی

الف- رادیو

ب- تلویزیون

ج- میزان كنترل دولت بر رسانه‌های گروهی

3- نظام آموزشی

الف- دانشگاه‌ها

ب- كتابخانه‌ها

فصل پنجم

ادیان و مذاهب

1-   درصد پیروان ادیان، مذاهب و فرقه‌های دینی

2-   تاریخچه رشد هر یك از ادیان و مذاهب

الف- اسلام

ب- آیین بودا

ج- آیین هندو

د- مسیحیت

هـ - سایر ادیان و مذاهب

3-   تشیع

الف- پیشینه و وضعیت شیعیان مالزی

ب- فعالیت‌های ضد شیعی درمالزی

4- نفوذ ادیان در اوضاع سیاسی جامعه

5- سیاست مذهبی حكومت

6- روابط پیروانی ادیان و مذاهب مختلف با یكدیگر

7- آداب و سنن مذهبی و میزان پابندی مردم به مذهب

8- نقش مذهب در تحولات اجتماعی و فرهنگی

فصل ششم

اوضاع اقتصادی و سیاسی

اوضاع اقتصادی

1-   ویژگی‌های سیستم اقتصادی

2-   بخش‌های مختلف اقتصادی

الف- كشاورزی

ب- بخش های دیگر كشاورزی

ج- جنگل

د- دامپروری

هـ- معدن

3-   اوضاع مالی و شاخصهای اقتصادی

الف- واحد پول

ب- تولید ناخالص داخلی

ج- بودجه ملی

د- بدهی‌های خارجی

4- حمل و نقل و ارتباطات

الف- راه آهن

ب- راههای زمینی

ج- هوانوردی كشوری و فرودگاهها

5- مهم ترین شاخص‌های اقتصادی

اوضاع و ساختار سیاسی

1-   تشكیلات حكومتی

الف- حكومت

ب- اختیارات پادشاه

ج- اختیارات نخست وزیر

د- تقسیمات كشوری و اداری

2- روابط ایران و مالزی

الف- روابط دو كشور قبل از انقلاب

ب- روابط دو كشور بعد از انقلاب

اندونزی

فصل اول

جغرافیای طبیعی، اقلیمی، و سرزمینی

1-   موقعیت جغرافیایی

2-   همسایگان

3-   عوارض طبیعی

الف- كوهها و آتشفشانها

4-   آبهای داخلی

الف- رودها

ب- جزایر

ج- آبهای داخلی و دریاچه‌ها

5- شرایط اقلیمی

6- بنادر مهم

7- شهرهای مهم

فصل دوم

جغرافیای انسانی

1-   سابقه تاریخی تشكیل جمعیت

2-   جمعیت و پراكندگی آن

3-   تركیب جمعیت

4-   انتقال جمعیت

5-   مهاجرت

6-   اقوان و نژادها و روابط آنها

7-   زبان و خط

فصل سوم

جغرافیایی سیاسی

1-   اهمیت استراتژیك كشور در منطقه

2-   نقش تعیین كننده عوامل جغرافیایی و منابع طبیعی

فصل چهارم

اوضاع اجتماعی ، فرهنگی و آموزشی

1-   اوضاع اجتماعی

الف- آزادی‌ها

ب- فقر

ج- بهداشت عمومی

د- نماد خانواده

2- اوضاع فرهنگی

الف- مطبوعات

ب- خبرگزاریهای داخلی و خارجی

رسانه‌های گروهی

الف- رادیو

ب- تلویزیون

ج- میزان كنترل دولت و نقش وسایل ارتباط جمعی در جامعه

3- نظام آموزشی

الف- سطح علمی و فرهنگی جامعه

ب- میزان باسوادها

فصل پنجم

اوضاع اقتصادی و سیاسی

اوضاع اقتصادی

1-   بخشهای مختلف اقتصادی

صنعت

الف- نفت

ب- گاز طبیعی

ج- زغال سنگ

د – بوكیست

2- اوضاع مالی و شاخصه‌های اقتصادی

الف- درآمد سرانه

ب- نرخ سرانه

ج- بودجه

د- بدهی‌های خارجی

3- حمل و نقل وارتباطات

الف- بنادر

ب- راه آهن

ج- جاده‌ها

د- فرودگاهها

هـ تعداد وسایل نقلیه زمینی- دریایی و هوایی

4-اهداف اقتصادی دولت تا سال 2000

الف- جمعیت

ب- رشد درآمد

ج- خود كفایی

د- انرژی

هـ - سرمایه گذاری

اوضاع و ساختار سیاسی:

1-   قانون اساسی، تحولات و ویژگی‌های آن

2-   تشكیلات حكومتی

الف- قوه مجریه

ب- قوه مقننه

ج- قوه قضائیه

3- تقسیمات كشوری و اداری

4- ساختار سیاسی

الف- مجمع مشورتی مردم

ب- رئیس جمهور

ج- مجلس نمایندگان مردم

د- شورای عالی مشاوره

هـ- هئیت عالی بازرسی

5-   چگونگی موضع گیری در سازمانهای بین المللی برله یا علیه جمهوری اسلامی ایران.

برونئی

فصل اول

جغرافیایی طبیعی، اقلیمی و سرزمینی

1-   موقعیت جغرافیایی

الف- منطقه غربی

ب- منطقه شرقی

2- شرایط اقلیمی

3- پوشش گیاهی

فصل دوم

جغرافیای انسانی

1-   جمعیت

2-   تراكم جمعیت

3-   اقوام و نژادها و روابط آنها

4-   شهرهای مهم

فصل سوم

ادیان و مذاهب

1-   تاریخچه اسلام در برونئی

2-   وضعیت ادیان

فصل چهارم

اوضاع آموزشی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی

1-   وضعیت آموزشی

2-   وضعیت اجتماعی

الف- وضعیت بهداشت و رفاه عمومی

3-   وضعیت اقتصادی

الف- منابع زیرزمینی

ب- دیگر منابع اقتصادی

4- اوضاع سیاسی

نگاهی به تاریخ معاصر

الف- شورای خصوصی سلطنتی

ب- شورای خصوصی اجرائی وزیران

ج- شورای قانونگذاری

د- شورای مذهبی

هـ - شورای جانشینی

و- احزاب سیاسی

 

فیلیپین

فصل اول

جغرافیایی طبیعی، اقلیمی و سرزمینی

1-   موقعیت جغرافیایی

2-   مساحت

3-   عوارض طبیعی

الف- كوهها و سلسله جبال

4-   آبهای داخلی

5-   آب و هوا

6-   شهرهای مهم

فصل دوم

جغرافیای انسانی

1-   سابقه تاریخی تشكیل جمعیت

2-   جمعیت

3-   توزیع جمعیت

4-   تركیب جمعیت

5-   خط و زبان

فصل سوم

جغرافیایی سیاسی

1-   موقعیت ژئوپلتیك

2-   پایگاه‌های نظامی

فصل چهارم

اوضاع اجتماعی و آموزشی

1-   اوضاع اجتماعی

الف- اعتقادات و طبقه بندیهای اجتماعی

ب- تامین اجتماعی

2- اوضاع آموزشی

الف- آموزش و پرورش

ب- نرخ سواد

فصل پنجم

ادیان و مذاهب

1-   درصد ادیان و مذاهب مختلف

2-   پراكندگی مسلمانان

فصل ششم

اوضاع اقتصادی و سیاسی

اوضاع اقتصادی

1-   كشاورزی

2-   معادن

3-   انرژی

4-   صنایع

5-   توریسم

6-   شاخصهای اقتصادی فیلیپین طی سالهای 2004 و 2003 و 2001

الف- كالاهای عمده صادراتی در سال 2003

ب- كالاهای عمده وارداتی در سال 2003

ج- مهمترین بازارهای صادراتی در سال 2003

د- مهمترین بازارهای وارداتی در سال 2003

هـ- مهمترین شركای تجارتی در سال 2003

اوضاع و ساختار سیاسی

1-   تشكیلات حكومتی

الف- نوع حكومت

ب- دولت

2- سیاست خارجی

الف- روابط با كشورهای جنوب شرقی آسیا (آ سه آن)

ب- روابط با ایالات متحده آمریكا

ج- روابط با كشورهای اروپایی.

 

سنگاپور

فصل اول

جغرافیایی طبیعی، اقلیمی و سرزمین

1-   موقعیت جغرافیایی

2-   مساحت

3-   عوارض طبیعی

4-   آب و هوا

5-   بنادر

فصل دوم

جغرافیای انسانی

1-   میزان جمعیت و تركیب آن

2-   میزان رشد جمعیت

3-   تركیب پراكندگی جمعیت

4-   زبان

5-   مهاجرت

فصل سوم

جغرافیای سیاسی

1-   اهمیت استراتژیك كشور در منطقه

فصل چهارم

اوضاع اجتماعی، فرهنگی و آموزشی

1-   اوضاع اجتماعی

الف- نژادهای اصلی

ب- ازدواج

2- اوضاع فرهنگی

الف- مهمترین مراسمات فرهنگی ملی

چینگ

عید فطر مسلمانان

مراسم حج

اعیاد تامیلی‌ها

ب- مراكز فرهنگی

موزه‌ها

3-نظام آموزشی

الف- آموزش و پرورش

ب- تحصیلات دانشگاهی

فصل پنجم

ادیان و مذاهب

1-   درصد پیروان ادیان، مذاهب و فرقه‌های دینی

2-   تاریخچه رشد هر یك ازادیان و مذاهب

الف- اسلام

مالایی‌های مسلمان

هندی‌های مسلمان

عرب‌های مسلمان

چینی‌های مسلمان

ایرانی‌های مسلمان

ب- بودیسم

ج- هندوئیسم (بودایی‌ها)

د- مسیحیت

فصل ششم

اوضاع اقتصادی و سیاسی

اوضاع اقتصادی

1-   بخشهای مختلف اقتصادی

الف- كشاورزی

ب- صنعت

ج- توریسم

2- اوضاع مالی و شاخصه‌های اقتصادی

الف- واحد پول

ب- نظام اقتصادی

3- بازرگانی خارجی

اوضاع و ساختار سیاسی

1-   تشكیلات حكومتی

الف- تاریخچه

ب- حكومت

2- سیاست خارجی

3- روابط با جمهوری سالامی ایران

روابط سیاسی

الف- روابط تاریخی بین دو كشور

ب- روابط سیاسی پیش از انقلاب

ج- روابط سیاسی بعد از انقلاب

روابط اقتصادی

پیوست‌ها

قیمت فایل فقط 8,000 تومان

خرید

برچسب ها : آشنایی و بررسی آخرین وضعیت كشورهای مسلمان منطقه آسیای جنوب شرقی , آشنایی و بررسی آخرین وضعیت كشورهای مسلمان منطقه آسیای جنوب شرقی , وضعیت كشورهای مسلمان منطقه آسیای جنوب شرقی , پژوهش وضعیت كشورهای مسلمان منطقه آسیای جنوب شرقی , تحقیق وضعیت كشورهای مسلمان منطقه آسیای جنوب شرقی , وضعیت كشورهای مسلمان منطقه آسیای جنوب شرقی , كشورهای مسلمان منطقه آسیای جنوب شرقی

مدیر بازدید : 481 پنجشنبه 14 مرداد 1395 نظرات (0)

پاورپوینت ابرها

پاورپوینت ابرها دسته: جغرافیا
بازدید: 5 بار
فرمت فایل: pptx
حجم فایل: 1997 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 32

پاورپوینت بسیار عالی و کامل از ابرها در 32 اسلاید قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 2,000 تومان

خرید

پاورپوینت ابرها

 

پاورپوینت بسیار عالی و کامل از ابرها در 32 اسلاید قابل ویرایش

 

چندین پدیده وجود دارد كه باابرها ارتباط مستقیم دارد و از نظر امور هوانوردی نیز بسیار بااهمیت است

ذیلا شرح مختصری از این پدیده ها  كه از چه ابرهایی تولید میشوند ارائه میگردد

واتر اسپات   WATER SPORT

كانتریل  CONTRAIL

طوفان حاصل از كولاك  برف BLOWING SNOW

طوفان گرد و خاك   D UST STORM

طرح هاد ایده گرفته شده از ابر

ایده ها و پتانسیل هاثی موجود در ابر که میتوان از آن ها به عنوان ظرح استفاده کرد

ابر و تعریف آن:

 

ابر از ملیونها قطرات ریز آب یا قطعات ریز یخ كه در آتمسفر و بالای سطح زمین بطور معلق قرار دارند تشكیل شده است.

در داخل این ذرات ریز میكروسكوپی آب یا یخ ممكن است ذرات ریز –خاكستر –نمك یا دود باشد كه به نام هسته های مركزی ای ذرات خوانده میشود .قطر هسته های مركزی بین 002 /0  تا 12 % میلیمتر است این ذرات بوسیله جریانات هوا به آرامی از یك نقطه به نقطه دیگر و باسرعت حدود 15 /0 كیلومتر در ساعت منتقل میشوند .

مطابق باتعریف سازمان هوا شناسی جهانی WMO  تعریف ابر چنین است :

توده انبوهی از اجزا بسیار كوچك و قابل رویت از آب یا یخ و یا آب  و یخ معلق در هوا را ابر میگویند.

ابر در واقع نشانگاه آسمان برای مشاهده عینی ا زنحوه تغییرات جو و آب موجود در آن است .

شناخت ابر و تغیرات آن كمكی است فراوان در شناخت جو و تغییرات مربوط به آن و اغلب مباحث انجام شده در مورد آب و هوا یعنی WEATHER  مترادف است بابحث د رمورد تشكیل ابر كه همواره باتغییرات جو همراه  است . قبل از توضیح بیشتر بایستی خاطر نشان كرد كه اختلاف ابر بامه در ارتفاع كف آن است بدینقرار كه كف مه میباستی كمتر از 50پا یا 16 متر از زمین باشد . اگر ابری كوهستان را پوشانده باشد برای ناظری كه در پایین كوهستان قرار دارد آنجا را پوشیده از ابر میبیند ولی برای ناظری كه داخل منطقه باشد خود را داخل مه می بیند د راین صورت میتوان گفت كه مه ابری است كه در نزدیك زمین یا چسبیده به زمین تشكیل میشود.

 

فهرست:

ابر و تعریف آن

نحوه تشکیل ابرها

هر بسته هوا ممكن است در اثر یكی از دو مانع طبیعی بسمت بالا صعود نماید

الف :صعود اورو گرافیك    OROGRAPHIC LIFTING

ب :صعود مكانیكی هوا در اثر عبور جبهه سرد

جریانات عمودی هوا در نتیجه   

1-حركت عمودی هوا در نتیجه عمل حرارتی    THERMAL COVECTION(جابجایی حرارتی )

2-عمودی هوا در اثر مكانیكی یا جابجایی مكانیكی      MECHANICAL –CONDENVECTION

3-حركت عمودی هوا د راثر همگرایی محیط  CONVERGENCE

 نحوه تشكیل ابر

برای سرد شدن هوا و تشكیل ابر چندین فرایند وجود دارد

سرد شدن در اثر عمل جابجایی عمودی CONVECTIVE  COLLING

برودت مكانیكی  MECHANICAL – COOLING

برودت مكانیكی اورو گرافیك

برودت جبهه ای

برودت برودت جبهه ای

برودت تششعی

— 

هسته های متراكم   Nucleus

دسته بندی  ابرها

دسنه بندی ابرها بردو نوع است

دسته بندی لوک هوارد

بر اساس پیشوند و پسوند(قرارگیری ارتفاعی)

شرح و توصیف انواع ابر ها:

 ابرهای بالا HIGH CLUDS

ابرهای سیروس (CIRRUS )

پیشوندها و پسوندهای مورد استفاده برای توصیف ابرها

انواع دیگر از ابرها

قیمت فایل فقط 2,000 تومان

خرید

برچسب ها : پاورپوینت ابرها , پاورپوینت ابرها , پاورپوینت ابر , ابرها , ابر , پاورپوینت انواع ابرها , پاورپوینت انواع ابر , انواع ابرها , انواع ابر , مقاله ابرها , تحقیق ابرها , پروژه ابرها , پاورپوینت , دانلود پاورپوینت

مدیر بازدید : 196 پنجشنبه 14 مرداد 1395 نظرات (0)

پاورپوینت آشنایی با کشور ترکیه

پاورپوینت آشنایی با کشور ترکیه دسته: جغرافیا
بازدید: 16 بار
فرمت فایل: pptx
حجم فایل: 699 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 12

دریاچه وان برج ساعت در ازمیر

قیمت فایل فقط 5,000 تومان

خرید

پاورپوینت آشنایی با کشور ترکیه

 

درزمان وجود ارمنستان کبیر دراین ناحیه طایفه اوراتور ازطوایف تورانی محسوب می شدند و این کوه را ارارات گفته اند که از تغییر شکل یافته اوراتی یا اوراتو می باش

قیمت فایل فقط 5,000 تومان

خرید

برچسب ها : پاورپوینت آشنایی با کشور ترکیه , پاورپوینت اشنایی با کشور ترکیه , دانلود پاورپوینت ترکیه , پاورپوینت , دانلود پاورپوینت , اشنایی با ترکیه , پرچم ترکیه

مدیر بازدید : 288 پنجشنبه 14 مرداد 1395 نظرات (0)

موقعیت جغرافیایی و انسانی شهرستان کرج

موقعیت جغرافیایی و انسانی شهرستان کرج دسته: جغرافیا
بازدید: 33 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 34 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 34

شهرستان کرج به مرکزیت شهر کرج بزرگ ، با وسعت حدود 4572 کیلومتر مربع ، دومین شهرستان استان تهران محسوب می گردد

قیمت فایل فقط 7,000 تومان

خرید

موقعیت جغرافیایی و انسانی شهرستان کرج


شهرستان کرج به مرکزیت شهر کرج بزرگ ، با وسعت حدود 457/2 کیلومتر مربع ، دومین شهرستان استان تهران محسوب می گردد. بر اساس قانون تقسیمات کشوری ایران ، شهرستان کرج از سال 1316 هجری شمسی تا 1333 هجری شمسی به عنوان یکی از بخش های تابعه شهرستان تهران محسوب گردیده و دربهمن ماه سال 1333 هجری شمسی به شهرستان تبدیل گدیده است. این شهرستان از نظر موقعیت جغرافیایی از شمال به استان مازندران ، از خاور به شهرستان های شمیرانات و تهران ، از جنوب به شهرستانهای زرندیه (مامونیه) و شهریار ، از جنوب غربی به شهرستان بوئین زهرا و از غرب به شهرستان ساوجبلاغ (هشتگرد) وشهرستان نظر آباد محدود است. شهرستان رج در بین طول جغرافیائی قرار دارد و بلندترین قله این شهرستان به نام کوه ونتار به ارتفاع 941/3 متر از سطح دریا از سطح البرز مرکزی و در 7 کیلومتری شمال آسارا واقع گردیده است.
طی سه دوره سرشماری رسمی که درسالهای 1345 (024/232 نفر ) و 1355 (019/439 نفر ) و 1355 (019/439 نفر) و 1365 (053/171/1 نفر ) برگزار گردیده ، و مقایسه آن با سرشماری آبان ماه سال 1375 نشان دهنده رشد بسیار سریع جمعیت شهرستان کرج می باشد ، به طوری که میزان جمعیت آن در طی سال های 1345 تا 1375 به 5 برابر رسیده است . یکی از عوامل این افزایش ، مهاجرت روزافزون بخشی از جمعیت شاغل ر تهران جهت سکونت به این شهرستان می باشد.
جمعیت شهرستان کرج طبق سرشماری آبان ماه سال 1375 بالغ بر 172/161/1 نفر می باشد. از کل جمعیت شهرستان کرج، 228/980 نفر در شهرها و 944/180 نفر در روستاها سکونت دارند ، که از این تعداد 066/598 نفر مرد و106/563 نفر زن بوده اند و همچنین جمعیت 6/472 نفر در کیلومتر مربع بوده است. در حال حاضر این شهرستان از 6 شهر ، 3 بخش ، 7 دهستان و 268 آبادی ( 192 آبادی دارای سکنه و 176 آبادی خالی از سکنه ) تشکیل شده است (1382)
شهرهای تابعه شهرستان کرج عبارتند از : کرج (شهر ، مرکز شهرستان کرج ، استان تهران ، 48 کیلومتر غرب شمالی تهران ،ارتفاع از سطح دریا 1360 متر «حد فاصل فلکه اول و دوم خیابان آزادی» کنار رودخانه کرج ، در مسیر تهران – چالوس و تهران - قزوین) ، ماهدشت (شهر ،بخش مرکزی شهرستان کرج ، استان تهران ، 26 کیلومتری جنوب باختر شهر کرج ، ارتفاع از سطح دریا 185/1 متر ، درمسیر کرج به اشتهاد ، نام پیشین : مرد آباد و شاهدشت) ، اشتهارد (شهر ، مرکز بخش اشتهارد ، شهرستان کرج ، استان تهران، 68 کیلومتری جنوب غربی کرج ، ارتفاع از سطح دریا 170/1 متر ، درمسیر کرج به بوئین زهرا و همدان ، 30 کیلومتر خاور جنوبی بوئین زهرا ) ، مشکین دشت ( شهر ، بخش مرکزی شهرستان کرج ، استان تهران، 7 کیلومتری جنوب کرج ، ارتفاع از سطح دریا 235/1 متر، درمسیر کرج - ملارد ، نام پیشین: مشکین آباد، کمال شهر (شهر ، بخش مرکزی شهرستان کرج ، استان تهران ، 15 کیلومتری شمال باختری کرج ، ارتفاع از سطح دریا 270/1 متر ، در مسیر کرج به قزوین ، نام پیشین : کمال آباد) ، محمد شهر (شهر ، بخش مرکزی شهرستان کرج ، استان تهران ، 5 کیلومتری جنوب غربی کرج ، ارتفاع از سطح دریا235/1 متر ، در مسیر ماهدشت – کرج، نام پیشین : محمد آباد).
نواحی شمالی این شهرستان را کوه های البرز مرکزی و دره رودخانه کرج پوشانیده که به ارتفاع آن رو به شمال افزوده می شود . مهم ترین کوه های این شهرستان که درهمین ناحیه کوهستانی قرار دارند ، عبارتند از : کوه ونتار (آسارا ) (3941 متر ) ، کوه سینکو(3936 متر ) ، کوه هفت خان ( 3847 متر) و کوه کرچان (3722 متر ) .
رودخانه های شهرستان کرج عبارتند از : آب لانیز ، برغان ، سیدک ، آب ورزن ، مورود ، کرج ، وارنگه رود ، ولایت رود و آب شهرستانک .
امروزه سطح جنگل ها و مراتع طبیعی شهرستان کرج بالغ بر 141590 هکتار بر آورد گردیده است ، همچنین طبق آمارهای سال 1380 سطح زیر کشت سالانه و دائمی 11526 هکتار می باشد .
از مهمترین فرآورده های کشاورزی شهرستان کرج می توان به گندم ، جو، لوبیا ، نخود ، پیاز ، سیب زمینی ، گوجه فرنگی و سایر سبزیجات ، گلابی ، گردو، گیلاس ، سیب درختی ، آلبالو ، زرد آلو و توت اشاره نمود .
آب و هوای این شهرستان در نواحی شمالی معتدل مایل به سرد و در دشت جنوبی معتدل است و از نظر بارندگی جرو نواحی خشک محسوب می گردد . تعداد روزهای یخبندان آن در سال 1380 بالغ بر 41 روز و میزان بارندگی آن در همان سال 6/169 میلیمتر بوده است .


فهرست مطالب:
مقدمه
اماکن تاریخی و دیدنی شهرستان کرج 
برج میدانک 
بقعه امامزاده ام کبری و ام صغری
بقعه امامزاده رحمان و زید 
بقعه امامزاده شاهزاده سلیمان 
پل آصف الدوله 
پیست اسکی خور :
پیست اسکی دیزین 
تپه باستانی مردآباد ( مرادتپه ) 
تپه های باستانی و بقعه امامزاده احمد و محمود 
چشمه گلکیله ( گیله گیله – گله گیله )
چشمه وله 
روستای آتشگاه 
روستای ارنگه 
روستای تاریخی هلجرد ( هلی گرد) 
سد امیر کبیر 
غار یخ مراد 
قلعه تنگ گسیل 
قلعه دخترک یا قلعه دختر ( آتشگاه قصران) 
کاخ شهرستانک
کاروانسرای کندوان
کندوان (کوه- تونل)
کرج موقعیت و وسعت
جمعیت
آب و هوا
رودخانه ها
شبکه ارتباطی و حمل و نقل
فرودگاه بین المللی پیام
وجه تسمیه شهر کرج
تاریخچه شهر کرج

قیمت فایل فقط 7,000 تومان

خرید

برچسب ها : موقعیت جغرافیایی و انسانی شهرستان کرج , شهرستان کرج , موقعیت جغرافیایی , موقعیت انسانی , تاریخ کرج , موقعیت جغرافیایی و انسانی شهرستان کرج , تحقیق , مقاله , پروژه , پژوهش , دانلود تحقیق , دانلود مقاله , دانلود پروژه , دانلود پژوهش

مدیر بازدید : 880 پنجشنبه 14 مرداد 1395 نظرات (0)

مقدمه ای بر اوضاع جغرافیایی شهر سلطانیه

مقدمه ای بر اوضاع جغرافیایی شهر سلطانیه دسته: جغرافیا
بازدید: 33 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 10 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 11

شهر سلطانیه در 47 کیلومتری سمت شرق زنجان قرار گرفته است این منطقه از شمال به بخش طارم علیا، از غرب به بخش حومه از شهرستان زنجان، از جنوب به شهرستان خدابنده و از شرق به شهرستان ابهر محدود بوده

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

مقدمه ای بر اوضاع جغرافیایی شهر سلطانیه


مقدمه
شهر سلطانیه در 47 کیلومتری سمت شرق زنجان قرار گرفته است. این منطقه از شمال به بخش طارم علیا، از غرب به بخش حومه از شهرستان زنجان، از جنوب به شهرستان خدابنده و از شرق به شهرستان ابهر محدود بوده و 940 کیلومتر مربع وسعت دارد. این بخش دارای 33 روستا و 25770 نفر جمعیت است. مهمترین وجه مشخصه سلطانیه پس از مسائل مربوط به ارزشهای تاریخی وجود چمن معروف سلطانیه است. این چمن قسمتی از فلات زنجان- ابهر را در برگرفته و از فاصله گرفتن دو رشته ارتفاعات موازی که در جهت شرقی- غربی ممتداند، تشکیل گردیده و دارای 35 کیلومتر مربع وسعت است.

پیشینه تاریخی سلطانیه:
با مطالعات باستان شناسی روشن شده که در داخل چمن سلطانیه شش محوطه باستانی بدین ترتیب وجود دارد. تپه تاریخی یوسف آباد، تپه تاریخی قلعه، محوطه شهر سلطانیه، تپه تاریخی نور، تپه تاریخی چمن. بررسی در عناصر و یافته های اتلال مزبور گویای این واقعیت است که منطقه مزبور از اواخر هزاره دوم قبل از میلاد تا حمله مغول مورد استفاده اقوام مختلف بوده است. بنابراین قول حمدالله مستوفی که سلطانیه را قبل ا زحمله مغول غیر مسکون دانسته با تردید مواجه می گردد. به استناد متون تاریخی این منطقه قبل از استقرار مغول شهر ویاژ یا شهر ویاز نامیده شده است. ولی آنچه که مسلم و روشن است، پس از حمله مغول و استقرار طایفه ای از آنها در این محل آ« را قنقور النگ نام گذاری کرده اند.
این منطقه (قنقور النگ) به علل گوناگون در دوره های مختلف ایلخانی مورد توجه و محل یا یلاق بوده است. سلطانیه ابتداء در دوران ارغون خان (683-690) به پایتختی انتخاب گردید. سیاستمداران ارغون در انتخاب این محل به پایتختی از نظر سیاسی و سوق الجیشی راه صوابی پیموده اند، زیرا قنقور النگ نسبت به م تصرفات غربی امپراعتوری ایلخانی مرکزیت داشت. و از طرف دیگر، با عنایت به اینکه پس از استقرار جانشینان هلاکو، به ویژه اواخر دوران ارغون خان و دوره های غازان خان و اولجایتو که به زور شمشیربندان مغول حکومت نسبتاٌ واحدی در منطقه بسیار وسیع از رود سند تا فلسطین با ترکیبی از اقوام مختلف و متمدن آن روزی تشکیل یافته بود، خود موجب پیشرفت سریع ارتباطات بازرگانی را فراهم نمود، تقویت و اصلاح جاده های بازرگانی، ایجاد تاسیسات مربوط به راهدارخانه ها، ایجاد انتظام در مناطق و مسیرهای تجاری، تدوین یاساهای چنگیزی به دزدان و قطاع الطریق از عوامل و انگیزه های این جریان اقتصادی است و سیاستی که توانسته حمل و نقل کالاهای مشرق زمین را به اروپا، که از طریق روسیه و دریاچه اورال انجام می پذیرفت از راه امپراطوری ایلخانی عبور دهند در این صورت بود که ایجاد مرکز اقتصادی بسیار قوی و واجد شرایط در منطقه ای از نظر سیاسی پاسخگوی این نیاز باشد، امری لازم و ضروری به نظر می رسد. این منطقه با توجه به ویژگی هایی که بیان گردید محلی بجز قنقور النگ که همانا سلطانیه است نمی تواند باشد. علی ای حال شهر سلطانیه در دوره بنیان گذاران آن پس از تبریز دومین شهر مهم در امپراطوری ایلخانان بوده و از نظر تجارت خارجی نخستین آن به حساب می آمده است. و کلیه مال التجاره به جهت ایجاد تمرکز و اخذ مالیت های مورد لزوم و کنترل آمد و شد، در این شهر تخلیه و بارگیری می شده است. رونق اقتصادی به حدی بوده که گلاویخو سفیر پادشاه اسپانیا در دربار میرانشاه (806-809 هجری قمری) در بازدید از سلطانیه بحث مفصلی را در مورد رونق تجاری مطرح نموده است. این شهر از دوبخش کهندژ و شارستان تشکیل یافته و آن در بخش پر 200 هکتار بوده است.

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

برچسب ها : مقدمه ای بر اوضاع جغرافیایی شهر سلطانیه , شهر سلطانیه , سلطانیه , اوضاع جغرافیایی , وضع جغرافیایی , جغرافیای سلطانیه , مقدمه ای بر اوضاع جغرافیایی شهر سلطانیه , تحقیق , مقاله , پروژه , پژوهش , دانلود تحقیق , دانلود مقاله , دانلود پروژه , دانلود پژوهش

مدیر بازدید : 257 پنجشنبه 14 مرداد 1395 نظرات (0)

معرفی 16 استان کشور از نظر جغرافیایی

معرفی 16 استان کشور از نظر جغرافیایی دسته: جغرافیا
بازدید: 45 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 21 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 31

استان تهران با 28225 كیلومتر مربع وسعت، یكی از كوچكترین استانهای كشور می‌باشد این استان با داشتن 9 شهرستان بیشترین تعداد جمعیت را نسبت به دیگر استانها در خود جای داده است

قیمت فایل فقط 7,000 تومان

خرید

معرفی 16 استان کشور از نظر جغرافیایی


استان تهران
استان تهران با 28225 كیلومتر مربع وسعت، یكی از كوچكترین استانهای كشور می‌باشد. این استان با داشتن 9 شهرستان بیشترین تعداد جمعیت را نسبت به دیگر استانها در خود جای داده است. استان تهران در جنوب بخش مركزی رشته كوههای البرز قرار گرفته و از ناحیة فیروزكوه در شرق تا هشتگرد در غرب وسعت دارد. همچنین در قسمت جنوبی، شهرستان قم را نیز در بر میگیرد.
در مجموع سه عامل جغرافیایی در ساخت كلی اقلیم استان تهران مؤثر است. این سه عامل عبارتند از:
1- وجود دست كویر در جنوب شرقی استان، 
2- رشته گوههای البرز در شمال،
3- بادهای مرطوب و بارانزای غربی.
بطور كلی آب و هوای این استان در مناطق كوهستانی از نوع آب و هوای كوهستانی معتدل و در دشتهای آن از نوع نیمه صحرایی با ویژگیهای خاص خود می باشد. آبهای سطح الارضی استان شامل رودخانه های كرج، جاجرود، حبله رود، رودشور، رود لار، طالقان رود، قره چای، هزار و سولقان می باشد. و آبهای تحت الارضی كه در واقع چشمه های آب معدنی هستند، عبارتند از:چشمه آبعلی (بین دو روستای آبعلی و مبارك آباد)، چشمه آب البرز (جنوب شرقی آبعلی)، چشمه علی (شهر ری) و چشمه اعلاء (شمال شهر دماوند).
استان تهران بزرگترین قطب اقتصادی كشور و دارای ویژگیهای اقتصادی بسیار پیچیده و گوناگون است. در طی دو دهة اخیر جنبه های صنعتی و تجاری اقتصاد این منطقه آنچنان توسعه پیدا كرد كه در واقع این دوره را می توان دورة تغییرات بنیادی از یك اقتصاد كشاورزی نسبتاً خود كفا به اقتصاد صنعتی و تجاری وابسته نامید.
استان تهران با داشتن بیشترین تعداد كارگاه بزرگ و كوچك صنعتی بخصوص در حاشیه شهری تهران، بالاترین میزان سرمایه گذاری را بخود اختصاص داده است. این صنایع بیشتر در امتداد راههای ورودی تهران، و خصوصاً مسیر تهران- كرج، تهران-دماوند، تهران- ساوه و تهران قم تمركز یافته است.
طبق آمار راههای كشور در سال 1369، بیش از نیمی از آزاد راههای كشور (260 كیلومتر) در این استان قرار دارد. همچنین 767 كیلومتر خط آهن كه 435 كیلومتر آن اصلی است، ارتباط آن را با دیگر استانهای كشور از طریق قطار ممكن می سازد.


فهرست:

استان تهران
استان اصفهان
استان فارس
استان خراسان
استان آذربایجان شرقی
استان آذربایجان غربی
استان اردبیل
استان همدان
استان كرمانشاه
استان یزد
استان خوزستان
استان كرمان
استان مازندران
استان گیلان
استان سمنان
استان زنجان


قیمت فایل فقط 7,000 تومان

خرید

برچسب ها : معرفی 16 استان کشور از نظر جغرافیایی , استان تهران , استان اصفهان , استان فارس , استان خراسان , استان آذربایجان شرقی , استان آذربایجان غربی , استان اردبیل , استان همدان , استان كرمانشاه , استان یزد , استان خوزستان , استان كرمان , استان مازندران , استان گیلان , استان سمنان , استان زنجان , جغرافیا , تحقیق , مقاله , پروژه , پژوهش , دانلود تحقیق , دانلود مقاله , دانلود پروژه , دانلود پژوهش

مدیر بازدید : 137 پنجشنبه 14 مرداد 1395 نظرات (0)

کلیاتی در مورد شهرستان کرج

کلیاتی در مورد شهرستان کرج دسته: جغرافیا
بازدید: 18 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 18 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 19

در فرهنگ ما پیرامون وجه تسمیه کرج ذکر نشده است لذا در صورتیکه کرج از لغت «کاواک یا کاوک» به معنی میان تهی باشد منظور شهری است که در میان دره ای واقع شده است

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

کلیاتی در مورد شهرستان کرج


ویژگی تاریخی 
در فرهنگ ما پیرامون وجه تسمیه کرج ذکر نشده است. لذا در صورتیکه کرج از لغت «کاواک یا کاوک» به معنی میان تهی باشد منظور شهری است که در میان دره ای واقع شده است. اگر کرج از لغت «کراج» به معنای بانگ بلند یا فریاد اخذ شده باشد نیز با سابقه باستانی آن ارتباط پیدا می کند زیرا محتملاً کرج مبدأ خبری بزرگ جهت رگا (ری) بوده که در ایام تابستان در تپه آتشگاه و کوههای مرادتپه و کلاک کرج برای خبر رسانیدن و دیده بانی آتش می افروختند و در جنگ ها بدینوسیله از حمله و هجوم دشمنان با خبر می گردیدند. 
بطور کلی درباره کرج آنچه از کتاب های تاریخی و مأخذهای مهم و معتبر بدست می آید آن است که سه ناحیه در ایران به این نام معروف و هر سه نیز در عراق عجم بوده که عبارتند از: 
1) کرجی که در مأخذی قدیمی به نام کتاب حدود العالم من المشرق الی المغرب آورده شده است. مراد کرج اَبَودلَف است که شهری بزرگ و معتبر بوده و اکنون خرابه های آن در چند فرسنگی اراک در محل آستانه، نزدیک شازند به چشم می خورد. 
2) کرج روذراور از نواحی همدان بوده و پیداست که واژه روذراور همان است که مردم تویسرکان امروز رو دلاور می گویند.
3) امروز فقط یک ناحیه بنام کرج نامیده می شود که آن همین کرج معروف در تهران است. و قدیمی ترین مأخذی که نام کرج در آن به میان آمده کتاب معروف «نزهه القلوب» تألیف حمدالله مستوفی به سال 740 ه.ق است در این کتاب نام کرج در ضمن ولایات عراق عجم از توابع طالقان آمده و چنین می نویسد: «طالقان ولایتی است سردسیر در شرق قزوین که دارای محلات و دیه های معتبر می باشد و ولایت سر آبرود، قهپایه، کن و کرج از توابع آن آنجا است حقوق دیوانی طالقان با این ولایات یک تومان است». اکنون طالقان از توابع مهم کرج است. آثار باستانی باقیمانده از دوران قبل از اسلام (حکومتهای هخامنشیان، اشکانیان، ساسانیان) و دوران بعد از ظهور اسلام در منطقه کرج گواه این اهمیت است که این ناحیه در روزگاران گذشته از تمدن پیشرفته وشکوفایی برخوردار بوده است. قلعه هایی چون معبد ناهید در شهرستانک، قلعه ری زمین، قلعه گسیل، قلعه شاه دژ، قلعه صلصال در کرج(پشت ژاندرمری کرج)، قلعه سالار در راه کرج- قزوین، قلعه هارون، برج طغرل، سرخه حصار در حوالی تهران، تکیه سپهسالار(مقبره یکی از سادات زیدی)، امام زاده بی بی سکینه در جنوب کرج، امام زاده داود و درخت کهنسال 2000 ساله سرو خمره ای در شمال باختری کرج، آبادی تخت سلیمان در راه چالوس و آثار باستانی سفیدرود در مارلیک و همچنین آثار باستانی در شهرستانک و ارنگه که مرکز یکی از قدیمیترین آثار تمدن آریایی است که همگی اینها گویای یک تمدن باستانی بزرگ در این خطه است. 
بطور یقین در دوران حکومت صفویه، شهر کرج به دلیل واقع شدن در مسیر تبریز، تهران- اصفهان و مرز و سرحدات غربی کشور به عنوان یکی از منزلگاه های مهم مسیر بوده است. بعد از تأسیس سلسله قاجاریه و انتخاب شهر تهران به عنوان پایتخت، شهر کرج به علت نزدیکی به تهران و دارا بودن آب و هوای مناسب و باغات متعدد مورد توجه قرار گرفته است که از جمله احداث کاخ شهرستانک در روستایی به همین نام گویای این مطلب می باشد.
در سال 1312 با احداث جاده آسفالته تهران- کرج- چالوس، شهر کرج به یک گلوگاه مهم ارتباطی تبدیل گردید و با توجه به زیر ساخت های اقتصادی منطقه مانند شبکه راهها و امکانات استفاده از آب رودخانه کرج و همچنین موقعیت کشاورزی و نزدیکی نسبی به پایتخت بتدریج زمینه استقرار صنایع اساسی نظیر کارخانه شیمیایی کرج(1297)، مقواسازی(1312)، کارخانه قند(1314)، ذوب آهن کرج(1318) و ... باعث شکوفایی روزافزون شهر گردیده که پس از پیروزی انقلاب اسلامی بر سرعت گسترش این کلان شهر افزوده شد که تا به امروز چهره یک شهر بنام و مشهور با کلیه پیشرفتهای صنعتی، آموزشی و علمی و بهداشتی و .... را به خود گرفته به حدی که چهره چند دهه گذشته آن با چهره کرج امروز غیر قابل مقایسه است
اماکن دیدنی و تاریخی شهر کرج
1- بقعه امام زاده حسن(دوران صفویه)
2- بقعه امام زاده حیدر(دوران صفویه)
3- بقعه امام زاده طاهر(دوران صفویه)
4- بقعه امام زاده محمد(400 سال قبل)
5- پل شاه عباس صفوی
6- حمام تاریخی مصباح
7- دانشکده کشاورزی و آموزشگاه عالی خلافت (کاخ سلیمانیه موسس فتحعلی شاه)(1301)
8- موزه جانورشناسی (1307)
9- مسجد اعظم 
10- کاروانسرای شاه عباسی

 

فهرست مطالب:
ویژگی تاریخی 
اماکن دیدنی و تاریخی شهر کرج
ویژگیهای اجتماعی 
ویژگی اقتصادی
ویژگیهای محیطی 
موقعیت
پستی و بلندی 
خاک شناسی
(آب و هوا) اقلیم
خصوصیات اقلیمی
ویژگیهای کالبدی
(نظام استقرار):
نظام دسترسی:
همجواری یا چشم اندازا:
جمع بندی

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : کلیاتی در مورد شهرستان کرج , شهرستان کرج , موقعیت جغرافیایی , تاریخ کرج , ویژگی تاریخی کرج , کلیاتی در مورد کرج , کلیاتی در مورد شهرستان کرج , اماکن دیدنی و تاریخی شهر کرج , ویژگیهای اجتماعی کرج , ویژگی اقتصادی کرج , ویژگیهای محیطی کرج , تحقیق , مقاله , پروژه , پژوهش , دانلود تحقیق , دانلود مقاله , دانلود پروژه , دانلود پژوهش

مدیر بازدید : 209 پنجشنبه 14 مرداد 1395 نظرات (0)

تحقیق در مورد موقعیت جغرافیایی شهرستان نطنز

تحقیق در مورد موقعیت جغرافیایی شهرستان نطنز دسته: جغرافیا
بازدید: 14 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 11 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 16

شهرستان نطنز یکی از مناطق تاریخی و مهم استان اصفهان است ، بطور کلی این شهرستان که در مجاورت کویر قرار دارد بواسطه ارتفاع زیاد و دارا بودن مناطق کوهستانی سر سبز دارای مناطق کوهستانی سر سبز دارای مناطقی با آب و هوایی است

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

تحقیق در مورد موقعیت جغرافیایی شهرستان نطنز


مقدمه:
شهرستان نطنز یکی از مناطق تاریخی و مهم استان اصفهان است ، بطور کلی این شهرستان که در مجاورت کویر قرار دارد بواسطه ارتفاع زیاد و دارا بودن مناطق کوهستانی سر سبز دارای مناطق کوهستانی سر سبز دارای مناطقی با آب و هوایی است که شباهت چندانی با کویر ندارد و دارای 3 نوع آب و هوای کوهستانی بیابانی و نیمه بیابانی است. شهر نطنز دارای آب و هوایی معتدل و فرح بخش می باشد که به دلیل وجود باغات متعدد و فضای سبز به باغ شهر معروف است.
از مناطق دیدنی و آثار تاریخی با ارزش و طبیعت زیبایی برخوردار است. وجود روستای تاریخی و با اهمیت ابیانه در این منطقه به همراه چندین مسجد تاریخی و مهم با مهاری جالب و دیدنی نطنز را به لحاظ گردشگری در ردیف مناطق معروف استان قرار داده است.
شغل مردمان نطنز کشاورزی و دام داری است. در شهرستان نطنز صنایع دستی متنوعی تولید می شود که مهم ترین آنها فرش بافی ، سفالگری ، کارگاه چینی و سرامیک سازی ، ریسندگی و بافندگی و چاروق دوزی می باشد . قالی بافی از دیر باز در این ناحیه رواج داشته و قالی های نطنز اکثراً دارای طرح کاشان و نقش های لچک ، ترنج ، بادامی ، شاه عباسی ، افشان ، شاخه شکسته شکارگاهی ، اژدری و سلیمی هستند. به همین منظور چند سالی است که یک شرکت فرش در شهر نطنز تاسیس شده و قالی های صادراتی قابل توجهی عرضه می دارد.
با توجه به آثار بدست آمده و کوره های ذوب فلز مکشوفه پیشینه تاریخی این شهرستان را از هزاره چهارم قبل از میلاد (6000 ساله) تایید می نماید. این منطقه در ادوار دور به نطین و نطن (به معنی جای خوش آب و هوا به زبان پهلوی قدیم) مشهور بوده که بمرور زمان تغییر یافته است.
این شهرستان به لحاظ قدمت تاریخی دارای بیش از 300 آثار تاریخی است و جای جای آن چه در قسمت کوهپایه ای و چه در قسمت کویری جاذبه های گردشگری طبیعی فراوانی دارد.
تعدادی از آثار تاریخی معروف و بنام این شهرستان که بیش از 300 آثار تاریخی دارد عبارتند از :
روستای تاریخی ابیانه که تماماً به ثبت آثار ملی رسیده در شرق ثبت سازمان بین المللی یونسکو میباشد. قلعه های باستانی کوهان نطنز , هنجن ، طرق ریال سردهن ، مجموعه تاریخی افوشته شامل شربت خانه ، سردرب خانقاه ، حمام افوشته ، آتشکده مطنز متعلق به دوره ساسانیان ، گنبدبار ، که سنبل نطنز نام گرفته و متعلق به دوره صفویه است.
مساجد باستانی چهار سوگاه ، یوسمان اریسمان ، خالدآباد ، فریزهند ، حاجی سید قاسم نطنز ، مسجد جامع برزرود ، مسجد پنجه علی ابیانه ، مسجد دروازه ابیانه ، مسجد موچه فارح ، مسجد پرزله ابیانه ، مسجد کوچه میر ، مسجد جمعه نطنز ، مسجد جامع سرشک ، خانه های قدیمی و حسینینه های مرکزی نطنز ، علیا ، افوشته ، سرشک و بقای متبرکه امامزادگان که در هر روستایی نشانگر ارادت مردم آن روستا به خاندان اهل بیت می باشد.

صنایع و معادن
صنایع ماشینی نطنز عبارتند از : کارخانه چینی و سرامیک ، کارخانه های ریسندگی و بافندگی . در شهرستان نطنز معادن مس ، سرب ، ذغال سنگ ، سنگ مرمر ، سنگ ساختمانی ، آهک ، گچ ، نمک و نقره وجود دارد.

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق در مورد موقعیت جغرافیایی شهرستان نطنز , شهرستان نطنز , موقعیت جغرافیایی , صنایع نطنز , تاریخ نطنز , موقعیت جغرافیایی نطنز , موقعیت جغرافیایی شهرستان نطنز , تحقیق , مقاله , پروژه , پژوهش , دانلود تحقیق , دانلود مقاله , دانلود پروژه , دانلود پژوهش

مدیر بازدید : 233 پنجشنبه 14 مرداد 1395 نظرات (0)

تحقیق در مورد روستای دوز عنبه

تحقیق در مورد روستای دوز عنبه دسته: جغرافیا
بازدید: 35 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 18 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 32

روستای دوز عنبه روی سراشیبی تپه ای كه شیب آن از شمال به جنوب است واقع شده در قسمت شمال این روستا روستایی به نام اسكول دره قرار دارد و در قسمت جنوب روستایی به نام آجین دوجین قرار دارد

قیمت فایل فقط 5,000 تومان

خرید

تحقیق در مورد روستای دوز عنبه


موقعیت جغرافیایی
روستای دوز عنبه روی سراشیبی تپه ای كه شیب آن از شمال به جنوب است واقع شده . در قسمت شمال این روستا روستایی به نام اسكول دره قرار دارد و در قسمت جنوب روستایی به نام آجین دوجین قرار دارد و در قسمت شرق روستایی به نام ولیان و در قسمت غرب تپه ای به نام قراول (نگهبان) قرار دارد ، دارای آب و هوای كوهستانی و سرد است و در گذشته تنها وسیله حمل و نقل قاطر و الاغ بود . و روستاییان در گذشته محصولات خود را به دیگر نقاط می بردند و لوازم مورد نیاز خود را از دیگر روستاها تهیه می كردند . 
در بهار به كشت و كار و كشاورزی مشغول بودند و با فرا رسیدن زمستان به پذیرایی از گاوها و گوسفندان می پرداختند و در فصل پاییر اهالی ده برای غذای زمستانه حیوانات خود انبار می كردند و در زمستان از آنها استفاده می كردند . 
شغل مردم كشاورزی ، دامداری و در كنار نگه داری گاو و گوسفند مرغ نیز پرورش می دادند و در گذشته كه گاز وجود نداشت زنها مجبور بودند برای گرم كردن خانه و درست كردن غذا از آتش استفاده كنند به این اجاق ها كه روی آنها غذا درست می كردند اصطلاحاً «كله» می گفتند «به فنحه كاو كسره ی» و ساعتها مجبور بودند كه در سرما و یا گرما در كنار آتش غذا درست كنند ، برق هم نبود و از چراغ استفاده می كردند لوله كشی آب در خانه ها موجود نبود و برای تهیه آب باید به چشمه ها و آب انبارها می رفتند كه بعداً به شرح آن می پردازیم . 
بعد از تقیه امام جعفر صادق نوادگان و فرزندان آنها به خاطر فشار دشمنان هر كدام به طرفی مهاجرت كردند كه از جمله آنان یحیی فرزند امام موسی كاظم به همراه مادر و خواهرش بودند كه اینها به خاطر فشار دشمنان به سمت روستای دوزعنبر كشیده شدند . در آن زمان روستای دوزعنبه خالی از سكنه بود ولی روستای مجاور به نام ولیان كه در آن اربابزادگان و زمین داران زندگی می كردند . 
بین دو روستای دوزعنبه و ولیان كوهی قرار داشت كه اربازادگان ولیان به خاطر تسلط داشتن بر نواحی فرد یا افرادی را به عنوان نگهبان به آنجا فرستاده بودند و نام آن كوه را به خاطر همان نگهبانان «قراول» می گویند . 
در مسیر آمدن این بزرگواران را كه در آنجا مادر حضرت یحیی فرزند خود را سقط می كند و در همانجا برسر و صورت خود می زند و می گوید «حكم والی» یعنی بچه ام كه مانند گل است از بین رفت این راه برا روستاییان دارای ارزش خاصی است . 
از طرف دیگر گوهرتاج در مشهد به خاطر ارادت به امامان در هر روستا یاهر مكانی كه می دید امازاده ای گمنام هستند برای آنها مقبره ای می ساخت تا یاد و خاطره آنان از بین نرود و برای امازاده روستای دوزعنبه نیز مقبره ساختند . روستای ولیان سیدنی را به همراه همسرش برای خدمت این امامزاده (مثلاً روشن كردن چراغ و تمیز نگهداشتن امامزاده متعهد كرده بود) و این سید به آباد نمودن این امامزاده مشغول بود . پنج پسر این سید برجای مانده به نامهای میرقاسم ، میرهاشم ، میرعمو ، میراكبر ، میر مظفر . 
خان ها و اربا های ولیان برای جبران زحمات این سید زمینی واقع در روستای شنده به نام مزرعه دادن د این زمین نسل اندر نسل متعلق به سید ها و فرزندان و نوادگان آنها می باشد . 
از طرفی دیگر افرادی به نام قنبر و ملی به این روستا آمدند و ازدواج كردند اینها نیز دارای فرزندانی شدند و در این روستا سكنی گزیدند و به این ترتیب روستا سه طایفه خانوادگی به نامهای حسینی قنبریها و قلی زاده به وجود آمدند . 

نام گذاری روستا :
عده ای معتقدند كه چون یك مرد در مابین دو زن (یعنی امامزاده یحیی و مادرش بی بی شهربانو و خواهرش بی بی سكینه) قرار دارد و نام آن را «دو زندر بهر » نامیدند و بعدها به خاطر تلفظ راحت تر آن را به طور مخفف «دوزعنبه » نامیدند . 
و عده دیگر معتقدند كه چون یك «دیزنی و انبر» از این روستا پیدا شده آن را دنیزی و انبر نامدند و بعدها این هم به طور مخفف دوزعنبه نامیدند.

فعالیت اقتصادی ساكنان روستا :
ساكنان روستا در گذشته درآمد خود را از راه دامداری و به خصوص كشاورزی تأمین می كردند و وسایل مورد نیاز خود را مانند غذا ، لباس ، تهیه منزل و لبنیات و ... را از طریق پولی كه از همین فعالیتها بدست می آوردند تهیه می كردند .
و برای تداوم زندگی به ناچار به تغییر شكل محیط طبیعی و تولید پرداختند و چون امروزه یك فرد نمی توانست به تنهایی همة نیازهای خود را تأمین كند ناگزیر از افراد دیگر روستا كمك گرفتند و هر یك از افراد غیر از كشاورزی به فعالیتهای دیگری مشغول شدند و نیز در زمینة كشاورزی از ابزارآلات جدید استفاده كردند و از طرف دیگر نیز با افزایش جمعیت و كمبود زمینهای كشاورزی دیگر كشاورزی نمی توانست قادر به تأمین نیازها نبود در نتیجه بیشتر ساكنان در دوره های حاضر از فعالیتهای تولیدی به فعالیتهای غیر تولیدی مانند ( خدمات و بازرگانی ) گردیده اند و بیشتر به كارهایی كه منجر به تولید نمی شود می پردازند و در كارخانه هایی كه در اطراف روستا مستقر شده اند به كار مشغول هستند و بقیه نیز كه 
نمی توانند نیازهای خود را در روستا تأمین كنند به شهرهای می روند و در بخش های دیگر كار می كنند .

قیمت فایل فقط 5,000 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق در مورد روستای دوز عنبه , روستای دوز عنبه , دوز عنبه , موقعیت جغرافیایی , تاریخ دوز عنبه , تحقیق در مورد روستای دوز عنبه , دانلود تحقیق در مورد روستای دوز عنبه , تحقیق , مقاله , پروژه , پژوهش , دانلود تحقیق , دانلود مقاله , دانلود پروژه , دانلود پژوهش

مدیر بازدید : 179 پنجشنبه 14 مرداد 1395 نظرات (0)

تحقیق در مورد روستای برسیان

تحقیق در مورد روستای برسیان دسته: جغرافیا
بازدید: 38 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 26 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 34

توانمندیهای هر منطقه تحت کنترل عوامل مختلفی است، توانمندیهای طبیعی را نوع آب وهوا و خاک کنترل می کند و توانمندیهای انسانی را کثرت و میزان سواد و تخصص جمعیت آن منطقه تحت کنترل دارد

قیمت فایل فقط 5,500 تومان

خرید

تحقیق در مورد روستای برسیان


توانمندیهای طبیعی و انسانی روستای برسیان 
توانمندیهای هر منطقه تحت کنترل عوامل مختلفی است، توانمندیهای طبیعی را نوع آب وهوا و خاک کنترل می کند و توانمندیهای انسانی را کثرت و میزان سواد و تخصص جمعیت آن منطقه تحت کنترل دارد.
قرارگرفتن روستای برسیان در منطقه حاشیه کویر و تأثیر آب وهوای کویری بر آن و عدم وجود رودخانه ای دائمی( بجز سهمیه کمی از رودخانه زاینده رود) در این مناطق از توانائیهای طبیعی آن کاسته است. ولی با این حال استعداد و توانائی های روستای برسیان را درزمینه کشاورزی و تنها در شاخه زراعت می توان مورد بررسی قرار داد. زیرا بنابر دلایلی چون عدم وجود امکانات فنی و تخصصی و عدم سرمایه گذاری در شاخه های دیگر. کشاورزی در این منطقه تنها در زمینه زراعت و آن هم بصورت سنتی انجام می گیرد.
میزان اراضی قابل کشت در این روستا حدود 1500 هکتار می باشد که تنها سالانه 50 هکتار آن زیر کشت مجدد می رود. و آن هم در صورت وجود آب کافی شیوه کشت اراضی این روستا به علت کمبود نزولات آسمانی قاعدتاً بصورت آبی می باشد. و همه این موارد حکایت از ضعف توانمندیهای این روستا در تنها زمینه مهم فعالیت اقتصادی مردم این روستا یعنی زراعت دارد.
محصولات کشاورزی روستا شامل گندم، جو، ذرت، و به میزان کمی سیفی جات می باشد. باتوجه به نیاز مردم کشور به این محصولات و نیز وجود زمینهای قابل کشت دراین روستا واضح است که می توان با جذب سرمایه های داخلی و ایجاد امکانات تخصصی و تخصیص بودجه های دولتی به میزان کشت این محصولات افزوده و بر توانائیهای کشاورزی این روستا رونق دوچندان داد.
البته در سالهای اخیر طرح های توسعه کشاورزی از جمله اصلاح اساسی شبکه آبرسانی( کانال کشی) فعالیتهای اساسی ترویجی و آموزشی و طرح مشارکت مردمی در این فعالیتها صورت گرفته است.
روستای برسیان از نظر دامداری بر دو نوع تقسیم می شود:
الف) دامداری سنتی: که هر خانه روستایی چند رأس اعم از گوسفند، بز، گاو، گوساله و نیز تعدادی که جنبه اقتصادی مهمی ندارند و تنها جهت رفع مایحتاج ساده و اولیه هر خانوار در روستا از آنها استفاده می شود.
ب) دامداری متمرکز یا صنعتی: که در اطراف روستای برسیان وجود دارد و تعداد آن حدود 10 واحد می باشد. و شامل 2 واحد مرغداری، 2 واحد گاوداری و 6 واحد آن مربوط به پرورش گوسفند است. باید متذکر شد که این دامداریها مربوط به اهالی روستا نبوده و توسط افراد دیگر اداره می شوند. این روستا در سال 1365 دارای 4200 رأس گوسفند و بز و حدود 300 رأس گاو و گوساله بوده که درسال 1375 این تعداد به ترتیب به 4600 و 320 رأس افزایش یافته است. با احتساب موارد فوق در سال 1380 این روستا به دو صورت دارای دام می باشد. اول بصورت انفرادی و سنتی و دوم بصورت صنعتی که مربوط به افراد غیرروستایی است.
سطح کل باغات روستا 140 مترمربع است که بصورت باغچه ای و اطراف جاده اصلی واقع شده است .
توانمندیهای انسانی روستا:
روستای برسیان شامل 485 خانوار می باشد که غالباً به فعالیت در زمینه کشاورزی مشغولیند و در سایر موارد 5 خانوار از کارهای دولتی 100 خانوار از کارگری و حدود 30 خانوار از کار آزاد و خرید و فروش ارتزاق می کنند. جمعیت روستا طبق آخرین سرشماری 1557 نفر می باشد و حدود 25% اهالی هم اکنون بیکار و در جستجوی شغل می باشند.
زنان و دختران غالباً خانه دارند و بخشی از آنها در زمینه هنرهای دستی از جمله قالیبافی فعالیت می کنند.
همانطور که در مقدمه این بخش ذکر شد توامندیهای انسانی هر منطقه متأثر از جمعیت و میزان تخصص وسواد آنان می باشد.
از لحاظ کثرت نیروی جوان روستای برسیان در موقعیت خوبی قرار دارد. ولی بنابر دلایلی چون عدم بروز امکانات آموزشی و تخصصی کافی این نیروی بالقوه به نیروهای فعال و بالفعل و مؤثر در اقتصاد و رونق روستا تبدیل نشده است. جمعیت بی سواد روستا خیلی کم است ولی افراد باسواد نیز تنها در حد دیپلم به تحصیل پرداخته اند.
نسبت جنسی در روستا در سال 1375 از مجموع 795 نفر مرد و 752 نفرزن حدود 9/100 بوده و در سال 1380 از مجموع 787 نفر مرد و 770 نفر زن در حدود 2/102 بوده است.
در مورد سایر توانمندیها در روستای برسیان می توان به موارد زیر اشاره نمود:
صنایع: در روستای برسیان دو نوع صنعت موجود است:
الف: ساختمان سازی و کارگری ساختمان: که در این روستا تعداد حدود 35 نفر را بخود مشغول داشته است و در ساخت وساز ساختمانهای نوساز روستا و نیز روستاهای اطراف مشغول به فعالیت می باشند.
ب: صنعت قالیبافی: که اکثریت زنان روستایی( اعم از خانه دار، محصل، پیر و جوان) را به خود مشغول نموده و تعداد انها در حدود 344 نفر می باشد و برروی 317 دار قالی فعالیت دارند. دارهای قالی اکثراً بصورت منفک و جداگانه در خانه های روستایی موجود است و روستا به صورت متمرکز دارای کارگاه مشخصی نمی باشد اما آنچه مورد توجه است تأثیر بسزایی است که این صنعت در وضعیت اقتصادی هر خانوار بازی می کند زیرا تمامی خانه ها و اهالی خانه ترجیح می دهند در کنار امور کشاورزی و یا خدماتی به امر قالیبافی نیز بپردازند و از آن بعنوان یک منبع اقتصادی بهره مند گردند.
عمده قالیهای بافته شده در این روستا در ابعاد هشت تایی و 12 متری با کچک ترنج و نقشه نائینی است که درآمد بسزایی را عاید هر خانوار می کند اکثریت قالیهای را افراد غیرحرفه ای و قالیهای 12 متری را قالیبافان مجرب می بافند.

قیمت فایل فقط 5,500 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق در مورد روستای برسیان , روستای برسیان , برسیان , تحقیق در مورد روستای برسیان , دانلود تحقیق در مورد روستای برسیان , تحقیق , مقاله , پروژه , پژوهش , دانلود تحقیق , دانلود مقاله , دانلود پروژه , دانلود پژوهش

مدیر بازدید : 317 پنجشنبه 14 مرداد 1395 نظرات (0)

خلیج فارس , تنگه هرمز و جزایر سه گانه خط قرمز ملت ایران است

خلیج فارس , تنگه هرمز و جزایر سه گانه خط قرمز ملت ایران است دسته: جغرافیا
بازدید: 34 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 20 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 20

گسترش ادعاهای واهی و غیر قانونی و فعالیت های ضد ایرانی امارات متحده عربی و اتحادیه نمایشی عرب شورای همکاری خلیج فارس ( که نام جعلی شورای کشورهای عربی خلیج به خود داده اند ) در خصوص جزایر سه گانه

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

خلیج فارس , تنگه هرمز و جزایر سه گانه خط قرمز ملت ایران است


گسترش ادعاهای واهی و غیر قانونی و فعالیت های ضد ایرانی امارات متحده عربی و اتحادیه نمایشی عرب , شورای همکاری خلیج فارس ( که نام جعلی شورای کشورهای عربی خلیج به خود داده اند ) در خصوص جزایر سه گانه , نام تاریخی خلیج فارس و توجه به وقایع خطرناک و سرنوشت ساز منطقه ای و بین المللی در ماه های اخیر و در عین حال عدم وجود یک استراتژی ملی مشخص توسط مسئولین , موجب تجاوز و تعدی به یکی دیگر از خطوط قرمز ملت ایران شده است و بررسی اجمالی مساله جزایر ایرانی خلیج فارس را ضروری ساخته است . از سوی دیگر چشم طمع بیگانگان به این منطقه غنی و استراتژیک ایرانی که به "نخستین منبع انرژی جهان" مشهور است موجب گشته است که استعمار انگلیس و آمریکا در صدد برآیند تا با تحریک اعراب بدوی منطقه به تغییر نام آن به خلیج عرب اقدام نمایند تا در طی چند سال آیند از نفوذ ایران در این منطقه همیشه ایرانی بکاهند . با عملی سازی این طرح استعماری و متجاوزانه کشورهای سودجو به راحتی پایگاه های خود را در منطقه مستحکم تر می نمایند و از منابع جهانی ایران بهره میبرند . بدون تردید ملت ایران با آشنایی نسب به حقوق تاریخی و منافع ملی خود در این برهه ی سرنوشت ساز وظایف و مسئولیت های خود را در پیشگاه تاریخ به انجام خواهد رسانید و این فتنه های زننده را ناکام خواهد گذاشت . بر طبق قوانین بین المللی , ایران تا چند دهه پیش که بحرین را در اختیار داشت بر 85% از دریای پارس تسلط داشت . کنترل بر دریای مکران ( عمان ) و شمال اقیانوس هند نیز در طول تاریخ در اختیار ایران بوده است و امروزه این امر برای کشورهای فتنه انگیز و سودجوی جهان گران آمده است . پس از اشتباه فاحش محمدرضا شاه پهلوی پیرامون واگذاری مجمع الجزیره بحرین امروزه نیز شاهد توطئه های جدیدی برای جزایر سه گانه و مالکیت ایران بر خلیج فارس و حتی نام این دریا هستیم . بدون شک بحرین اگر واگذار نشده بود اعراب و انگلیسی ها به خود این اجازه را نمی دادند که وارد خطوط ملی و قانونی ایران شوند . در دوره نخست وزیری هویدا پس از یک جنجال بین المللی از سوی کشور استعمارگر و متجاوز انلگستان برای مالکیت تاریخی ایران بر بحرین , شاه ایران مجبور به پذیرفتن رفراندوم از سوی سازمان ملل در بحرین شد . با توجه به تسلط کامل انگلستان و آمریکا بر سازمان ملل , این رفراندوم نیز با جعل و فریب اجرا شد و نتیجه رفراندوم به نفع انگلستان جهت تجزیه بحرین از ایران اعلام شد . بحرین دریای مروارید و نفت خلیج فارس امروزه عروسکی در دست آمریکا و انگلستان شده است و ثروت های کلان این منطقه ایرانی نیز به یغما می رود و حتی دولت پادشاهی آن گستاخانه اقدام به تاسیس دانشگاهی جعلی به نام الخ-ل-ی-ج ال-ع-ر-ب-ی نموده است . همچنین با واگذاری بحرین مالکیت ایران بر دریای پارس کاهش چشم گیری پیدا نمود و اگر روزی جزایر سه گانه و یا حتی فقط ابوموسی به اشغال امارات در آید ایران دیگر هیچ حرفی برای گفتن در نخستین منبع انرژی جهان نخواهد داشت . پس بایستی با دقت و تمرکز ملی مانع هرگونه مذاکره ای و دست درازی پیرامون این حقوق ملی خود شویم . 

الف ــ مشخصات جغرافیایی و موقعیت جزایر سه گانه ایرانی
تنگه هرمز به طول ۱۸۵ کیلومتر و عرض ۵۶ تا ۱۸۰ کیلومتر و ژرفای پیشینه ۱۱۵ متر به عنوان آب راه باریک خلیج فارس را از طریق دریای مکران (دریای عمان) به اقیانوس هند و خطوط کشتیرانی بین المللی پیوند می دهند . ایران بر تعدادی از جزایر مهم و استراتژیک در تنگه هرمز و دهانه خلیج فارس مالکیت دارد. اگرچه هر یک از جزایر ایرانی خلیج فارس از اهمیتی ویژه برخوردارند ولی جزایر لارک – قشم – هنگام , ابوموسی , تنب بزرگ و تنب کوچک که در فاصله های نزدیک به یکدیگر قرار گرفته اند قوس دفاعی ایران برای صیانت از مرزهای آبی و خاکی کشور ایران زمین را تشکیل می دهند . جزیره ابوموسی با وسعت ۱۲ کیلومتر مربع در ۷۵ کیلومتری جنوب شرقی بندر لنگه و ۵۷ کیلومتری شرق جزیره سیری واقع است. نفت ابوموسی به حوزه مبارک در بخش دریایی جزیره محدود می شود که از بهترین نوع و کیفیت در خلیج فارس برخوردار است. تنب بزرگ با مساحت ۱۱ کیلومتر مربع در ۳۱ کیلومتری جنوب غربی جزیره قشم و در بخش شمالی خط منصف خلیج فارس قرار دارد و حداقل فاصله آن از کرانه های راس الخیمه بیش از ۷۰ کیلومتر می باشد. جزیره تنب کوچک هم با وسعت ۲ کیلومتر مربع در ۸۹/۱۳ کیلومتری غرب تنب بزرگ و در ۴۵ کیلومتری جنوب بندر لنگه واقع شده و از دیدگاه استراتژیک به عنوان یک نقطه ارتباطی و پشتوانه برای تنب بزرگ اهمیت دارد . این سه جزیره دارای اهمیت فوق العاده استراتژیکی هستند که مختصرا به آن خواهیم پرداخت:

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : خلیج فارس , تنگه هرمز و جزایر سه گانه خط قرمز ملت ایران است , خلیج فارس , تنگه هرمز , جزایر سه گانه , خط قرمز ملت ایران , تحقیق , مقاله , پروژه , پژوهش , دانلود تحقیق , دانلود مقاله , دانلود پروژه , دانلود پژوهش

مدیر بازدید : 119 پنجشنبه 14 مرداد 1395 نظرات (0)

تحقیق در مورد روستای هرانده

تحقیق در مورد روستای هرانده دسته: جغرافیا
بازدید: 38 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 17 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 28

پیدایش روستای هرانده تحت تاثیر عوامل طبیعی و اقتصادی می باشد، این عوامل شرایط مناسبی را برای زیست و اسكان ساكنین فراهم نموده

قیمت فایل فقط 5,000 تومان

خرید

تحقیق در مورد روستای هرانده


خصوصیات كالبدی روستا
1-علل و عوامل پیدایش روستا
پیدایش روستای هرانده تحت تاثیر عوامل طبیعی و اقتصادی می باشد، این عوامل شرایط مناسبی را برای زیست و اسكان ساكنین فراهم نموده و بصورت مجموعه پیوسته ای در پیدایش زمانی و مكانی روستا تاثیر داشته كه شامل موارد زیر می باشند:
- وجود اراضی كشاورزی مناسب در مجاورت روستا
- نزدیكی به مراتع وسیع در منطقه
- امكان بهره گیری از رودخانه شهرآباد
- بهره مندی از آب و هوای كوهستانی
- نزدیكی به راههای ارتباطی
2-بستر طبیعی وعوامل موثر در شكل‌گیری و مراحل توسعه كالبدی روستا
در ایجاد و توسعه كالبدی روستای هرانده، وضعیت پستی و بلندی زمین نقش قابل ملاحظه ای داشته است بطوریكه استقرار این روستا در مكانی دره ای شكل موجب گردیده شبكه معابر روستا تنگ و باریك گردد و مساحت واحدهای مسكونی كاهش یابد بنابراین روستای هرانده با بافتی فشرده توسعه یافته است.


مراحل توسعه كالبدی روستا:
روستای هرانده با قدمت بیش از 300 سال در ابتدا بصورت تعداد محدودی از واحدهای مسكونی ایجاد شده كه در آن تعداد 4 الی 5 خانوار ساكن بوده اند این واحدها با نامهای «حاجی سره»، «نظر سره»، «محمود سره»، «بالا سره» و «وسط سره» شناخته می شوند و در بخشهای مركزی روستا ایجاد شده اند. در مرحله دوم توسعه روستا در بخش شمالی و غربی اتفاق افتاده است و كوچه ها و معابر بصورت ارگانیك شكل گرفته است و در مراحل بعد توسعه روستا در قسمتهای جنوبی به صورت نسبتا منظم ادامه یافته است 
3-مالكیت اراضی 
اراضی روستا بر حسب نوع مالكیت به خصوصی ، عمومی، دولتی و وقفی تقسیم می گردند در این روستا مالكیتها ی دولتی شامل اراضی خدمات خانه بهداشت، مخابرات، مدارس كتابخانه و شركت تعاونی می گردد، اراضی عمومی به حمام عمومی و اراضی وقفی به مسجد، امام زاده و گورستان اختصاص دارد و سایر اراضی واقع در محدوه روستا دارای مالكیت خصوصی میباشد .


4- كاربریهای وضع موجود روستا 
شناخت كاربریهای یك سكونتگاه زیستی شامل سطح، سرانه، درصد، موقعیت و غیره میشود بر این اساس، هریك كاربریها ی روستای هرانده ارزیابی شده است 

كاربری مسكونی 
در روستای هرانده، سطح اختصاص یافته به ساخت مسكن در حدود 26416 متر مربع میباشد، سرانه كاربری مسكونی روستا 5/43 متر مربع بوده و 5/32 در صد از بافت كالبدی را به خود اختصاص داده است. در این ارتباط بافت فشرده روستا و سطح پاین قطعات مسكونی بر میزان سرانه مسكونی تاثیر داشته است 

كاربری تجاری 
در روستای هرانده 11 واحد تجاری خرده فروشی وجود دارد مسا حت این واحدها در حدود 312 متر مربع میباشد و سرانه كاربری تجاری در روستا برابر5% متر مربع است. در این خصوص. نزدیكی به شهر فیروزكوه بر تامین برخی از نیازهای روزانه- هفتگی ساكنین روستا تاثیر داشته است و این امر میزان نیاز به ایجاد واحدهای تجاری كاهش میدهد 

قیمت فایل فقط 5,000 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق در مورد روستای هرانده , روستای هرانده , هرانده , خصوصیات كالبدی روستا , مراحل توسعه كالبدی روستا , علل و عوامل پیدایش روستا , اراضی زراعی و باغی , تحقیق در مورد روستای هرانده , دانلود تحقیق در مورد روستای هرانده , تحقیق , مقاله , پروژه , پژوهش , دانلود تحقیق , دانلود مقاله , دانلود پروژه , دانلود پژوهش

مدیر بازدید : 205 پنجشنبه 14 مرداد 1395 نظرات (0)

تحقیق در مورد کشور چین

تحقیق در مورد کشور چین دسته: جغرافیا
بازدید: 4 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 23 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 14

جمهوری خلق چین از 30 استان و منطقه مستقل تشكیل شده و با جمعیت بیش از یك میلیارد نفر و منابع عظیم معدنی و زمینهای كشاورزی، از اواخر دهه 70

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

تحقیق در مورد کشور چین


حكومت : جمهوری
مساحت : 9،596،960 كیلومترمربع
جمعیت : 1،298،847،624 نفر
رشد سالانه جمعیت : 57/0 درصد
پایتخت : پكن
زبان : چینی (ماندارین) 
دین : بودایی و دائویی

جمهوری خلق چین از 30 استان و منطقه مستقل تشكیل شده و با جمعیت بیش از یك میلیارد نفر و منابع عظیم معدنی و زمینهای كشاورزی، از اواخر دهه 70 ، سعی در زدودن آثار منفی انقلاب كمونیستی و انقلاب فرهنگی نموده، و به سمت رونق اقتصادی گام برمی دارد. اكثر مردم چین در شرق كشور زندگی می کنند. 30 درصد برنج جهان در چین تولید شده و همچنین گندم، ذرت، نیشكر، سویا و دانه های روغنی كشت می شود وپرورش خوك و گوسفند و ماهی نیز بسیار متداول است. ذخایر معدنی چین، بسیار عظیم و غنی می باشد. به طوری كه در فلات «یو – نان» در قسمت جنوب شرقی، منابع بزرگی از قلع، مس و روی كشف شده است. ذخایر سنگ آهن در منچوری و نفت در دریای زرد، نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند مراكز عمده صنعتی، درحوالی منابع طبیعی، احداث شده است. اقتصاد چین كه مبنای خود را بر این تولیدات و صنایع غذایی، بنا نهاده است، همچنان، حركت رو به رشد خود را ادامه می دهد. 
تاریخ
جمهوری خلق چین، که معمولا و به طور خلاصه چین خوانده می‌شود، کشوری است در شرق آسیا. پایتخت آن پکن یا (بیجینگ) است. این کشور پرجمعیت‌ترین کشور جهان است . نام چین از نام خاندانی به همین نام گرفته شده است که همزمان با اشکانیان بر چین فرمان می راندند.این نام از راه زبان پارسی به دیگر زبانها راه یافت.
چین تاریخ کهنی دارد.گاهی به گونه یکپارچه و گاهی به مانند چند کشور جدا از هم بوده است.همواره همسایگان به این سرزمین می تاخته‌اند و از آن دسته مغول بودند که در روزگار چنگیز خان بر چین چنگ انداختند. رژیم چین پس از انقلاب مردمی از پادشاهی به جمهوری بازساخته شد.آنگاه ژاپنیها بر این سرزمین تاختند.با پایان جنگ جهانی دوم تازش ژاپنیها ایستانده شد ولی جنگ میان هواداران ژنرال چیان کایچک و مائو تسه تونگ بالا گرفت که سرانجام به پیروزی هواداران مائو انجامید و از آن پس چین به گونهء کمونیستی تا به امروز گردانده می‌شود و هواداران چیان کایچک نیز که ملی‌ها بودند به جزیره تایوان گریختند و تا به امروز به ایستادگی دربرابر فشار جمهوری خلق چین ادامه داده اند .

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق در مورد کشور چین , چین , جمهوری خلق چین , تاریخ چین , جغرافیای چین , تحقیق در مورد کشور چین , دانلود تحقیق در مورد کشور چین , تحقیق , مقاله , پروژه , پژوهش , دانلود تحقیق , دانلود مقاله , دانلود پروژه , دانلود پژوهش

مدیر بازدید : 323 پنجشنبه 14 مرداد 1395 نظرات (0)

جزئیاتی پیرامون شهرهای ایران

جزئیاتی پیرامون شهرهای ایران دسته: جغرافیا
بازدید: 16 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 18 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 18

در استان كردستان به تبعیت از تفاوت های مذهبی مراسم جشن و سرور متفاوتی نیز بر گزار می شود معمولا شیعه ها و سنی ها علیرغم وجود اشتراك در بسیاری از مراسم و اعیاد مذهبی و دینی مراسم متفاوتی را نیز برگزار می كنند

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

جزئیاتی پیرامون شهرهای ایران


فهرست مطالب:
آداب ورسوم
جشنها و سرورها سنندج
مراسم عروسی سنندج
مراسم پیر شهریار سنندج
رقصهای محلی سنندج
سوگ ها و عزاهای ملی مذهبی و خصوصی سنندج
سوغات
پسته كرمان
زیره كرمان
خرما كرمان
عطریات و عرقیات كرمان
لباسهای محلی خرم آباد
كپنك یه فرجی خرم آباد
ستره خرم آباد
شال خرم آباد
تره وگل ونی خرم آباد
كنجله خرم آباد
چوقا خرم آباد
گیوه خرم آباد
صنایع دستی
خاتم سازی اصفهان
گره چینی و مشبك اصفهان
مینیاتور اصفهان
قلم زنی اصفهان
قلمكار اصفهان
زری بافی اصفهان
قالی بافی اصفهان
گچبری اصفهان

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

برچسب ها : جزئیاتی پیرامون شهرهای ایران , آداب ورسوم , جشنها و سرورها سنندج , مراسم عروسی سنندج , مراسم پیر شهریار سنندج , رقصهای محلی سنندج , سوگ ها و عزاهای ملی مذهبی و خصوصی سنندج , سوغات , پسته كرمان , زیره كرمان , خرما كرمان , عطریات و عرقیات كرمان , لباسهای محلی خرم آباد , كپنك , جزئیاتی پیرامون شهرهای ایران

مدیر بازدید : 840 پنجشنبه 14 مرداد 1395 نظرات (0)

جاذبه های جغرافیایی و زمین شناختی ایران

جاذبه های جغرافیایی و زمین شناختی ایران دسته: جغرافیا
بازدید: 6 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 20 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 12

دماوند آتشفشانی خاموش و بلندترین نقطه ایران واقع در رشته کوه البرز در نزدیکی جنوب دریای خزر و در ۷۰ کیلومتری تهران و در استان مازندران قرار دارد

قیمت فایل فقط 2,000 تومان

خرید

جاذبه های جغرافیایی و زمین شناختی ایران

 

دماوند آتشفشانی خاموش و بلندترین نقطه ایران واقع در رشته کوه البرز در نزدیکی جنوب دریای خزر و در ۷۰ کیلومتری تهران و در استان مازندران قرار دارد


معادن
معادن مهم ایران عبارتست از: نفت و گاز. ایران، دومین ذخایر نفتی جهان، یازده در صد ذخایر ثابت شده نفتی زمین معادل ۱۳۰ میلیارد بشکه، و نیز دومین ذخایر گازی جهان، هجده در صد ذخایر ثابت شده گاز زمین، معادل ۲۶ تریلیون متر مکعب را در اختیار خود دارد. مهم‌ترین منطقه‌های نفتی مسجد سلیمان هفتگل گچساران آغا جاری و شاه آباد (غرب) است. نفت قم نیز در حال استخراج است.
دیگر معادن مهم کشور عبارت‌اند از: معادن ذغال سنگ، کانیهای فلزی: طلا، منگنز، کرومیت، مس، سرب، روی، نیکل، کبالت، نقره، معدنی شیمیایی: گوگود، نمک، سنگهای تزئینی، شن و ماسه.
همچنین بیشترین معادن در حال بهره برداری در استان خراسان وجود دارد.


نباتات
محصولات نباتی ایران عبارتست از: گندم جو برنج ذرت نخود لوبیا ماش عدس توتون پنبه کنف نیشکر و کلیه درختهای میوه دار. صید ماهی صید مروارید صید حیوانات وحشی و طیور تربیت کرم ابریشم زنبور عسل نیز رواج دارد.

صنایع
عمده‌ترین صنایع کشور عبارت‌اند از: صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد، نساجی، شیمیایی، غذایی، خودرو سازی، الکتریکی و الکترونیکی و ....
همچنین صنایع مهم دستی و خانگی و سنتی کشور عبارت‌اند از: فرش و قالی، گلیم و زیلو، منبت کاری، خاتم کاری و سفال سازی.


راهها
راه‌ها و وسایط نقلیه نیز دارای اهمیت است. راه آهن سرتاسری ایران راه آهن تهران به مشهد راه آهن تهران به تبریز تهران به کاشان، راه آهن بندرعباس به تهران وراه آهن بندرعباس به سرخس که مشغول بهره برداریست و راههای دیگری که در دست ساختمان است. جاده‌های شوسه همه شهرهای را بهم مربوط میسازد. راه‌های کشتیرانی در بحر خزر، بحر عمان و خلیج فارس است. راههای هوایی میان اغلب کشورهای بزرگ جهان و شهرهای درجه اول ایران بر قرار است.

دریاچه‌ها و چشم اندازهای سواحل

قیمت فایل فقط 2,000 تومان

خرید

برچسب ها : جاذبه های جغرافیایی و زمین شناختی ایران , جاذبه های ایران , جغرافیای ایران , جهانگردی , جاذبه های جغرافیایی ایران , جاذبه های زمین شناختی ایران , جاذبه های جغرافیایی و زمین شناختی ایران , تحقیق , مقاله , پروژه , پژوهش , دانلود تحقیق , دانلود مقاله , دانلود پروژه , دانلود پژوهش

مدیر بازدید : 146 پنجشنبه 14 مرداد 1395 نظرات (0)

تحقیق در مورد تعیین مرز لهستان

تحقیق در مورد تعیین مرز لهستان دسته: جغرافیا
بازدید: 12 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 17 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 22

فرماندهی عالی ارتش آلمان در چند جا بحث «دفاع از مرزهای شرق» را به میان می كشد تا گرفتن داوطلب از یكسو و اعزام نیرو به پزنانی و سیلزی را از سوی دیگر موجه جلوه دهد باید دید دیگر بحث از كدام مرزهاست؟

قیمت فایل فقط 3,500 تومان

خرید

تحقیق در مورد تعیین مرز لهستان


فرماندهی عالی ارتش آلمان در چند جا بحث «دفاع از مرزهای شرق» را به میان می كشد تا گرفتن داوطلب از یكسو و اعزام نیرو به پزنانی و سیلزی را از سوی دیگر موجه جلوه دهد. باید دید دیگر بحث از كدام مرزهاست؟ مرزهای 1914 یا مرزهائی كه بر اساس معاهده برست- لیتوفسك، در سال 1919 به روس ها تحمیل شده است؟ بی تردید صحبت از مرزهای 1919 نیست چون تا اینجا كه مورد بحث ماست، هنوز حدودهای تازه لهستان تعیین و تثبیت نشده است.
در نتیجه، ابهامی بر سراسر این منطقه از اروپا حاكم است. زیرا برای فرماندهی عالی ارتش آلمان كه پیوسته به مرزهای سال 1914 می اندیشد، فلان جنبش عصیان آمیز به مثابه شورشی است مشتحق مجازات شدید؛ در حالیكه برای لهستانی ها كه به مرزهای تازه خود می اندیشند، همان شورش چیزی نیست جز بدست آوردن مالكیت استانی كه متفقین وعده داده اند.
در آغاز سال 1918، انهدام امپراتوری تزارها، روسیه را ناگزیر به عقد پیمان صلح جداگانه ای با آلمان می سازد.
بر اساس عهدنامه برست- لیتوفسك، روسیه یكسره از لهستانی، لیتوانی، كورلاند، استونی و لیتونی صرفنظر كرده و به رومانی اجازه می‌دهد دولتی مستقل تشكیل دهد. بدین ترتیب روسیه از بالتیك و دریای سیاه رانده می شود و نتیجه تمامی كوشش های پطر كبیر و كاترین دوم بر باد رفته بنظر می رسد.
امپراتوری های مركز اروپا، بمنظور تقسیم كردن نیروهای بلشویكی، به شتاب استقلال اوكراین را به رسمیت می شناسد و پیمانی جداگانه میان هیأت نمایندگی اتریش آلمانو نمایندگان اوركاین كه به همین منظور از «كی یف» اعزام شده اند امضاء می شود.
به محض امضای پیمان، امپراتوریهای مركزی به بهانه «كمك به متحدان تازه خود، یك قیمومیت نظامی بر اوركاین مستقر می سازند.
در واقع، طرح های آلمان دامنه ای وسیع دارند. شور و شوق ناگهانی درهم شكستن ارتش های تزاری، آرزوی باز كردن راهی بسوی بین النهرین و عربستان و بعد حركت بسوی باكو و ایران را در دل آلمانی ها برانگیخته است و به همین دلیل آنها در دست داشتن قطعی اوكراین را ضرور می دانند. مگر سخنان اخیر ژنرال گرونر كه گفته بود تا زمانی كه انگلستان پیشروی آلمان را در غرب مانع می شود، نفع حیاتی آلمان این كشور را ناگزیر می سازد كه به سوی اوكراین و هندوستان رو كند از خاطرها رفته است؟
این موضوع كه ستاد فرماندهی ارتش آلمان می تواند در بهار 1918، چنین طرحهائی پی ریزی كند، خود نشان می‌دهد كه خوش بینی او چقدر زیاد است و تا چه پایه، خود را از تهدید شكست دور احساس می‌كند.
بر اساس معاهده برست- لیتوفسك، اوكراین می بایستی یك میلیون تن گندم برای امپراتوریهای مركز تهیه كند لیكن دهقانان روسی سرسختی نشان می دادند و اغلب، تهیه گندم از راه تهدید اسلحه ضرورت می یافت.

این صدای گرفته و خشن، كه گاه تا حد غرش اوج می گیرد و بروی شنوندگان خویش سیلابی از كلمات فرو می ریزد، كلماتی كه در آن همه چیز هست: نظراتی راجع به آلمان جاودان، خجلت و شرمسازی شكست، آینده وسیع و نامحدود كشور اگر پاكی و خلوص نژاد آن حفظ شود و فضای لازم برای شكفتگی خویش بدست آورد؛ این صدا كه، هموطنان خود را دعوت می‌كند كه مبارزه را ادامه دهند «تا روزی كه صاحب یك رایش تازه، وسیع تر و مقتدرتر از آنكه اینك منهدم شده است، بشوند» صدای آدلف هیتلر Adolf Hitler است.
او روز بیستم آوریل 1889، در برونو Braunau بر كرانه رودخانه این Inn كه شهر كوچكی است از اتریش با 12000 نفر جمعیت و در كنار المان، متولد می شود و سومین فرزند الوئیس هیتلر Alois Hitler كارمند دونپایه سازمان گمرك امپراتور فرانسوا ژوزف و كلارا پولز Clara Poelz یكی از دهاتیان قریه اشپیتال Spital است.
رودخانه «این» در تمام مسیر تحتانی خود تا پاسو Passau- نقطه ای كه به شط دانوب می ریزد- مرز آلمان و اتریش را تشكیل می‌دهد. لیكن در دو سوی رودخانه، مردم مثل هم اند. قیافه ای مشابه، اخلاق و عاداتی یكسان و زبانی مشترك دارند، بطوریكه ادلف كوچك از خود می پرسد كه وجود این مانع در میان دو ملت واحد چه معنائی دارد، چرا هر دو به یك كشور تعلق ندارند؟ برای روح كودكانه او این موضوع معمای كشف نشده ای است… بعدها تولد خویش را در برونو یك مشیت الهی می یابد:«این شهر كوچك در مرز دو دولت آلمانی جا گرفته كه تجدید وحدتشان، از هر طریق، وظیفه ای است بر عهده نسل رو به رشد هر دو كشور…چون انسانهائی كه از یك خون اند باید یك وطن داشته باشند.»
لیكن این آرزوها هنوز در ژرفای آینده ای دور دست فرو رفته اند…
در سال 1895، آلوئیس هیتلر بازنشسته می شود و پسر خود آدولف را كه شش ساله است به مدرسه ابتدایی فیشل هام Fischlhamm قریه ای در چند كیلومتری جنوب غربی لینز Linz می فرستد. لیكن در سالهای بعد، گمرك چی بازنشسته- شاید بخاطر خلق و خوی تنوع طلب خویش چند بار جا عوض می‌كند بی آنكه در جائی ثابت بماند. تا سن پانزده سالگی، آدولف هفت بار تغییر مكان می‌دهد و در پنج مدرسه مختلف درس می خواند. مدت دو سال، در دیر مذهبی لامباخ Lambach كه پدرش در نزدیكی آن مزرعه ای خریدار كرده است تحصیل می‌كند. در این دیر او عضو دسته «كر» است و درس آواز می گیرد و هنگامی كه كشیش مخصوص را در میان آوای سرودهای مذهبی و ابری از دود كندر می بیند، او را همچون موجودی آسمانی، دور از سایر مردمان دهكده، می یابد. آرزو می‌كند كه شبیه او باشد و اطراف او را نیز هاله ای از عظمت و احترام فرا گیرد. برای رسیدن به این آرزو، تا بدانجا پیش می رود كه فكر وارد شدن به كلیسا را در سر می پروراند. لیكن این الهام دیری نمی پاید. چون گمرك چی چندی بعد مرزعه اش را میفروشد و یكبار دیگر بقصد عزیمت به لئوندیگ Leonding و سوكنت در خانه كوچكی در میان یك باغ تغییر محل می‌دهد.

قیمت فایل فقط 3,500 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق در مورد تعیین مرز لهستان , تعیین مرز , مرز لهستان , تعیین مرز لهستان , مرز لهستان , مرز آلمان , تحقیق در مورد تعیین مرز لهستان , دانلود تحقیق در مورد تعیین مرز لهستان , تحقیق , مقاله , پروژه , پژوهش , دانلود تحقیق , دانلود مقاله , دانلود پروژه , دانلود پژوهش

مدیر بازدید : 531 پنجشنبه 14 مرداد 1395 نظرات (0)

برنامه ریزی كلان شهرهای جدید و شهرك های استراتژی بهینه سازی مصرف انرژی

برنامه ریزی كلان شهرهای جدید و شهرك های استراتژی بهینه سازی مصرف انرژی دسته: جغرافیا
بازدید: 9 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 12 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 20

كشور ما، رشد جمعیت نزدیك به 2 درصد، دركمتر از 38 سال شاهد دو برابر شدن جمعیت خود خواهد بود

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

برنامه ریزی كلان شهرهای جدید و شهرك های استراتژی بهینه سازی مصرف انرژی


كشور ما، رشد جمعیت نزدیك به 2 درصد، دركمتر از 38 سال شاهد دو برابر شدن جمعیت خود خواهد بود. تمركز در شهرهای بزرگ نظیر تهران حدود 7569906 نفر، مشهد حدود 2113893 نفر، اصفهان حدود 1418000 نفر وتبریز حدود 1334300 نفر به حدود بالایی رسیده است و افزایش تراكم در آنها توصیه نمی شود. علاوه بر این محدود بودن امكان گسترش افقی شهرها از یك سو و پر هزینه بودن گسترش عمودی آنها از سوی دیگر، سبب می شود كه ساخت شهرهای جدید بعنوان یكی از راه حل های مطلوب مطرح گردد. و نیز به همین دلیل توسعه شهرهای كوچك و متوسط وساخت شهرهای جدید به صورت یك ضرورت درآمده است.
شهرهای جدید می توانند بصورت حومه های تازه شهرهای كوچك ومتوسط و یا درمكان های دورتری از قطب های تمركز جمعیتی و یا مگاپولیس ساخته شوند.

مقدمه
توسعه اجتماعی جوامع برگرفته از برنامه ریزی اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی است واین برنامه ریزی عموما براساس مطالعاتی انجام می گیرد كه بر روند تحول جامعه ای خاص در یك دوره مشخص صورت یافته باشد وبا استفاده از روش مدل سازی و فرا افكنی تلاش می شود. آینده نگری های لازم جهت تدوین آمایش سرزمین كه از حدود سال های دهه 50 میلادی ابتدا در كشورهای اروپایی و با فاصله كمی در خط مشی ها وسیاست ها وراهكارهای اقتصادی- اجتماعی برای توسعه شهرها وایجاد شهرها جدید یافته شوند. به ویژه به این نكته تاكید میشد كه در ایجاد شهرهای جدید بر مجموعه ای از معیارهای اقلیمی، اقتصادی- اجتماعی و فنی بهترین مكانیابی انجام گیرد.
درنهایت هدف غایی برنامه ریزی آن است كه با بازنگری به پیشینه تاریخی از یك سو آینده قابل تصور از سوی دیگر، مهمترین شاخص ها و راه كارها برای بهینه سازی مصرف انرژی در ساخت شهرهای جدید و یا توسعه شهرهای كوچك ومتوسط و بازسازی شهرهای بزرگ ارائه گردد.
مطالعات مربوط به برنامه ریزی و آمایش سرزمین از ابتدا دهه 50 میلادی در كشورهای اروپایی كه در طول جنگ جهانی دوم به شدت تخریب شده بودند آغاز شد.
در كشور ما سابقه طرح های كالبدی تحت عناوینی چون عمران كشوری و آمایش فضای اقتصادی و … از نیمه دهه 1350 ابتدا بر عهده سازمان برنامه و بودجه وسپس بر عهده وزارت آبادانی ومسكن وبعد وزارت مسكن و شهرسازی گذاشته شد.
در این برنامه ها نیز اهداف اصلی عبارتند از تعیین محل شهرها و مراكز جمعیت پذیر آینده تعیین حدود توسعه و ظرفیت شهرهای كنونی وآتی مكانیابی برای شهرك های صنعتی، تعیین كاربری های گوناگون برای فعالیت های كشاورزی، صنعتی، جهانگردی و سرانجام تعیین سیاست ها وخط مشی ها و ضوابط لازم برای هدایت وكنترل شهرنشینی.
این طرح ها تا به امروز ادامه یافته و در حال حاضر اهداف جدیدتری چون بهینه سازی الگوی توزیع فعالیت های انسانی وبهینه سازی فضای شهری و پرسپكتیو شهری و باغ شهرهای مدرن در كلیه فضاها اعم از شهر، روستا و شبكه های ارتباط و همچنین توجه بیشتر به حفاظت از محیط زیست و توجه به پیامدهای كالبدی سوانح طبیعی. در دستور كار آنها قرار گرفته اند.
در مورد شهرهای جدید مطالعاتی نیز در قالب پروژه های تحقیقاتی مهندسین مشاور( ایتك، شارستان و…) در سال 1371 وهمچنین سمینارهایی در وزارت مسكن و شهرسازی، به بررسی مفهوم شهر جدید و تجربه كشورهای گوناگون در این زمینه اختصاص داشته است. اما در این مطالعات كمتر توجهی به موضوع مدیریت مصرف انرژی شده است.
با توجه به پیش بینی افزایش جمعیت كشور در افق سال 1400 تا حدود 100 میلیون نفر وا فزایش شهرهای كشور به بالای 1000 شهر كه برای آن نیاز به آمایش چیزی بیش از 700 هزار هكتار زمین شهری جدید وجود دارد بررسی راه كارهای مناسب در طراحی وآماده سازی شهرهای جدید امری ضروری شمرده میشود.

تمركز وپراكنش شهری
دینامیسم اساسی جدیدی كه بر پیش زمینه توسعه شهری قرار میگیرد و تا اندازه زیادی تعیین كننده آن است از عملكرد همزمان 3 پارامتر محیط زیست، روابط اجتماعی و روابط اقتصادی /تكنولوژیك است دینامیسم تمركز زدایی است.
توسعه به همراه خود سبب رشد مصرف انرژی می شود. شاخص مصرف سرانه انرژی امروزه یكی از شاخص های معتبر برای اندازه گیری توسعه است با این حال توسعه مناسب یعنی یافتن تمركز مناسب خود را بصورت كاهش ویژه یا شدت انرژی مصرف شده برای هر واحد محصول نشان میدهد.
در نخستین پارامتر باید به این نكته توجه داشتكه اصل توسعه پایدار حكم می كند كه توسعه یك نسل نباید به بهای هزینه های جبران ناپذیر برای نسل های آتی انجام گیرد. از این نظر دو اصل اساسی مطرح هستند، نخست جلوگیری از اتلاف منابع زیستی از طریق استفاده مناسب از آنها و دوم جلوگیری از تخریب و آلوده سازی محیط زیست. تمركز های جمعیتی منبع آلایندگی محیط زیست هستند، اما نكته مهم در این زمینه آن است كه این تمركز ها در عین حال امكان كنترل آلودگی را نیز فراهم میكنند و از پراكنده شدن منابع آلاینده جلوگیری می نمایند.
دومین پارامتر الزام اجتماعی افراد به تمركز یافتن در شهرهاست. رشد جمعیتی و افزیش تراكم سبب آن می گردد كه تقسیم وظایف اجتماعی هر چه بیشتر افزایش یافته و جامعه شكل پیچیده تر و بافت متراكم تری بیابد. در این بافت اجتماعی پیچیده نابرابریهای اجتماعی ناشی از افزایش ثروت بیشتر شده وپتانسیل تنش های اجتماعی نیز بالا می رود. و نیز تمركز جهت سازماندهی اجتماعی و ایجادنظم اجتماعی می باشد.
سومین پرامتر، الزام اقتصادی/ تكنولوژیك افراد به زندگی شهری است. رفاه اجتماعی امروزه به بهای افزایش امكانات تكنولوژیك بوجود می آید. كه خود وابسته ای از مصرف منابع بویژه منابع انرژی هستند. 

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

برچسب ها : برنامه ریزی كلان شهرهای جدید و شهرك های استراتژی بهینه سازی مصرف انرژی , سرزمین آرایی , انرژی , بهینه سازی کلان شهر , شهرک صنعتی , شهرك های استراتژی بهینه سازی مصرف انرژی , بهینه سازی مصرف انرژی , برنامه ریزی كلان شهرهای جدید , بهینه سازی مصرف انرژی كلان شهرهای جدید , بهینه سازی مصرف انرژی شهرك های استراتژی , تحقیق , مقاله , پروژه , پژوهش , دانلود تحقیق , دانلود مقاله , دانلود پروژه , دانلود پژوهش

مدیر بازدید : 109 پنجشنبه 14 مرداد 1395 نظرات (0)

پاورپوینت باران

پاورپوینت باران دسته: جغرافیا
بازدید: 5 بار
فرمت فایل: ppt
حجم فایل: 1043 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 56

پاورپوینت باران

قیمت فایل فقط 5,600 تومان

خرید

پاورپوینت باران

 

همه ابرها ذرات آب یا کریستالهای یخ را با خود حمل می‌کنند، اما این ذرات بسیار کوچکتر از آن هستند که به زمین ببارند. اگر ارتفاع ابرها بیشتر شود ، هوای سردتر ، باعث فشرده‌تر شدن بخار آب می‌شود و این ممکن است برای شکل دادن باران ، تگرگ یا برف مناسب باشد. باران آبی است که پس از سرد شدن بخارهای جوی بوجود آمده و بر زمین می‌‌ریزد. در زبان پهلوی بدان واران (waran) می‌‌گفتند.

 

قیمت فایل فقط 5,600 تومان

خرید

برچسب ها : پاورپوینت باران , باران , پاورپوینت باران , دانلود پاورپوینت باران , پاورپوینت , دانلود پاورپوینت

مدیر بازدید : 529 پنجشنبه 14 مرداد 1395 نظرات (0)

پاورپوینت آلودگی هوا

پاورپوینت آلودگی هوا دسته: جغرافیا
بازدید: 3 بار
فرمت فایل: ppt
حجم فایل: 31382 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 20

پاورپوینت آلودگی هوا

قیمت فایل فقط 2,000 تومان

خرید

پاورپوینت آلودگی هوا

 

آلودگی هوا ممکن است بر اثر عوامل طبیعی یا در نتیجه فعالیت انسان ایجاد شود فورانهای شدید اتشفشان و وزش طوفان وبادهای شدید ، ذرات ریزی را وارد هوا می کند و باعث الودگی ان میشود اما انچه امروزه به عنوان الودگی هوا مطرح میشود ناشی از فعالیت های انسانی مانند صنعت، کشاورزی، شهرسازی و... است

 

قیمت فایل فقط 2,000 تومان

خرید

برچسب ها : پاورپوینت آلودگی هوا , آلودگی هوا , پاورپوینت آلودگی هوا , دانلود پاورپوینت آلودگی هوا , پاورپوینت , دانلود پاورپوینت

مدیر بازدید : 912 چهارشنبه 13 مرداد 1395 نظرات (0)

تحقیق طبیعت ایران

تحقیق طبیعت ایران دسته: جغرافیا
بازدید: 4 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 81 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 86

ایران كشوری است پهناور با آب و هوای بسیار متنوع دارای انواع پوشش گیاهی البته با كمیت های مختلف كشوری است كه دارای دو رشته كوه عظیم البرز و زاگرس می باشد و همین نوع از طبیعت باعث بسیاری از تفاوت های آب و هوایی و تنوع آن در نقاط مختلف كشور پهناور ایران می شود این فایل در قالب ورد و قابل ویرایش در86 صفحه می باشد

قیمت فایل فقط 5,900 تومان

خرید

تحقیق طبیعت ایران 

 

فصل دوم

1-طبیعت ایران

ایران كشوری است پهناور با آب و هوای بسیار متنوع دارای انواع پوشش گیاهی البته با كمیت های مختلف كشوری است كه دارای دو رشته كوه عظیم البرز و زاگرس می باشد و همین نوع از طبیعت باعث بسیاری از تفاوت های آب و هوایی و تنوع آن در نقاط مختلف كشور پهناور ایران می شود.

ایران سرزمینی است پوشیده از كوههای مرتفع، تپه ها ماهورها و بیابانهای وسیع با آب و هوای گوناگون و از اینرو محیطی است مساعد برای زندگی كوچ نشینی. همانگونه كه پیش از این گفتیم زندگی كوچ نشینی گونه از از سازش با محیط است كه در آن انسان با بهره گیری از دام، اراضی غیر قابل كشت را به صورت چراگاه مورد استفاده قرار می دهد، چنانكه می دانیم بیشتر مناطق ایران قابل كشت نیست ولی در عوض با توجه به تنوع آب و هوا قسمتهای از مناطق عمده قابل كشت برای چند ماهی به صورت چمنزارها و چرا گاههای سبز و خرم در می آیند. از آنجائیكه این چراگاهها فصلی و پراكنده اند تنها كوچ نشینان هستند كه با جابجائی منظم خود می توانند از آنها استفاده كنند زیرا در غیر این صورت میلیونها هكتار چراگاه طبیعی بدون استفاده باقی می ماند.

اصولاً كوچ نشینی گونه از از زیست است كه در آن انسان بته علت تكنولوژی ساده نمی تواند دگرگونی لازم را در محطی خود بوجود آورد و ناچار از راه پرورش دام خود را با آن سازش می دهد. از اینرو است كه كوچ نشینان تا حد زیادی وابسته و مقهور طبیعت هستند. كوچ نشینان در هر منطقه از ایران خواهد سیستان و بلوچستان، خواهد لرستان و كردستان و یا آذربایجان تا حد زیادی وابسته به انواع مختلف دام هستند و دام ها بنوبه خود احتیاج به علوفه دارند كه آن نیز وابسته به مقدار بارندگی و سایر عوامل اكولوژیكی است.

الف) فلات ایران

سلسلسه جبال زاگرس كه از شمال ایران شروع می شود و تا نواحی جنوب شرقی ادامه دارد، كناره های غربی فلات (1800-2000 متر ارتفاع از سطح دریا) ایران را تشكیل می دهد. این فلات شامل بخش علیای رودخانه دز در گذشته به رودخانه محلات مشهور بود و قسمتهای شمالی زاینده رود و كارون است. نواحی دو رودخانه یاد شده و حوضه های جنوب غربی اصفهان در مجموع چهارمحال را تشكیل می دهد.

) دشت خوزستان

سرزمین بختیاری در حاشیه اراضی خوزستان و زمینهای بین النهرین قرار دارد. زراعت آبی و سنتی در نواحی دزفول و شوشتر و رامهرمز دیده می شود. اما بطور كلی رونق اراضی خوزستان مدیون نوع خاك و اوضاع مناسب آب و هوای آنجاست. زراعتهای بیش از حد و ازدیاد شوره (خطر شوره زار شدن زمین) از حاصلخیزی خاك می كاهد.

 

2- آب و هوا

موقعیت جغرافیایی ایران كه بخشی از نواحی خشك تقسیم بندی كهن را در بر میگیرد، در حد فاصل دو منطقه متقابل و تا حدودی متضاد قرار دارد:

در یك سو تركستان و آسیای مركزی كه از مناطق معتدله است و در سوی دیگر صحاری گرم و خشك عربستان كه از مناطق حاره و استوایی است. بر طبق نظرات ترول و پافن ایران در منطقه معتدله تا گرم نواحی گرمسیر قرار دارد كه اختلاف رطوبت در زمستان و خشكی در تابستان سبب آب و هوایی استپی در ایران است. البته سرزمین بختیاری در این محدوده به علت وجود رشته كوههای زاگرس از درجه حرارت و سطح بارندگی ویژه ای برخوردار است. وجود تغییرات پیوسته، فشار هوا بین نقاط اروپایی با فشار هوای بیشتر و جریان هوا در پستیهای هندوستان سبب ایجاد آب و هوای یكنواخت تابستانی منطقه می شود كمبود ابر و تابش مستمر خورشید، گرمای همیشگی را در این منطقه بویژه درماه اوت به دنبال دارد. به طور كلی درجه حرارت از جنوب شرق به طرف شمال غرب سرزمینهای ایران كاهش می یابد. البته نمی بایستی وجود همین ترتیب راهم در ارتفاعات فراموش كرد. با علم به این كه در بلندیها هم دمای بالایی وجود دارد.

 

نوع فایل: word

 سایز : 81.6 KB 

تعداد صفحه:86

قیمت فایل فقط 5,900 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق طبیعت ایران , تحقیق طبیعت ایران , طبیعت ایران , ایران , طبیعت , آب و هوا , تحقیق , پایان نامه , پروژه , پژوهش , دانلود پژوهش و تحقیق , دانلود جزوه , دانلود مقاله , دانلود پایان نامه , دانلود پروه

مدیر بازدید : 283 چهارشنبه 13 مرداد 1395 نظرات (0)

شناخت و آشنایی با یکی از بزرگترین ایلات ایران

شناخت و آشنایی با یکی از بزرگترین ایلات ایران دسته: جغرافیا
بازدید: 4 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 130 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 178

یكی از راههای برقراری ارتباط با جوامع و اقوام مختلف آشنایی دقیق با روحیات ، باورها، اعتقادات و ارزشهای آن قوم و گروه از جمله عوامل مهم و تاثیرگذار می باشداین فایل در قالب ورد و قابل ویرایش در 178 صفحه می باشد

قیمت فایل فقط 11,900 تومان

خرید

شناخت و آشنایی با یکی از بزرگترین ایلات ایران


چکیده

پژوهش حاضر به شناخت و آشنایی با یکی از بزرگترین ایلات ایران می پردازد. این پژوهش شامل ۸ فصل می باشد. در فصل اول با موقعیت جغرافیای کوچ نشینان بختیاری و فصل دوم با جغرافیای انسانی و ساختار اجتماعی در ایل بختیاری آشنا می شویم. فصل سوم درباره آداب و رسوم و فرهنگ و فصل چهارم درباره ساخت ایلی و هرم قدرت در ایل بختیاری توضیح می دهد. در فصل پنجم با اقتصاد ایلی و فصل ششم با جایگاه ایلات در درون ساختار سیاسی سنتی آشنا می شویم . درفصل هفتم ظهور دولت مدرن در ایران و فصل هشتم معمای استمرار نظام ایلی در ایران می خوانیم. هنگامی که از ایلات و عشایر ایران سخن می گوییم به سه گروه که از لحاظ نظری مجزا اما در عمل متداخل اند، نظر داریم. همین چندگانگی، امر تحدید حدود و عشایر و ترسیم مرز میان صحرانشینان (یا به قول متاخران کوچ نشین) و روستائیان را دشوار ساخته است. این سه گروه عبارتند از:‌

نخست:‌ایلات صحرانشین محض همگی کوچی اند. نه در سردسیر و نه در گرمسیر خانة چینه (خشت و گلی) ندارند و همیشه زیر چادر زندگی می کنند. این گونه صحرانشینی در ایران سابقه طولانی دارد.

فسایی در تعریف ایلات این سامان می نویسد: «ایل مردمانی را میگویند که در تمام سال در بتبانها و در چادرها زندگانی کنند و از گرم سیرات به سردسیرات رحله الشتاء و الصیف نمایند.

حال آن که «طایفه قبیله ای را گویند که از تیره های ایلات نباشند و در یک بلوک توقف نماید. خواه درچادرهای سیاه و خواه در دهات زندگی کنند. در روزگار ما نیز هنوز چنین عشایری هستند.

دوم ایلاتی که برخی از محققان آنها را نیم صحرانشین نامیده‌اند. این گروهها در سردسیر (ییلاق یا در گرمسیر قشلاق) و یا در هر دو محل، خانه های خشت و گلی که به صورت دیه سازمان یافته باشد، دارند. اما در فصل کوچ – معمولا اواخر زمستان و اوایل بهار به سوی ییلاق و پاییز به سوی قشلاق تمام یا بخشی از خانوارهای ایل رحله الشتاء و الصیف می کنند. پس این گروهها پاره ای از سال را در دیه ها و پاره ای از آن را در صحراها و کوهها بسر می برند. لذا در عمل نیز آنان از روستائیان دشوار است. باید افزود که حتی برخی از شهرها و قصبات نیز مرکز این گونه ایلات بوده اند.

امروزه در ایران بیشتر کوچی مانند ایل بختیاری در خوزستان و چهارمحال و بختیاری ایلات قشقایی ، باصری و عرب در فارس، عشایر ایلسون (شاهسون) در آذربایجان و استان مرکزی، بخشی از ترکمن ها در دشت گرگان و خراسان، برخی از طوایف بلوچ و براهویی در سیستان و بلوچستان، ایلات قرایی،افشار و بوچانچی در کرمان مصادیق بارز این گونه نیمه صحرانشینی هستند.

سوم ایلات یکجانشین

که یا براثر سیاست (اسکان اجباری) حکومتهای مرکزی کرها و یا به میل و ارادة خود طوعا ساکن شده، دیگر کوچ نمی کنند و اگر هم هنوز دامدار باشند، گله های خود را در چراگاههای اطراف دیه ها می چرانند و یا آنها را به چوپانی می سپارند تا برای تعلیف به مراتع دورتر ببرند. تخته قاپو (در چوبی) شدن عشایر در ایران پیشینة دیرین دارد و شاید قدمت آن کمتر از سابقه خود صحرانشینی نباشد. در همین یکی دو قرن اخیر تواتر آن را آشکارا می بینیم. به عنوان مثال ایل ترک زبان بهارلو از اتحادیة خمسة فارس در اواخر قرن ۱۳ هجری قمری اسکان یافت.

واژه های کلیدی: ایل بختیاری، آداب و رسوم، اقتصاد ایلی، کوچ نشینی

 

 فهرست مطالب

 

مقدمه   ۱

هدف پژوهش :   ۳

علت انتخاب موضوع :   ۳

روش تحقیق و شیوه جمع آوری اطلاعات :   ۳

فصل ۱   ۴

جغرافیای کوچ نشینان بختیاری   ۴

موقعیت جغرافیایی:‌   ۴

۱-حدود و وسعت:   ۴

۲- طول و عرض جغرافیایی:‌   ۴

۳- موقعیت نسبی:   ۵

۴- حدود سرزمین بختیاری:   ۶

۵- وسعت:   ۷

۶- ژئومورفولوژی ییلاق:   ۸

۷- ژئومورفولوژی قشلاق:‌   ۹

۸- آب و هوای مناطق ایل بختیاری:   ۹

۹- منابع آب:   ۱۲

۱۰- تقسیم بندی منابع آب:   ۱۳

۱۱- پوشش گیاهی مناطق ایل بختیاری:   ۱۶

۱۲- پوشش جانوری مناطق ایل بختیاری:   ۱۸

۱۳- تفاوتهای دو منطقه قشلاق و ییلاق:‌   ۱۹

بخش دوم   ۲۱

جغرافیای انسانی و ساختار اجتماعی در ایل بختیاری   ۲۱

۱-جغرافیای انسانی   ۲۱

نژاد و مذهب   ۲۹

آموزش و پرورش   ۳۰

وضعیت سواد:   ۳۱

وضعیت بهداشت:‌   ۳۲

وضعیت خدمات درمانی:   ۳۳

فصل سوم   ۳۵

آداب و رسوم و فرهنگ   ۳۵

ازدواج:‌   ۳۶

طلاق:   ۳۷

مراسم سوگواری:   ۳۸

خوراک   ۳۹

پوشاک   ۴۰

ابزار و وسایل زندگی:‌   ۴۰

تقسیم کار:‌   ۴۱

مهاجرت و ترک زندگی عشایری در ایل بختیاری   ۴۲

مسکن و نحوه سکونت عشایر بختیاری   ۴۴

چادر عشایری   ۴۶

انگیزه کوچ و انگیزة‌ آن در طایفه بامدی‌ها:   ۴۷

نظام اجتماعی طایفه بامدی ها:‌   ۵۴

تیره های کشکی   ۵۷

موقعیت قرارگیری بهونها در حال:   ۵۸

قشرهای اجتماعی بامدی ها :‌   ۵۸

ازدواج – سن ازدواج – همسرگزینی – تشریفات و مراسم ازدواج در بین طایفه بامدی:‌   ۶۰

حجله:‌   ۶۵

داد و ستد در بامدی ها:‌   ۶۵

پوشاک و سرپناه بامدیها:   ۶۶

پوشاک زنان   ۶۷

برخی اصطلاحات و ضرب المثلهای رایج در بین ایل بختیاری:   ۶۸

برخی از ضرب المثلهای رایج   ۷۱

خلاصه مطالب   ۷۲

سرزمین و مردم ایران   ۷۴

۱-لر و لک   ۷۵

بخش چهارم   ۸۱

ساخت ایلی و هرم قدرت در ایل بختیاری   ۸۱

الف) ساخت ایلی:‌   ۸۱

ساخت ایل بختیاری:‌   ۸۱

ب) ساخت قدرت:‌   ۸۷

ت) جمعیت:   ۹۰

فصل ۵   ۹۴

اقتصاد ایلی   ۹۴

اقتصادی دامی   ۹۵

کوچ و تعلیف   ۹۶

انگیزه‌های کوچ:   ۹۷

انواع کوچ   ۹۷

برنامه کوچ   ۹۹

چگونگی کوچ   ۹۹

مسافت کوچ (ایلراهها)‌   ۱۰۲

وسیله کوچ   ۱۰۲

ایلراهها و مسیرهای اصلی کوچ بختیاری   ۱۰۳

تعداد دامهای بختیاری   ۱۰۶

روش تشخیص سن اسب قاطر   ۱۰۸

چوپان و وظایف او   ۱۰۸

وسایل مورد نیاز چوپان بختیاری   ۱۱۰

فرآورده های دامی و سود حاصل از یک دام در طول یک سال   ۱۱۱

۳- کوچ نشینی و بهره برداری از محیط زیست:   ۱۱۲

مالیات در ایل بختیاری:   ۱۱۹

مادیان معافی   ۱۲۳

کوچ نشینان و یکجانشینان   ۱۲۳

فصل ششم   ۱۳۳

جایگاه ایلات در درون ساختار سیاسی سنتی   ۱۳۳

تشریح تعامل ایل بختیاری و ساختار سیاسی سنتی   ۱۳۹

فصل هفتم   ۱۵۹

ظهور دولت مدرن در ایران   ۱۵۹

۱- بنیادهای ساختاری تکوین دولت مدرن در ایران   ۱۶۳

۲-تعارض ساختاری دولت مدرن و نظام ایلی در ایران   ۱۶۸

فصل هشتم   ۱۸۵

معمای استمرار نظام ایلی در ایران   ۱۸۵

ایل بختیاری   ۱۸۹

 

نوع فایل: word

 سایز :130 KB  

تعداد صفحه:178

قیمت فایل فقط 11,900 تومان

خرید

برچسب ها : شناخت و آشنایی با یکی از بزرگترین ایلات ایران , آشنایی با یکی از بزرگترین ایلات ایران , شناخت با بزرگترین ایلات ایران , بزرگترین ایلات ایران , ایلات ایران , جغرافیای کوچ نشینان , تحقیق , پایان نامه , پروژه , پژوهش , دانلود پژوهش و تحقیق , دانلود جزوه , دانلود مقاله , دانلود پایان نامه , دانلود پروژه

مدیر بازدید : 224 چهارشنبه 13 مرداد 1395 نظرات (0)

مقاله جغرافیای فلسطین

مقاله جغرافیای فلسطین دسته: جغرافیا
بازدید: 3 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 47 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 63

سرزمین فلسطین بدلیل اماکن مقدس مذهبی در نظر مسیحیان ، یهودیان و مسلمانان از قداست خاصی برخوردار است مسجد الاقصی از بناهای دورۀ اسلامی است محصول مربوطه به صورت فایل ورد و قابل ویرایش می باشد و دارای 63 صفحه است

قیمت فایل فقط 6,500 تومان

خرید

مقاله جغرافیای فلسطین

قیمت فایل فقط 6,500 تومان

خرید

برچسب ها : مقاله جغرافیای فلسطین , مقاله جغرافیای فلسطین , جغرافیای فلسطین , قلب جهان عرب , فلسطین , تحقیق , پایان نامه , پروژه , پژوهش , دانلود پژوهش و تحقیق , دانلود جزوه , دانلود مقاله , دانلود پایان نامه , دانلود پروژه

مدیر بازدید : 393 چهارشنبه 13 مرداد 1395 نظرات (0)

جمعیت، خصوصیات و ویژگی‌های آن

جمعیت، خصوصیات و ویژگی‌های آن دسته: جغرافیا
بازدید: 11 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 72 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 110

محصول مربوطه به صورت فایل ورد و قابل ویرایش می باشد و دارای ۱۱0 صفحه است امروزه مسائل مربوط به جمعیت، خصوصیات و ویژگی‌های آن، چنان رابطة تنگانگی با خود و با عوامل غیرجمعیتی پیدا كرده است كه

قیمت فایل فقط 9,900 تومان

خرید

جمعیت، خصوصیات و ویژگی‌های آن 

 

مطالعه جمعیت و مسایل مربوط به آن به لحاظ گستردگی موضوع و طیف وسیع تغییرات آن در بین دانشمندان مختلف با زمینه‌های علمی متفاوت، که موضوع بررسیهای جغرافیای جمعیت است، نه تنها آن را در تلاقی با سایر شاخه‌های جغرافیا قرار داده بلکه منجر به پیدایش دیدگاههای مختلف در بین جغرافیدانان گردیده است که خود موجب مباحثه و منازعه بین جغرافیدانان و رشته‌های علمی مجاور مثل جمعیت‌شناسی شده است، امری که همواره در محافل علمی دنیا مطرح بوده و از محتوای کتابها و مقالات مربوط به جغرافیای جمعیت یا جمعیت‌شناسی جغرافیایی کاملاً مشهود و قابل لمس است.

 

 فهرست

 

مقدمه  ۱

فصــل اول  ۸

جغرافیای جمعیت و روشهای مطالعه آن  ۸

ا. پیدایش ، تحول و تکامل جغرافیای جمعیت  ۸

۲٫ منابع آماری و روشهای مطالعه جمعیت‌  ۲۳

الف . منابع آماری و اطلاعات  ۲۳

ب . روش مطالعه و تحقیق در جغرافیای جمعیت‌  ۲۸

فصــل دوم  ۳۳

نگاهی گذرا به جمعیت جهان  ۳۳

۱٫ تعداد و توزیع جغرافیای جمعیت‌ در دنیا  ۳۳

۲٫ برخی شاخصها و ویژگیهای عمده جمعیتی  ۵۰

۱-۲ میزان موالید و مرگ و میر در جهان  ۵۰

۲-۲ رشد جمیت دنیا و توزیع ناهماهنگ جغرافیایی آن  ۵۵

۳-۲ ترکیب جنسی و سنی جمعیت‌ دنیا  ۶۲

توزع سنی  ۶۳

۴-۲   توزیع جمعیت‌ و تحول آن در ۲۵ کشور پرجمعیت‌ جهان  ۶۵

۳٫ جمعیت و محیط زیست  ۶۷

فصــل سوم  ۷۳

پیشینه تاریخی و گذشته‌نگری جمیت ایران  ۷۳

۱٫ نظری بر گذشته جمعیت‌ ایران  ۷۳

۲٫ تعداد جمعیت ایران در گذشته بر اساس نظریات مختلف دانشمندان  ۸۱

۳٫ گذشته‌نگری جمعیت‌ ایران در سالهای قبل از ۱۳۳۵  ۹۳

فصـل چهارم  ۹۶

جمعیت شناسی ایران  ۹۶

جمعیت‌شناسی در ایران و سایر جوامع رو به توسعه:  ۹۷

جمعیت‌شناسی و سازمان ملل متحد:  ۹۹

فعالیت‌های جمعیتی ایران :  ۱۰۰

تنظیم خانواده در شرایط نامتوازن:  ۱۱۰

 

. پیدایش ، تحول و تکامل جغرافیای جمعیت

 

حال سوأل این است که جغرافیای جمعیت با این مفاهیم وسیع و گستردگی موضوع ، به چه نحوی و با توسل به چه روشی می‌تواند زمینه و قلمرو مطالعاتی خود را در میان رشته‌های علمی مجاور به ویژه جامعه‌شناسی و جمعیت‌شناسی برگزیند؟ پاسخ به این سؤال با توجه به ماهیت جغرافیای جمعیت‌ ، چندان ساده نیست، زیرا اصولاً در اغلب شاخه‌های مختلف جغرافیا مثل جغرافیای شهری، روستایی، اقتصادی و … مضاف‌الیه توضیح‌دهنده مضاف است و به نحوی از انحاء آن را مشروط و مقید می‌کند، بدین نحو کلمة روستایی در جغرافیای روستایی، قلمرو مطالعاتی آن را به طور نسبتاً واضح مشخص کرده و مباحث اصلی آن را با تمرکز روی مسایل روستایی به عنوان عنصر اصلی یک تحلیل سیستماتیک تعیین می‌کند؛ ولی در جغرافیای جمعیت‌، کلمه «جمعیت‌» به لحاظ محتوا و طیف معنایی گسترده نه تنها نتوانسته است به قلمرو و مطالعات جغرافیایی جمعیت‌ قطعیت ببخشد، بلکه آن را با توجه به تعاریف معمولی جغرافیا، به طرف یک کلیّت کشانده است. کلیّتی که موجب پیدایش نظریات افراطی در مورد جغرافیای جمعیت‌ گردیده است.

افزون بر این جغرافیای جمعیت‌ نه تنها یک رشته علمی پویاست، بلکه با گسترش فعالیت انسانها و دستیابی به تکنیکهای جدید و بازشدن چشم‌اندازهای تازه جغرافیایی، دامنه مباحث و  قلمرو مطالعاتی آن همانند سایر رشته‌های علوم انسانی گسترش می‌یابد؛ بخصوص وقتی جغرافیای جمعیت‌، به عنوان علمی که علاوه بر تأکید بر تباینات مکانی، جنبه‌های فضیی جمعیت‌ را در رابطه با طبیعت به هم پیوستة مکانها مورد بررسی قرار داده و در پی کشف و تشریح اصولی روابط بین پدیده‌های جمعیتی و غیر جمعیتی برمی‌آید، بر پیچیدگی آن می‌افزاید. علاوه بر این زمینه‌های فکری و فلسفی جغرافیدانان تحت تأثیر نظامهای مختلف اقتصادی و اجتماعی در برداشت از جغرافیای جمعیت‌ و تعبیر و تفسیر آن به صور گوناگون، پیچیدگی آن را مضاعف می‌کند.

بنابراین اگر عنوان شود که تا به حال از جغرافیای جمعیت هیچ تعریف قانع‌کننده‌ای ارائه نشده است امر غیرعادی نخواهد بود. علی‌رغم این که روی تعریف و محتوای جغرافیا، با وجود اختلافات دائمی جغرافیدانان، توافق عمومی جهت پذیرش این که «جغرافیا یکی از شاخه‌های علوم اجتماعی است که حق تقدم را به جنبه‌های فضایی پدیده‌ها می‌دهد» حاصل شده است

٫      خصوصیات زیستی : جنس ، سن ، امراض ، علل مرگ و میر و احتمالاً نژاد؛

خصوصیات اجتماعی: ترکیب خانواده، وضع ازدواج ، محل سکونت، آموزش، فعالیت، مذهب، قوم، ملیت …؛

خصوصیات دینامیکی: باروری، مرگ و یر ، رشد، مهاجرت.

نظریة «زیلنسکی» مورد تأیید بسیاری از جغرافیدانان به ویژه «کلارک» (۱۹۷۲) قرار گرفته که این امر، از مباحث اصلی کتاب وی شامل : الگوهای توزیع و تراکم جمعیت، الگوهای ترکیب جمعیت، جمعیت‌های شهری و روستایی، باروری، مرگ و میر، مهاجرتها، رشد جمعیت‌، جمعیت‌ و منابع و … می‌باشد. «جونز» (۱۹۸۱) و «وودز» (۱۹۸۲) در جغرافیدان انگلیسی، به طور آشکار سعی در محدود کردن قلمرو جغرافیای جمعیت‌ به یک هسته مرکزی یعنی ساخت و دینامیک جمعیت، مهاجرت و ویژگیهای جمعیتی دارند.

٫ منابع آماری و روشهای مطالعه جمعیت‌

الف . منابع آماری و اطلاعات

تحلیلهای جمعیتی باید بر اساس داده‌های جمعیتی معتبر و قابل اطمینان صورت پذیرد. مسأله‌ای که تمام دانشمندان و تحلیلگران بر آن صحه گذارده و معتقدند که آمار و ارقام جمعیتی قبل از تحلیل باید دارای خصوصیات و ویژگیهای ذیل باشند:

۱٫ قابل اعتماد بودن آمار، مسأله‌ای که همواره مورد توجه است و هر کس قبل از بررسی و تحلیل باید از صحت و سقم آمار اطمینان حاصل نماید. راههای دسترسی به صحت آمار و قابل اعتماد بودن آنها زیاد می‌باشد ولی همواره می‌توان پذیرفت که آمار ارائه شده به وسیلة اشخاص و سازمانهایی که وظیفة اصلی آنها جمع‌آوری و ارائة آمار است در اغلب موارد صحیح‌تر از آمار ارائه شده در سایر ادارات، سازمانها، وازارتخانه‌ها و اشخاص غیرمسئول می‌باشد. در مجموع می‌توان پذیرفت که عدم استفاده از آمارهای نارسا و مغلوط ، بهتر از استفاده کردن از آنهاست.

فصــل دوم 

نگاهی گذرا به جمعیت جهان

 

نوع فایل: word

 سایز :72.5 KB 

تعداد صفحه:110

قیمت فایل فقط 9,900 تومان

خرید

برچسب ها : جمعیت، خصوصیات و ویژگی‌های آن , جمعیت، خصوصیات و ویژگی‌های آن , جمعیت , خصوصیات جمعیت , مطالعه جمعیت , جغرافیای جمعیت , تحقیق , پایان نامه , پروژه , پژوهش , دانلود پژوهش و تحقیق , دانلود جزوه , دانلود مقاله , دانلود پایان نامه , دانلود پروژه

مدیر بازدید : 773 چهارشنبه 13 مرداد 1395 نظرات (0)

بررسی ساختار شهری و مشکلات جامعه شهری با تأکید بر تردد عابر پیاده(نمونه موردی شهر چالوس)

بررسی ساختار شهری و مشکلات جامعه شهری با تأکید بر تردد عابر پیاده(نمونه موردی شهر چالوس) دسته: جغرافیا
بازدید: 13 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 1677 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 96

پایان نامه بررسی ساختار شهری و مشکلات جامعه شهری با تأکید بر تردد عابر پیاده برای دریافت درجه کارشناسی ارشد ( MA ) گرایشبرنامه ریزی شهری رشته جغرافیا كه با فرمت ورد و قابل ویرایش در96 صفحه آماده شده است

قیمت فایل فقط 18,000 تومان

خرید

بررسی ساختار شهری و مشکلات جامعه شهری با تأکید بر تردد عابر پیاده(نمونه موردی شهر چالوس)

 

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد( M.A )

 گرایش:برنامه ریزی شهری رشته جغرافیا

چکیده: 

امروزه رشد بی رویه و گسترش نسنجیده ی شهرها آثار بسیار مخربی را روی فضاهای شهری گذاشته است و فضاهای عمومی که مهمترین بخش محیط های شهری هستند در بسیاری از شهرها نمی توانند پاسخگوی نیازهای ساکنان خود باشند. پیامد های ناشی از این معضل در شهرهای ساحلی که از جمعیت پذیری و رشد بیشتری نسبت به سایر شهرها دارندبه خوبی مشهود می باشد. پیاده رو ها از جمله عناصر فضاهای شهری هستند که طراحی مناسب آن علاوه بر جلوه بصری مناسب فضاهای زیستی امکان زندگی مطلوب را در فضای محصور میان ساختمان ها فراهم می آورد، علیرغم اهمیتی که پیاده رو ها در ساختار شهر ها دارند متأ سفانه در کشور ما توجه لازم و کافی به این عنصر مهم نشده است و پیاده رو های موجود در شهر پاسخگوی نیاز ساکنان و گردشگران نبوده و موجب ایجاد مشکلاتی برای عابرین پیاده در فضای شهر گردیده است. این تحقیق سعی دارد با استفاده از اسناد و مدارک و روش های میدانی پیاده رو های موجود در شهر چالوس را مورد بررسی قرار دهد. در این بین پیاده روهای شهری با توجه به استاندارد های رایج جهانی مورد بررسی قرار میگیرندسپس با مطالعه کمی و کیفی پیاده رو ها در سطح شهر چالوس و مقایسه آن با استاندارد های رایج به مشکلات و نارسایی های موجود پی برد. بدین منظور محدوده مورد مطالعه شامل 3 خیابان 17 شهریور، شهید بهشتی و امام خمینی حد فاصل پالوجده تا ابتدای بلوار امام رضا در نظر گرفته شده است. نتایج به دست آمده نشان میدهد که وضعیت کمی و کیفی در محدوده مورد مطالعه بسیار نامناسب بوده و دارای مشکلاتی است و افزایش کمی و کیفی پیاده روها و توسعه و ترمیم آن می تواند با ایجاد فضاهای باز و مناسب با نیاز عابرین پیاده به پیاده روی بیشتر ساکنین و کمتر شدن مشکلات ناشی از ترافیک در شهر بیانجامد.  

کلمات کلیدی: ساختار شهری، مشکلات جامعه شهری، عابر پیاده 

1-1-مقدمه:

همواره بین انسان ومحیط شهری پیرامون آن ارتباط تنگاتنگی وجود دارد اما دیر زمانی است که بستر شهرهای امروز پاسخگوی نیاز ساکنان خود نمی باشد وشدت فعالیت های شهری آثار بسیار مخربی روی فضاهای شهری به جای گذاشته است به نحوی که فضاها و کاربری ها ی عمومی قابلیت وظرفیت لازم را جهت پاسخگویی به ساکنان از دست داده.

پیاده رو ها از جمله عناصر سازنده فضاهای شهری محسوب می شود که کمیت و کیفیت، زیبایی وراحتی ودوام ومحل استقرار آن نقش بسیار اساسی در دستیابی به شهرهای زیبا وسالم دارد. شهری که در آن شهروندان احساس آسایش بنمایند و حضور در آن را به نشستن در خانه ترجیح دهند. 

بسیاری از مشکلاتی که امروزه در شهرهای ما مشاهده می شود ناشی از عدم توجه کمی وکیفی به ساختار شهر هاست به عنوان مثال ترافیک در شهرمی تواند ناشی از جانمایی نامناسب پیاده روها وعدم وجود خط کشی های عابر پیاده در مکان های مناسب و یا انباشت زباله در برخی پیاده روها و باغچه ها به علت کمبود سطل زباله در پیاده روها. 

می توان گفت جلب مدیران وبرنامه ریزان وشهروندان با ساختار شهری که دارای عناصر متنوع وفراوانی است می تواند باعث کاهش اختشاشات و منظره ها مناسب پیاده رو ها گردد. 

 

نوع فایل:Pd

  سایز: mb 2.05

 تعداد صفحه:96 

 

قیمت فایل فقط 18,000 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی ساختار شهری و مشکلات جامعه شهری با تأکید بر تردد عابر پیاده(نمونه موردی شهر چالوس) , دانلود پایان نامه بررسی ساختار شهری و مشکلات جامعه شهری با تأکید بر تردد عابر پیاده , پایان نامه بررسی ساختار شهری و مشکلات جامعه شهری با تأکید بر تردد عابر پیاده , بررسی ساختار شهری و مشکلات جامعه شهری با تأکید بر تردد عابر پیاده , دانلود پایان نامه , فروشگاه اینترنتی , کسب درآمد اینترنتی , همکاری در فروش فایل , سیستم فروشگاه دهی , کارافرینی , کسب

تعداد صفحات : 2

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 11485
  • کل نظرات : 143
  • افراد آنلاین : 9
  • تعداد اعضا : 43
  • آی پی امروز : 195
  • آی پی دیروز : 165
  • بازدید امروز : 938
  • باردید دیروز : 1,297
  • گوگل امروز : 7
  • گوگل دیروز : 10
  • بازدید هفته : 2,235
  • بازدید ماه : 7,696
  • بازدید سال : 849,639
  • بازدید کلی : 5,384,385